Skip to main content

Drømmer om at arbejde med fødevareteknologi

Navn: Jesper

Uddannelse: Civilingeniør kemi- og bioteknologi

Hvorfor valgte du netop denne uddannelse?
Overordnet set så var det en interesse for kemi, som startede allerede i gymnasiet, der gjorde det. Så i stedet for at tage den rene kemiuddannelse, så kunne jeg også godt lide at der var en kombination med matematik og fysik på ingeniøruddannelsen. Også det her med, at man kombinerer interessen for det naturvidenskabelige med noget mere erhvervsrettet.

Hvordan vil du selv beskrive din uddannelse?
Meget bred i forhold til de emner, vi skal igennem. Vi kommer ind over en masse forskellige ting, samtidig med at vi går rigtig meget i dybden med emnerne. Ud over det, så har vi også nogle rigtig kompetente undervisere, som kan hjælpe os på vej.

Hvad har overrasket dig mest ved din uddannelse?
Jeg tror faktisk, at det der har overrasket mig mest, er selve det med hvor meget man kan gå i dybden med forskellige emner. I starten lærer man bare overordnet om de forskellige emner, men i løbet af uddannelsen, går man mere og mere i dybden med emnerne. Man bliver overrasket over, at man kan blive ved med at lære mere, og at der er flere lag.

Hvad drømmer du om at arbejde med efter studiet?
Jeg vil gerne arbejde inden for den biotekniske sektor, i hvert fald til at starte med. Gerne inden for noget fødevareteknologi, enten i forhold til produktion eller noget fødevarekontrol. Det synes jeg er ekstremt spændende.

Et godt råd til kommende studerende
Find din egen studieteknik til hvordan man bedst læser. Det tog mig lang tid at finde ud af, hvordan jeg bedst kunne studere. Så det er vigtigt at finde ud af, hvad der fungere bedst for dig.

De 3 fedeste ting ved uddannelsen:

  • Niveauet, der er en fin kurve i forhold til at vi starter lavt, og så stiger niveauet gradvist.
  • Studielivet er fantastisk på det tekniske fakultet, da man lærer en masse forskellige at kende, selvom man egentlig ikke har undervisning med dem.
  • Projektarbejdet i projektgrupperne, hvor man løser problemer sammen.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 06.11.2023