Skip to main content
DA / EN

Du skal acceptere nødvendige cookies for at kunne se indholdet.

Klik for at ændre samtykke

25% af alle ingeniører arbejder på et tidspunkt i løbet af deres karriere i udlandet. Bliver du en af dem?

Drømmer du om en international karriere, hvor du bliver en af virksomhedens nøglepersoner? Så er en uddannelse som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk (GMM) noget for dig.
Her lærer du at mestre kombinationen af international kulturforståelse med viden om supply chain netværk, økonomi, ledelse og teknik.

Tag et kvantespring – bliv GMM diplomingeniør på SDU

I en hastigt foranderlig verden, hvor virksomheder i høj grad arbejder på tværs af landegrænser, er der behov for ingeniører, der kombinerer et højt niveau af engelsk og kulturforståelse med indgående viden om supply chain management, økonomi, teknik og ledelse.

Som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk vil du arbejde internationalt med ledelse af virksomheder, produktion og services, i tæt samarbejde med kunder og leverandører.

Derfor skal du studere global ledelse og design af produktionsnetværk

 • Du får et solidt fundament for en international karriere.
 • Du får indgående virksomhedsforståelse og kan optimere hele værdikæden.
 • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer.

Hvad lærer jeg?

Som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk bliver du virksomhedens analytiske supply chain-innovatør.

 • Din hovedkompetence er supply chain management (SCM).
 • Du lærer at designe virksomhedens forsyningskæder (supply chains, SC) så de er tilpassede og optimerede til at konkurrere.
 • Du bliver ekspert i at styre globale netværk og relationer.
 • Studiet giver dig kompetencer til at evaluere, planlægge og gennemføre værdiskabelse og samarbejde på tværs af landegrænser.
 • Du kommer til at arbejde med strategisk indkøb og planlægning,
 • Du lærer at lede teams og virksomhedsprojekter på tværs af kulturer og organisationer og meget mere.

Hvordan er studiet opbygget?

Under uddannelsen vil du i høj grad arbejde projektbaseret, hvor du sammen med dine medstuderende løser problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde. En del af studiet undervises på engelsk, så du er klædt på til at anvende korrekt supply chain terminologi og begå dig internationalt.

 • På 1. semester bliver du introduceret til, hvordan supply chain netværk analyseres og er struktureret.
 • På 2. semester lærer du om digitalisering, indkøb, forhandling og planlægning
 • På 3. semester lærer du om økonomi og hvordan netværk fungerer. Du skal simulere og ”game” supply chain
 • På 4. semester lærer du om international lovgivning, SC finance, risikostyring og at designe & innovere nye SC netværk
 • På 5. semester er det oplagt at læse på et universitet i udlandet. Vælger du undtagelsesvist at blive i Danmark, får du et semester med fokus på iværksætteri og innovation.
 • På 6. semester skal du som diplomingeniørstuderende på et obligatorisk praktikophold i en virksomhed. Opholdet kan afvikles i Danmark eller i udlandet.
 • På 7. semester udarbejder du et afgangsprojekt i samarbejde med en virksomhed i Danmark eller udlandet.

Vi opfordrer faktisk til, at du rejser til udlandet. Du har mulighed for at studere 1½ år af uddannelsen i udlandet.

Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Som diplomingeniør i global ledelse og design af produktionsnetværk ligger verden for dine fødder. Du kan arbejde med teknisk ledelse inden for områder som distribution og logistik, produktion og kvalitet, planlægning og indkøb, supply chain excellence, virksomhedskultur & vidensdeling og meget andet. Med vores uddannelse kan du f.eks. arbejde i en international virksomhed som supply chain manager, projektleder eller teknisk leder, konsulent, indkøber, planlægger eller som ansvarlig for opbygning af et globalt produktionsnetværk.

Du kan læse mere om karrieremuligheder her.

Kan jeg læse videre?

En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttet uddannelse.

Efter 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør. Du bliver virksomhedens analytiske supply chain innovatør.

Du har også mulighed for at læse videre til civilingeniør i fx Product Development and Innovation eller Operations Management. Alternativt har du mulighed for at læse videre til cand.merc.


Mød Isabella der læser global ledelse og design af produktionsnetværk (GMM)

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense