Nyt fra Sundhedsvidenskab
-
09.12.2019
7,4 mio. til forskning i kræftbehandlingen af ældre
Eliteforskningscenteret AgeCare på OUH har fået 7,4 mio. kroner til at forske i bedre kræftbehandling af ældre.
-
27.11.2019
Vampyr-ofre har måske i virkeligheden leukæmi
Et hold forskere i blodsygdomme har i fritiden lavet seriøs forskning på Dracula og andre blodige romaner.
-
25.11.2019
Traumatiserede børn skal hjælpes bedre
Børn, som udsættes for traumer, kan med nye redskaber opdages tidligere, så de ikke får mén som voksne.
-
25.11.2019
To nye professorater i kiropraktik på Syddansk Universitet
Til stående klapsalver blev Lise Hestbæk og Tue Secher Jensen præsenteret som Institut for Idræt og Biomekanik to nyeste professorer i muskel- og skeletbesvær på Dansk Kiropraktorforenings årsmøde i Horsens den 9. november.
-
20.11.2019
Bevilling til at gøre vaccinationsprogrammer bedre
Med en af de eftertragtede Sapere Aude-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond kan Ane Fisker dykke endnu dybere ned i effekten af vacciner i lavindkomst lande.
-
15.11.2019
Når negative følelser spises væk
For ca. 40.000 mennesker i Danmark er tvangsoverspisning den måde, hvorpå de kortvarigt løser deres følelsesmæssige problemer. Tvangsoverspisning anerkendes først som diagnose i 2020, men allerede nu står folk i kø for at komme i behandling.
-
13.11.2019
Første spadestik taget til Nyt SUND-byggeriet på campus i Odense
Rektor Henrik Dam og dekan Ole Skøtt tog ved fælles hjælp det allerførste spadestik til den kommende arbejdsplads for tusindvis af medarbejdere og studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
-
07.11.2019
Ny klinisk professor og overlæge skal forske i pancreascancer
Klinisk Institut på Syddansk Universitet og Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital har ansat Sönke Detlefsen som klinisk professor og overlæge med fokus på pancreascancer.
-
06.11.2019
Det rigtige lægemiddel til den rigtige patient
Tore Bjerregaard Stage modtager 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden til nyt projekt: Hvad sker med lægemidlerne i kroppen hos diabetespatienter?
-
06.11.2019
Kristian Kidholm innovationsprofessor på SDU og OUH
Kristian Kidholm er per 1. november 2019 ny innovationsprofessor på Klinisk Institut, SDU med tilknytning til Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, CIMT på OUH.
-
29.10.2019
Mindeord for lektor Ulrik Frandsen, Institut for Idræt og Biomekanik
Lektor, Ph.d. Ulrik Frandsen afgik ved døden lørdag 12. oktober. Han blev 55 år gammel. Medarbejderne ved Institut ved Idræt og Biomekanik mistede dermed en nær ven og kompetent kollega.
-
24.10.2019
Ditte Caroline Andersen får bevilling til projekt om fremtidens medicin til gendannelse af hjertet efter blodprop
Millionbevillinger fra Lundbeckfonden til fremragende SDU-forskere.
-
24.10.2019
Ane Fisker modtager bevilling til at forbedre børnevaccinationsprogrammet, så gavnlige effekter af vacciner i fremtiden udnyttes bedre
Millionbevillinger fra Lundbeckfonden til fremragende SDU-forskere:
-
24.10.2019
Kamerapille finder langt flere potentielle kræftsvulster
En kamerapille finder 70 procent flere polypper i tarmen end en kikkertundersøgelse. Det overraskende resultat får nu Syddansk Universitet og OUH til at udrulle verdens største undersøgelse af patienter med risiko for kræft i tyk- eller endetarmen.
-
04.10.2019
Ny professor i rehabilitering og aktivitetsvidenskab i Odense
Hanne Kaae Kristensen, ph.d., lektor ved Syddansk Universitet (SDU) og docent ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er udnævnt til professor i rehabilitering og aktivitetsvidenskab ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospital
-
04.10.2019
Millionbevilling til forskning i diabetisk øjensygdom
Jakob Grauslund modtager 6,7 millioner kroner fra VELUX FONDEN til at finde sammenhænge mellem diabetisk øjensygdom og andre sygdomme.
-
02.10.2019
Hiv-medicin virker kun, hvis den når frem
Borgerkrig, statskup og en lang række kupforsøg. Guinea-Bissau har i årevis været plaget af politiske uroligheder, som påvirker forebyggelse og behandling af hiv-smittede i det fattige vestafrikanske land.
