Skip to main content

Hvad kan jeg blive? Hvad fører uddannelsen til?

Med en bachelorgrad i Datalogi kan du beskrive, analysere og løse datalogiske problemstillinger ved hjælp af datalogiske og matematiske metoder. Derudover kan du programmere i flere typer programmeringssprog, og designe og implementere relationelle databaser. Endelig kan du analysere fordele og ulemper ved forskellige algoritmer, specielt med hensyn til tids- og pladsforbrug. Det solide faglige fundament, du får gennem uddannelsen, betyder, at du kan omstille dig i mange retninger.

Hvis du kombinerer Datalogi med et sidefag på både bachelor- og kandidatniveau, kan du opnå kompetencer til at undervise på gymnasieniveau i både Datalogi og dit sidefag. Derudover kan du som datalog også få job som underviser på tekniske skoler, professionshøjskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Gode jobmuligheder

Som færdiguddannet datalog kommer du typisk til at arbejde med udvikling af avanceret software og styresystemer. Det solide faglige fundament, du får gennem uddannelsen, betyder, at du kan omstille dig i mange retninger.

Virksomheder ansætter gerne fleksible medarbejdere med stort udviklingspotentiale. Derfor er arbejdsløshed blandt dataloger et stort set ukendt fænomen.

5 eksempler på jobtitler:

  • softwaredesigner
  • databasespecialist
  • Enterprise-arkitekt
  • IT-sikkerhedsspecialist
  • spiludvikler

21st century skills

Med en naturvidenskabelig uddannelse på SDU får du kompetencer som er større end din faglige viden.

Uanset hvilken naturvidenskabelig uddannelse du vælger, bliver du ikke kun en dygtig biolog, fysiker eller datalog. Du får også det vi kalder 21st century skills. Det betyder at du som en del af undervisningen lærer at igangsætte og gennemføre projekter. Du lærer hvordan man går analytisk til værks og tænker kritisk fra start til slut i en proces. Du vil opleve at du i løbet af din uddannelse udvikler dine kreative evner, og at du bliver dygtig til at forestille dig nye løsninger på problemer og opgaver.

Du bliver også skrap til at planlægge din tid og til at arbejde godt sammen med andre. Du lærer nemlig at kommunikere klart og at dele ud af din viden på en måde så andre lytter og forstår dig.

I løbet af din studietid bliver 21st century skills en naturlig måde for dig at løse opgaver på. Senere vil du opleve at du får gavn af kompetencerne i dit arbejdsliv – uanset om du vælger at blive en højtspecialiseret biomediciner, gymnasielærer, selvstændig iværksætter inden for kemi eller matematiker med en international forskningskarriere.

Se filmen med Thomas

Se filmen med Nicolaj