Skip to main content
DA / EN

Alt om dit nye liv som studerende  

Livet på og omkring SDU Sønderborg

Vi har samlet et overblik til dig her om studiestart, om forskellen mellem en ungdomsuddannelse og et universitet, studiegrupper, det sociale liv og andet, der giver dig et indtryk af livet som studerende på en samfundsvidenskabelig og humanistisk uddannelse i Sønderborg. 

Undervisningen foregår på flere forskellige sprog. I fremmedsprogene undervises du på det pågældende fremmedsprog, mens undervisningen i de økonomiske fag foregår på dansk, tysk eller engelsk. Du kan læse mere om undervisningen nedenfor. 

Livet som bosiddende i Sønderborg

Vi har også samlet lidt info til dig om byen Sønderborg.

Transport i forbindelse med studiet i Sønderborg og Flensborg

Hvis du bosætter dig i Flensborg - en uomtvistelig fordel ved at studere tysk i grænseregionen! - lettes dit studieliv af en shuttlebus fra Flensborg til Sønderborg og retur på de dage hvor der er undervisning på SDU.

Shuttlebussen finansieres primært af SDU og Europa-Universität Flensburg, men også via et mindre bidrag fra de studerendes egenbetaling. Studerende bosiddende i Sønderborg har ingen shuttlebus, men kører fx via rejsekort fra Sønderborg til Flensborg, på de dage, hvor undervisningen er placeret i Flensborg.

Hvad er humaniora?

Kom med en tur til SDU Sønderborg