Skip to main content

Studerende på eventyr i innovationsmekkaet Tel Aviv

Den stod på networking og innovation, da ingeniørstuderende Jacob Christensen i sidste uge deltog Startup Festival i innovationsbyen Tel Aviv.

I august måned vandt Jacob Christensen, der læser til GMM-ingeniør, og hans team iværksætterkonkurrencen Guldæg. Det udløste en plads ved Startup Festvial, der fandt sted i sidste uge i TelAviv, der kendt for sit stærke innovations- og teknologimiljø.

Jacob repræsenterede holdet bag cykelspionen Velocatr, der er en teknologi som skal sørge for, at stjålne cykler kan findes igen af ejeren. Tanken er at bygge en radio og en gps ind i en cykellygte af den type, der oplades, når man cykler.

Tværfagligt projekt hitter
Projektet er blevet til som led i det tværfaglige projekt Experts in Teams, hvor de studerende bl.a. arbejder med innovation og lærer at samarbejde. Og det er de studerende bag Velocatr eksperter i.

Holdet har vundet adskillige iværksætterkonkurrencer, og til Guldægsfinalen lagde dommerpanelet vægt på: ”Velocatrs ‘peer to peer’ teknologi og deres fremragende team. Især teknologien bag Velocatr har potentialet til at blive mere end ’bare’ en sporingsteknologi til cyklen.”

Gevinsten vækker glæde hos de studerende:
”Vi er utrolig glade for at have vundet Guldæg-konkurrencen, da Startup Festivalen gav os en unik mulighed for at opleve et teknisk inspirerende iværksættermiljø,” siger Christian Olesen, der tidligere på året repræsenterede teamet i Silicon Valley.

Netværk og nye kontakter
Til Startup Festivalen deltog Jacob i et femdages program, hvor han havde rig mulighed for at netværke med fremtidige samarbejdspartnere. Ugen bød nemlig på workshops og netværksarrangementer, hvor Jacob kunne mødes med business angels (private investorer), folk fra investeringsfonde og med kolleger fra andre lande.

Udover holdet fra SDU deltog repræsentanter fra yderligere 18 lande.

For mere information kontakt
Christian Olesen på tlf. 2124 7481

Teamet bag Velocatr består af:
Jacob Christensen, læser til diplomingeniør i Global Management and Manufacturing (GMM), Christian Olesen, bachelor i Product Development and Innovation (PDI), læser nu Cand. Merc., Bo Johannsen, læser til diplomingeniør i Elektronik og Datateknik, Rasmus Strong Jensen, læser civilingeniør i Robotteknologi og Christian Sindberg, der læser til Cand. Merc. Aud.
Læs mere om Guldæg, som blandt andre Saxo Bank står bag.

Redaktionen afsluttet: 25.09.2014