Skip to main content

Hvad fører uddannelsen til?

Du vil typisk kunne arbejde med udvikling af intelligente produkter til et globalt marked, hvor kulturel indlevelse og indsigt i lokale forhold er afgørende for succes.

Software indgår i rigtig mange af de ting, vi bruger hver dag fx computeren, tv’et, smartphonen, internettet, bilen, toget og komfuret. Derfor har du som civilingeniør i Software Engineering mulighed for at få job i mange forskellige brancher – i Danmark og i udlandet.

Som civilingeniør i Software Engineering kan du fx få arbejde som:

 • softwareudvikler
 • mobilapplikationsudvikler
 • systemudvikler
 • systemkonsulent
 • it- og systemarkitekt
 • softwarekvalitetsingeniør
 • produktansvarlig
 • projektleder
 • it-strategiansvarlig
 • projektchef
 • underviser: på gymnasier og videregående uddannelser ved tilvalg af fagdidaktik
 • forsker

Det siger erhvervslivet...

Store projekter kræver store tanker
- Vores kunder og projekter inden for softwareudvikling til store e-handelsløsninger og mobilapplikationer bliver hele tiden større og mere komplekse. Derfor har vi behov for civilingeniører i Software Engineering, der både kan udvikle software i detaljen og se kompleksiteten i projekterne i et mere overordnet perspektiv. Hos Hesehus bliver de en del af et projektudviklingsteam, der udvikler nogle af Danmarks mest ambitiøse og strategiske e-handelsløsninger. Her får de en rolle i alle faser fra kravsindsamling til deployment samt planlægning af arkitekturen.
- Mette Reinholt Mortensen, Direktør (leverance og udvikling) hos Hesehus

Evnen til at skabe innovative softwareløsninger er afgørende i et internationalt marked
”Hos TV 2 arbejder vi med cutting edge teknologier for at skabe en stabil og skalerbar streaming tjeneste, som samler danskerne. Løsningerne vi udvikler skal ofte afvejes og efterprøves igen og igen, da vi laver produkter til millioner af danskere som forventer samme høje skalerbarhed og performance de kender fra internationale produkter. Kravene til streaming er i dag tårnhøje og for at indfri disse forventninger fra brugerne, kræver det ofte at vi tænker ud af boksen og laver innovative løsninger.
Der findes mange måder at løse komplekse problemstillinger på ved hjælp af software. Løsninger skal tænkes igennem og risiko skal afvejes. Værktøjer og metoder til at løse disse problemstillinger, blev jeg introduceret til som civilingeniør i Software Engineering og jeg anvender dem i mit daglige arbejde hos TV 2. Det være sig arkitektur, designprincipper, test, valg af sprog osv.
Civilingeniører i Software Engineering har de helt rette forudsætninger for at indgå i TV 2s udviklingsteams. Man deltager i alt fra design af features, udvikling af services, skrive og vedligeholde tests, samt drifte services i produktion. Samtidig reviderer vi altid performance og stabilitet, så der hele tiden kan optimeres og findes nye måder at løse problemstillinger på.”
- Jesper Minor Melholt, Staff Engineer (Video Platform) at TV2

Kompetenceprofil

Hvad er det egentligt, der vil gøre dig særligt attraktiv på jobmarkedet, hvis du tager en uddannelse i Software Engineering? For en arbejdsgiver ER du dine kompetencer. Derfor giver vi dig her et overblik over,  hvilke kompetencer du opnår: almene og specifikke for Software Engineering

Mød Anna, som arbejder ved Lorenz Technology

Mød Ahmed, der arbejder i virksomheden KMD