-
01.10.2019
Gulerødder hæmmer inflammation og forebygger dermed kræft
Forskere fra SDU og OUH har nu fundet en mulig kobling mellem rodfrugterne og tarmkræft.
-
30.09.2019
Hvorfor går høj alder og godt helbred i arv?
Et internationalt forskningsprojekt har siden 2006 studeret de allerældste danskere og amerikanere og deres børn. Nu har forskerne fået 450 millioner kroner til at fortsætte undersøgelsen og inkludere deres børnebørn.
-
26.09.2019
Lau Caspar Thygesen professor i epidemiologi og register-baseret forskning
Kandidat i Folkesundhedsvidenskab og ph.d. Lau Caspar Thygesen (43 år) er udnævnt til professor i epidemiologi og register-baseret forskning ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
-
25.09.2019
Ny forskning: Idrætsanlæg kan bruges meget mere
Landets idrætsanlæg står tomme i næsten 40 pct. af tiden mellem kl. 16 og 22 på hverdage. Men brugertilfredsheden er høj, og bygningernes fysiske stand er bedre end antaget, viser ny forskning fra Idrættens Analyseinstitut og Syddansk Universitet.
-
25.09.2019
Oke Gerke er ansat som professor i klinisk biostatistik i diagnostisk forskning
Oke Gerke er tiltrådt som professor i klinisk biostatistik i diagnostisk forskning ved Forskningsenheden for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin under Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU) og ved Nuklearmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).
-
23.09.2019
Rune Lindahl-Jacobsen professor i epidemiologi og demografi på SDU
Cand.scient., ph.d. Rune Lindahl-Jacobsen er udnævnt til professor i epidemiologi og demografi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet
-
17.09.2019
Fire nye professorer i Sundhedsøkonomi
Dansk Center for Sundhedsøkonomi, DaCHE er stolte af at kunne ansætte fire professorer i Sundhedsøkonomi og dermed skabe et stærk sundhedsøkonomisk miljø, der kan bidrage med relevant forskning og sikre et sundhedsvæsen, der genererer maksimal velfærd for borgerne.
-
12.09.2019
Nyudnævnt professor i træning og sundhed på SDU og Næstved, Slagelse, Ringsted sygehuse
Fysioterapeut, cand.scient., ph.d. Søren Thorgaard Skou (36) er udnævnt til professor i træning og sundhed ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU). Samtidig er han forskningsleder ved Afdeling for Fysio- og Ergoterapi på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.
-
10.09.2019
Paolo Caserotti udnævnes til professor i træning og sundhed på SDU
Cand.scient., ph.d. Paolo Caserotti, Institut for Idræt og Biomekanik, Leder af Center for Aktiv og Sund Aldring, Syddansk Universitet (SDU) udnævnes til professor.
-
30.08.2019
Laserlys skal afsløre smitsomme bakterier
SDU-forskere skal være med til at udvikle ny teknologi, der hurtigt og billigt kan identificere bakterier i patientprøver.
-
29.08.2019
Professor Paul M. Vanhoutte afgik ved døden den 23. august 2019
Paul M. Vanhoutte var fra 2003 tilknyttet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet som gæsteprofessor, hvor han gennem hyppige besøg med udgangspunkt i Institut for Molekylær Medicin har været en uvurderlig rådgiver og mentor for en lang række yngre - og ældre - forskere ved Syddansk Universitet.
-
27.08.2019
Professorat i sundhed i muskler og led på SDU
Cand.scient., ph.d. Jonas Bloch Thorlund (41) er blevet udnævnt til professor i muskuloskeletal sundhed ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet (SDU).
-
22.08.2019
Forsker: Vi går alle rundt med et apotek i maven
Celler fra dit mavefedt kan måske hjælpe dig, hvis du bliver ramt af prostatakræft eller brystkræft. Særligt en celle ser ud til at være effektiv, når det gælder om at forbedre rejsningsproblemer eller væske i armen.
-
20.08.2019
Ny klinisk professor i kardiologi på Hjertemedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital og SDU
Jens Flensted Lassen er den 1/6 -19 tiltrådt som ny klinisk professor ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU).
-
15.08.2019
SDU udnævner Anton Pottegård til professor på lægemiddelområdet
Farmaceut., ph.d. og dr.med. Anton Pottegård (32) er udnævnt til ny professor i klinisk farmaci og farmakoepidemiologi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet (SDU).
-
10.07.2019
Højere risiko for hjertesvigt
Nyt studie har kigget på senfølger hos brystkræftpatienter, der er blevet behandlet med kemoterapi. Der ses en lille øget risiko for hjertesvigt.
-
03.07.2019
Gener afgør fostres følsomhed for kviksølv
Op til 30 procent af børn bærer et gen, der kan øge hjernens sårbarhed over for kviksølv under den tidlige udvikling.
-
01.07.2019
Virker social færdighedstræning for børn og unge med ADHD?
Forskere fra Syddansk Universitet og psykiatrien i Region Sjælland har foretaget en gennemgang af den eksisterende forskning i emnet og konkluderer, at der er behov for mere forskning for at bestemme effektiviteten.
-
21.06.2019
Vibeke Koushede professor i mental sundhedsfremme
Master of Public Health, ph.d. og jordemoder Vibeke Koushede er udnævnt til professor mso i mental sundhedsfremme ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet
-
13.06.2019
Bevilling til ung diabetesforsker fra SDU
Skal søge at forstå, hvorfor det spiller en rolle, hvornår vi spiser.
-
06.06.2019
Nyt professorat i translationel kardiovaskulær fysiologi på SDU
Stefan P. Mortensen, cand.scient. og dr.med. er udnævnt til professor i hjerte-kredsløbsfysiologi og patofysiologi, hvilket omfatter hjertets og blodkarrenes normale funktion og forandringer i forbindelse med kredsløbssygdomme.
-
10.05.2019
10 millioner kroner til forskning i behandling af knogleskørhed hos patienter med osteoporose eller diabetes
Morten Frost, klinisk lektor og speciallæge ved Steno Diabetes Center Odense har modtaget den prestigefyldte bevilling ”Excellence Emerging Investigator Grant – Endocrinology & Metabolism 2019” fra Novo Nordisk Fonden til et forskningsprojekt om GLP-1 hormonet.
-
09.05.2019
Odd Fellow Ordenens forskerpris til to SDU-forskere
Aleksander Krag, professor i leversygdomme ved Syddansk Universitet og overlæge på Odense Universitetshospital og Søren Kragh Moestrup, professor i Cancer og inflammation ved Syddansk Universitet, har modtaget Odd Fellow Ordenens Forskerpris 2019.
-
09.05.2019
13,7 mio. kr fra Danmarks Frie Forskningsfond til fire SDU-SUND-projekter
Fire forskningsprojekter fra Klinisk Institut får bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond.
-
09.05.2019
Søren T. Skou får Fyens Stiftstidendes Forskerpris
Søren T. Skou fra Idræt og Biomekanik har modtaget Fyens Stiftstidendes Forskerpris på kr. 25.000. Udover Søren T. Skou modtog endnu to forskere fra SDU hver 25.000 kr.
-
03.05.2019
Patientoplevet kvalitet skal være med til at forme fremtidens behandling
En analyse af patientoplevet kvalitet hos knoglemarvskræftpatienter viser, at måden kvaliteten undersøges på, er afgørende for, om patienternes respons kan bruges efter hensigten.
-
03.05.2019
Ny adjungeret professor ved Klinisk Institut
Syddansk Universitet har udnævnt professor Charles Andrew Salzberg til adjungeret professor ved Plastikkirurgisk Afdeling Z
-
27.04.2019
15.000 elever sundere efter fodboldforløb
Kun 41 procent af børn i alderen 11-13 år bevæger sig nok, og en usund og inaktiv barndom kan få massive konsekvenser. Fodboldkonceptet ‘11 for Health’ giver bevægelse, fitness, trivsel og læring - og nu har hele 15.000 elever været i gang.
-
24.04.2019
Stor international pris til GLA:D projektet
GLA:D (Godt Liv med Artrose i Danmark) modtager prestigefyldt anerkendelse for at bringe forskning i træning som behandling af slidgigt ud i klinisk praksis.
-
10.04.2019
SIF's direktør Morten Grønbæk modtager Lægeforeningens Ærespris
Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, har netop modtaget Lægeforeningens Ærespris. Prisen uddeles hvert år til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.
-
10.04.2019
Fynsk professor bag gennembrud inden for epilepsibehandling
Professor, dr.med. Henning Beck-Nielsen står bag opfindelsen af et implantat, der kan hjælpe mennesker med epilepsi med at undgå de frygtede anfald og kramper og i bedste fald være med til at redde liv. Implantatet har netop opnået CE-godkendelse efter 12 års udviklingsarbejde.
-
03.04.2019
Professor i eksperimentel neurobiologi
Cand. scient, ph.d. Kate Lykke Lambertsen er udnævnt til professor mso i eksperimentel neurobiologi ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet.
-
20.03.2019
7,6 millioner kroner til OUH-forskning i stamcellebehandling af knogleskørhed
Moustapha Kassem modtog pengene ved prisuddelingen Thon Awards 2019.
-
14.03.2019
Ny klinisk professor og overlæge skal forske i kræft i hjernen
Klinisk Institut på Syddansk Universitet og Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital har ansat Bjarne Winther Kristensen som professor og overlæge med fokus på hjernekræft.
