Skip to main content

Kombiner kulturforståelse med viden om økonomi, ledelse og teknik

Drømmer du om en international orienteret karriere, hvor du bliver en af virksomhedens nøglepersoner? Så er en uddannelse som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk (GMM) måske noget for dig.

I denne globaliserede verden, hvor virksomheder i høj grad arbejder på tværs af landegrænser, er der behov for personer der kan kombinere kulturforståelse og et højt niveau af engelsk med indgående viden om økonomi, teknik og ledelse. Som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk vil du arbejde globalt med ledelse af virksomhed, produktion og services i tæt samarbejde med kunder og leverandører i hele verden. Du vil blive en nøgleperson i virksomheden, hvor du vil have overblikket over alle dele af virksomheden.

Hvad lærer jeg?

Som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk bliver din hovedkompetence Supply Chain Management som bl.a. handler om, at virksomhedens forsyningskæde er tilpasset og optimeret til det marked virksomheden forsyner. Studiet giver dig kompetencer til at kunne designe og optimere virksomheders globale forsyningskæder (Supply Chain), evaluere, planlægge og gennemføre etablering af produktion og samarbejde på tværs af landegrænser, arbejde med strategisk indkøb og planlægning, lede teams og virksomhedsprojekter på tværs af kulturer og organisationer og meget mere. Du får viden om, hvordan man designer et produkt til et specifikt marked.

Hvordan er studiet opbygget?

Under uddannelsen vil du arbejde meget i projektgrupper, hvor du sammen med dine medstuderende kommer til at løse problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.
På 5. semester er det oplagt som GMM-studerende at læse på et universitet i udlandet. Vælger du at blive i Danmark, får du et semester med fokus på iværksætteri og innovation. På 6. semester skal du i et halvt års ingeniørpraktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. På 7. semester udarbejder du et afgangsprojekt i samarbejde med en virksomhed i Danmark eller udlandet.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Med en uddannelse som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk kan du arbejde som projektleder, tekniskleder, konsulent, indkøber eller planlægger i en international virksomhed, hvor du også kan stå for opbygning af et globalt produktionsnetværk. Du kan arbejde med teknisk ledelse inden for områder som distribution og logistik, produktion og kvalitet, planlægning og indkøb, Supply Chain Management, virksomhedskultur og vidensdeling og meget andet.
Du kan læse mere om karrieremuligheder her.

Kan jeg læse videre?

En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttet uddannelse. Så efter de 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør.

Du har også mulighed for at læse videre til civilingeniør i fx Product Development and Innovation eller Operations Management. Du har også mulighed for at læse videre til cand.merc.

Derfor skal du læse...

  • Du får et godt fundament for en international orienteret karriere
  • Du får indgående virksomhedsforståelse
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer

Mød Isabella der læser global ledelse og design af produktionsnetværk (GMM)

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense