Skip to main content

Hvad kan jeg blive? Hvad fører uddannelsen til?

Med en bachelorgrad i Datalogi kan du beskrive, analysere og løse datalogiske problemstillinger ved hjælp af datalogiske og matematiske metoder. Derudover kan du programmere i flere typer programmeringssprog, og designe og implementere relationelle databaser. Endelig kan du analysere fordele og ulemper ved forskellige algoritmer, specielt med hensyn til tids- og pladsforbrug. Det solide faglige fundament, du får gennem uddannelsen, betyder, at du kan omstille dig i mange retninger.

Hvis du kombinerer Datalogi med et sidefag på både bachelor- og kandidatniveau, kan du opnå kompetencer til at undervise på gymnasieniveau i både Datalogi og dit sidefag. Derudover kan du som datalog også få job som underviser på tekniske skoler, professionshøjskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Se filmen med Thomas

Thomas Gravgaard Hansen har vidst siden folkeskolen, at datalogi er det fedeste i verden! I dag arbejder han som softwareingeniør hos den odenseanske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots.

Se filmen med Nicolaj

Nicolaj Jørgensen har læst Datalogi på SDU og arbejder i dag som softwareudvikler og Scrum Master hos BankData.

Gode jobmuligheder

Som færdiguddannet datalog kommer du typisk til at arbejde med udvikling af avanceret software og styresystemer. Det solide faglige fundament, du får gennem uddannelsen, betyder, at du kan omstille dig i mange retninger.

Virksomheder ansætter gerne fleksible medarbejdere med stort udviklingspotentiale. Derfor er arbejdsløshed blandt dataloger et stort set ukendt fænomen.

Eksempler på jobtitler:

  • app-udvikler
  • databasespecialist i IT-industrien
  • IT-sikkerhedsspecialist
  • User Experience Designer
  • webudvikler
  • underviser