Skip to main content

Pædagogikum for musikskolelærere

Pædagogikum for musikskolelærere er et nyt uddannelsesforløb for musikskolelærere, der underviser på musikskolen (MS), i folkeskolen (FS) og på dagtilbudsområdet (DT).

Uddannelsens formål er at kvalificere musikskolelærere til at undersøge og anvende forskelligartede undervisningsformer ud fra en pædagogisk kvalificeret vurdering af, hvad der bedst understøtter børnenes og elevernes musikalske udvikling i forskellige sammenhænge. God musikundervisning kræver musikfaglig viden og viden om didaktik og pædagogik. I dette uddannelsesforløb omsættes forskningsbaseret viden og teori til redskaber, der er anvendelig i din dagligdag som musiklærer. Undervejs i uddannelsen afprøves og udvikles din viden i praksis.

Uddannelsens mål er, at du bliver en dygtigere musiklærer, der har styrket sine undervisningskompetencer fra at kunne varetage undervisning og undervisningsforløb til at kunne reflektere og tænke musikundervisning af børn og unge på ny. Målet er, at du gennem uddannelsen bliver mere præcis og tydelig i din undervisning og i dit sprog til at planlægge, evaluere og udvikle undervisning sammen med andre lærere og samarbejdspartnere og i forskellige sammenhænge.

Læs en artikel fra Musikbladet hvor tre kurssiter fortæller om den nye uddannelse.


Tilmelding senest 5. august

Klik her

Brochure

Download her

Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab

  • Campusvej 55
  • Odense - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 10.04.2024