Skip to main content
DA / EN

 

Antropologisk Afdeling ved Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet i Odense - i daglig tale ADBOU - tager sig af myndighedsbetjening ved retsantropologiske undersøgelser. Derudover er ADBOU den ene af de i alt to statsinstitutioner i Danmark, der behandler og opbevarer menneskeskeletter fra arkæologiske udgravninger for museerne. Skeletterne anvendes i undervisningen af studerende, og til forskning i bla. i sygdomme som tuberkulose, spedalskhed og syfilis. Der forskes også i aldring.

Skeletsamlingen består af omtrent 17.000 skeletter, primært fra den danske middelalder og efter-reformatorisk tid. Samlingen er vidt berømt ud over landets grænser, og gæstes hvert år af samarbejdspartnere og forskere fra USA, Canada og andre lande.

ADBOU var oprindelig en forkortelse for Antropologisk DataBase ved Odense Universitet (nu Syddansk Universitet). Nu er ADBOU et etableret navn. ADBOU henviser til sin egen hjemmeside (www.adbou.dk), hvor der findes oplysninger om udgravninger, kirkegårde, registreringer, rapporter, forskning og meget andet.

 

Sidst opdateret: 16.08.2021