Skip to main content
DA / EN

Verden er digital

Vi bruger computere og digitale løsninger hele tiden: Mobiltelefoner, tekstbehandling, online shopping, computerspil, dankortterminaler, børshandel, vejrprognoser - listen af anvendelser er lang, og den bliver udvidet konstant.

Datalogi er videnskaben bag software og computere - dataloger udvikler metoderne, som får dem til at fungere. Der er derfor ekstrem mangel på dataloger. Lønnen er høj, arbejdsløsheden er essentielt nul, og der er gode muligheder for at arbejde i udlandet, hvis man er interesseret i dette. Desuden er IT-området en af de brancher, hvor det er nemmest at starte sin egen virksomhed. Når du supplerer din bachelor med en kandidat i datalogi, kan du i højere grad udnytte og navigere i feltet af muligheder. Du kan vælge din egen karrierevej og gå efter de jobs, som er de rette for dig.

På kandidatuddannelsen i Datalogi på SDU har du stor frihed til at fordybe dig i netop de faglige emner, som du er interesseret i, hvad enten det er data science, maskinlæring, avancerede algoritmer, optimering eller programmering af 3D-grafik. Undervejs øger du din faglige dybde, og du udbygger din indsigt i datalogiske metoder, din erfaring i at arbejde selvstændigt med komplicerede projekter samt din evne til at formulere dig præcist om faglige emner og formidle dem til andre.

Læs mere om dine fremtidsmuligheder

Derfor skal du læse...

  • Stor valgfrihed
  • Tæt kontakt med undervisere
  • Fremragende studiemiljø
  • Internationale forskere med høj faglig standard

Uddannelsen giver ret til den akademiske titel cand.scient. (candidatus/candidata scientiarum) i datalogi.