Intro MCI Insights #3

Samarbejde mellem studerende og virksomheder - læs om de mange fordele her

I denne udgave af MCI Insights fokuserer vi på de mange fordele ved samarbejde mellem virksomheder og vores studerende.

For Mads Clausen Instituttet og SDU er det vigtigt, at den forskning, vi bedriver, er en del af undervisningen, men det er ligeså vigtigt, at de studerende får en oplevelse af, at det de lærer, kan bruges ude i den virkelige verden. Samtidig giver industrisamarbejde en form for kvalitetssikring i forhold til det, vi underviser i. Det giver ganske enkelt bedre studerende. Derfor er virksomhedssamarbejde enormt vigtigt for os.

Således lyder det fra Mads Clausen Instituttets direktør, Professor Horst-Günter Rubahn.

Og hvorfor er det vigtigt for dig og din virksomhed? Jo, hvad end der er tale om et praktikforløb, projektsamarbejde, studiejob, semesterprojekt eller en del af en bacheloropgave, så styrker du relationen til fremtidens talenter. Du får et indblik i de studerendes faglige profiler og kan på den måde vurdere, hvem i måske skal rekruttere, når de har færdiggjort deres studier.

Samtidig får du et par dugfriske øjne på din virksomhed. De studerende kan fx. løse en konkret opgave eller kigge nærmere på en udfordring, som I ellers ikke ville have haft ressourcer til fokusere. Så har du et projekt, som ligger og samler støv i skuffen, så er det måske nu, du skal hive det frem.

Vore studerende er innovative, kreative, fagligt stærke og så har de ild i øjnene.  Vi lover, at de møder op med engagement og stor iver for at prøve deres teoretiske viden af inden for netop din virksomheds forretningsområde.

I dette nyhedsbrev kan du læse eksempler på samarbejde mellem virksomheder og studerende – fra helt konkrete eksempler til, hvordan du etablerer et samarbejde og sidst men ikke mindst info om den kommende Business Lunch, som netop har til formål at matche virksomheder og studerende.

God læselyst.

Horst-Günter Rubahn