Skip to main content

Hvad fører uddannelsen til?

Du vil typisk kunne arbejde med udvikling af intelligente produkter til et globalt marked, hvor kulturel indlevelse og indsigt i lokale forhold er afgørende for succes.

Software indgår i rigtig mange af de ting, vi alle sammen bruger hver dag eller ofte som fx computeren, tv’et, smartphonen, internettet, bilen, toget og komfuret. Derfor har du som civilingeniør i Software Engineering mulighed for at få job i mange forskellige brancher – i Danmark og i udlandet.

Som civilingeniør i Software Engineering kan du fx få arbejde som:

 • softwareudvikler
 • mobilapplikationsudvikler
 • systemudvikler
 • systemkonsulent
 • it- og systemarkitekt
 • softwarekvalitetsingeniør
 • produktansvarlig
 • projektleder
 • it-strategiansvarlig
 • projektchef
 • underviser
 • forsker.

Det siger erhvervslivet...

Store projekter kræver store tanker
- Vores kunder og projekter inden for softwareudvikling til store e-handelsløsninger og mobilapplikationer bliver hele tiden større og mere komplekse. Derfor har vi behov for civilingeniører i Software Engineering, der både kan udvikle software i detaljen og se kompleksiteten i projekterne i et mere overordnet perspektiv. Hos Hesehus bliver de en del af et projektudviklingsteam, der udvikler nogle af Danmarks mest ambitiøse og strategiske e-handelsløsninger. Her får de en rolle i alle faser fra kravsindsamling til deployment samt planlægning af arkitekturen.
- Mette Reinholt Mortensen, Direktør (leverance og udvikling) hos Hesehus

Ingeniører med viden om hele udviklingsprocessen skaber intelligente løsninger
- Jeg ser stort potentiale i civilingeniører i Software Engineering! Danmark efterspørger den type ingeniører, og behovet vil blot vokse i fremtiden, da vi i stigende grad udnytter intelligente softwarebaserede løsninger til en lettere og bedre hverdag for rigtigt mange mennesker.
Hos MV Nordic har vi særligt brug for civilingeniører i Software Engineering, fordi de både er i stand til at undersøge og forstå brugerens behov samt de komplekse systemer og sammenhænge, der ligger bag moderne software.
Civilingeniører i Software Engineering kan både designe, programmere og teste softwaren og dermed være en del af hele udviklingsprocessen.
Vi skaber banebrydende og utraditionelle veje til læring og kommunikation gennem den software og de systemer, vi udvikler. Hos os ville en civilingeniør i Software Engineering skulle deltage i specialiserede og engagerede tværfaglige udviklingsteams med henblik på at udvikle digitale læringsprogrammer og undervisningsredskaber i det virtuelle univers.

- Torben Worm, systemadministrator hos MV Nordic.

Kompetenceprofil

Hvad er det egentligt, der vil gøre dig særligt attraktiv på jobmarkedet, hvis du tager en uddannelse i Software Engineering? For en arbejdsgiver ER du dine kompetencer. Derfor giver vi dig her et overblik over, hvad du får af kompetencer: almene og specifikke for Software Engineering

Mød Anna som arbejder ved Lorenz Technology

Mød Ahmed der arbejder i virksomheden KMD