Skip to main content
Fit4Jobs konsulentydelser

Hjælp os med at hjælpe virksomheder - vind et konsulentbesøg!

Interreg-projektet Fit4Jobs (F4J) skal binde Nordfrisland Amt og Syddanmark bedre sammen. De to områder står nemlig med en lang række af de samme udfordringer, hvorfor der er stor værdi i at udveksle erfaringer, lære fra hinanden og adoptere løsninger, som virker på den anden side af grænsen. Den proces er SDU Sønderborg en vigtig del af, og hvis du afser 15 minutter af din tid til at udfylde et spørgeskema, så kan du vinde et konsulentbesøg, hvor nogle af de fremmeste eksperter sætter fokus på dig og din virksomhed.

En grænsekontrol, et vildsvinehegn og en mindre sprogbarriere skiller Nordfrisland Amt og Syddanmark. Der er imidlertid flere ligheder end forskelle, hvis man sammenligner de to regioner. Derfor har Interreg-projektet Fit4Jobs (F4J) sat sig for at samle kræfter på begge sider af den dansk-tyske grænse. Målet er, igennem en lang række initiativer at fremstå som ét samlet arbejdsmarked – bl.a. via fælles markedsføring og netværk.

Fit4jobs har kørt ét år, og har allerede haft succes med events, undervisning og ekskursioner. For eksempel har tyske tømrelærlinge modtaget crashkursus i dansk, så de ved, hvad en hammer, sav og andre essentielle fagord hedder på dansk, og på den måde også kan søge job på den danske side af grænsen. 

Over 60 personer deltog også i arrangementet Vækst via grænseoverskridende samarbejde på Schackenborg Slot, hvor der var konkrete og praktiske tips til deres første eller næste skridt på det udenlandske marked.

- Vi har også lavet skoleekskursion, hvor tyske elever fik mulighed for at besøge SDU i Sønderborg og på den måde se og opleve deres muligheder for at studere i Danmark. Det handler i bund og grund om at lade sig inspirere af hinanden, for der er en stor sandsynlighed for, at hvis noget er en succes i Danmark, så vil det også være det i Tyskland. Og omvendt, naturligvis, siger projektkoordinator Dagmar Jensen fra Wirtschaftsförderung Nordfriesland.

SDU Sønderborg spiller en vigtig rolle

Projektleder fra Tønder Kommune, Jan Jasper Diers, fortæller, at hvis erhvervslivet skal styrkes på innovation (på begge sider af den dansk-tyske grænse), så er det essentielt med højt uddannet arbejdskraft og et tættere samarbejde med f.eks. SDU.

- Jeg tror at mange virksomheder ikke er klar over, hvortil de kan bruge universitetet. Derfor er SDU Sønderborgs rolle i dette projekt – nemlig at få et endnu bedre samarbejde op at stå med virksomhederne – utrolig vigtig, siger Jan Jasper Diers.

På Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg sidder ph.d.-studerende Kari Kleine. Han har i forbindelse med F4J allerede afholdt en workshop med fokus på innovationstræning, men har ellers fokus på den digitale transformation for SMV’er på begge sider af den dansk-tyske grænse.

- Netop nu arbejder vi på en behovsanalyse, så vi her på SDU kan blive klogere på, hvilke behov virksomhederne i regionen har. Vi har naturligvis en klar idé om, hvilke behov der er derude i de små og mellemstore virksomheder, men vi vil gerne have bekræftet eller afkræftet det, så vi kan se om det har hold i virkeligheden.

Vind et konsulentbesøg
Og det er så her, at du, kære læser, kommer ind i billedet. For hvordan håndterer du og din virksomhed teknisk innovation? SDU Sønderborg og Mads Clausen Instituttet håber nemlig, at I vil hjælpe os med at hjælpe jer.

  • Arbejder jeres virksomhed med teknisk innovation og udvikling?
  • Har virksomheden sin beliggenhed i Syddanmark?
  • Kunne I tænke jer at samarbejde med højtuddannede specialister fra Syddansk Universitet, med mulighed for at benytte deres laboratorier og faciliteter?

Kan I nikke ja til ovenstående, så udfyld SDU’s spørgeskema. Det tager maks. 15 min. og giver kæmpe værdi, så vi i fællesskab kan videreudvikle vores region!

Som yderligere motivation og tak trækker vi lod om en præmie blandt alle deltagere. Vi udlodder en gratis konsultation på den pågældende virksomhed, med Mads Clausen Instituttets (SDU) højtuddannede specialister, omkring netop teknisk innovation og virksomhedens samarbejdsmuligheder med universitet.

Her er linket til spørgeskemaet.

Ansvarlig for siden: Mads Clausen Instituttet

Redaktionen afsluttet: 30.05.2019