Kombiner erhvervsøkonomi med erhvervssprog

Vil du arbejde i internationale virksomheder eller organisationer, hvor opgaverne krydser både nationale og sproglige grænser?

Bacheloruddannelsen International erhvervsøkonomi med fremmedsprog er for dig, der ønsker at kombinere erhvervsøkonomi med sprog og samtidig ønsker at gøre det i et internationalt studiemiljø. Bacheloruddannelsen giver dig en lokalt forankret, men internationalt orienteret grad, der dækker marketing, management, økonomi, organisationspsykologi, fremmedsprog (dansk/tysk og engelsk) og interkulturel kommunikation. Uddannelsen kombinerer  dermed samfundsvidenskab og humaniora.

Det giver dig internationale erhvervskompetencer, som er efterspurgt af virksomheder og organisationer med internationale aktiviteter i en række forskellige brancher og sektorer. Uddannelsen sætter dig i stand til at bidrage til problemløsning og identificere organisatoriske styrker og svagheder såvel som markedsrelaterede udfordringer og muligheder. Sammen med de erhvervs- og samfundsøkonomiske kurser får du en grundlæggende viden om sprog, kommunikation, informationsteknologi og erhvervsretlige forhold. Det giver dig kompetencer til at analysere og løse opgaver en bred vifte af opgaver i nationale og internationale virksomheder.

Et internationalt studiemiljø

Du bliver del af et internationalt studiemiljø, hvor du læser sammen med primært tyske medstuderende, og du har både danske og tyske undervisere. Uddannelsen er udviklet i samarbejde Europa-Universität Flensbourg, og der undervisningen foregår undervisning både på SDU’s campus i Sønderborg og Europa-Universität Flensbourgs campus i Flensborg. På studiet har alle studerende to sprog. Danske studerende undervises i tysk, og tyske studerende undervises i dansk, og alle studerende undervises derudover i engelsk.

Derudover er der fælles kurser inden for de økonomiske discipliner på tysk, dansk og engelsk. Uddannelsen er den eneste af sin slags i Danmark, og dens grænseoverskridende karakter giver dig unikke jobmuligheder i både Danmark og Tyskland, Danmarks største samhandelspartner.

Bacheloruddannelsen i International erhvervsøkonomi med fremmedsprog giver dig direkte adgang til kandidatuddannelsen cand.merc.int, og du har også mulighed for at vælge mellem en række andre kandidatuddannelser.

3 gode grunde...

• Du bliver del af et internationalt studiemiljø, hvor du læser sammen med primært tyske medstuderende og har både danske og tyske undervisere.
  • Du får unikke internationale karrieremuligheder, da kombinationen af erhvervsøkonomi- og -sprog og det internationale studiemiljø giver dig kompetencer, der er efterspurgte både på det danske og tyske arbejdsmarked.
  • Der er mulighed for studieophold i udlandet på uddannelsens tredje år (5. semester). - Når du er færdig, får du både en dansk BSc-grad og en tysk BA-grad – du bliver altså Bachelor of Science og Bachelor of Arts på samme tid!