-
07.03.2019
Skærmtid og fysisk aktivitet i fokus hos ny professor
Cand.scient., ph.d. Anders Grøntved (38) er udnævnt til professor (mso) i fysisk aktivitet og folkesundhed.
-
03.03.2019
Endnu en internationalt anerkendt fodboldprofessor til SDU
Magni Mohr (45) er udnævnt til professor i tracking, træning og testning i elitefodbold ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet (SDU).
-
31.01.2019
En håndfuld nyuddannede kiropraktorer fra SDU
I dag dimitterede 13 kandidater fra klinisk biomekanik SDU. Der var dog sygdom, så kun ni mødte op.
-
18.01.2019
Mere involvering nedsætter børn og unges lægebehov i psykiske kriser
Unges brug af sundhedsydelser falder, når de behandles med den familievenlige intervention Åben Dialog. Det viser ny forskning fra SDU og University of Sydney.
-
08.01.2019
Åben Forskerdag 2019
Syddansk Universitet og Region Syddanmark afholder traditionen tro Åben Forskerdag. Åben Forskerdag afholdes torsdag den 25. april 2019 kl. 9-16.00 på Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia.
-
19.12.2018
5 gode råd til dig og din lever
Maja Thiele, lektor i medicinsk gastroenterologi, har skidt nyt til dig, der elsker julens fede mad, alkohol og søde sager.
-
19.12.2018
Skotsk profil styrker forskningen i neurologi på Institut for Regional Sundhedsforskning
Ved IRS er der oprettet et fælles/kombineret neurologisk/psykiatrisk adjungeret professorat til professor Jon Stone.
-
19.12.2018
Hverdagen er en lang række af mysterier
Med tre nye professorer i akutmedicin opruster SDU på et område, som for få år siden hverken var et speciale eller et forskningsfelt, men hvor personalet hver dag står med ansvaret for liv og død.
-
19.12.2018
Ny professortitel er en fjer i fælleshatten
Overlæge og forskningsleder Mikkel Brabrand, som er ny professor i akutmedicin på Institut for Regional Sundhedsforskning går ikke med hat, men derfor har han nu alligevel fået en fjer i den i form af en professortitel. Selv siger han, at fjeren mest af alt hører hjemme i den store fælleshat, han deler med sine medarbejdere i den fokuserede forskningsgruppe for akutmedicin på Sydvestjysk Sygehus.
-
18.12.2018
Danish Diabetes Academy sikrer tre nye ph.d.-projekter på SDU
I alt har Danish Diabetes Academy, sikret 22 forskningstalenter penge, så 12 kan gennemføre en ph.d., 10 en postdoc, og fire miljøer få den udvikling, som gæsteprofessorer inden for diabetes kan bidrage med.
-
17.12.2018
Maria Hornstrup Christensen, OUH, får som den første jordemoder en ph.d.-bevilling fra Danish Diabetes Academy
Maria Hornstrup Christensen har haft en forkærlighed for de gravide, der har brug for ekstra hjælp, lige siden hun blev uddannet som jordemoder for 18 år siden. Dem, der havde psykiske problemer eller andre sygdomme, fx diabetes, eller som havde mistet børn tidligere.
-
17.12.2018
Marianne Vie Ingersgaard er sociolog og skal forske i, hvordan man bedst hjælper unge med diabetes
Det er svært at være teenager, og det er også svært at være først i 20’erne. Men det er værre, hvis man også har type 1 diabetes. Forskning har vist, at mange af disse unge ikke bare slås med deres sygdom, men også med lavt selvværd, depressive symptomer og spiseforstyrrelser, sociale problemer med stigmatisering, konflikter med deres forældre og manglende støtte fra venner.
-
17.12.2018
Anupa Rijal, master i folkesundhedsvidenskab, vil forebygge for tidlige dødsfald i lavindkomstlande
Hvorfor er risikoen for at dø tidligt – under 70 år - af forhøjet blodtryk, type 2-diabetes og hjertesygdom meget større i lande med lav-middel indkomst end i rigere lande ? Og hvad kan man gøre for at forebygge disse dødsfald, billigst og mest effektivt ?
-
07.12.2018
Alle godkendelser og finansiering på plads. Nu skal der uddannes læger i Esbjerg
For de studerende der til sommer kommer ind på lægeuddannelsen på Syddansk Universitet, bliver der mulighed for at tage kandidatdelen i Esbjerg. Det ligger fast efter, at Uddannelses- og Forskningsministeriet, Sundheds- og ældreministeriet og Finansministeriet i denne uge har givet grønt lys til, at der fremover kan uddannes læger i Esbjerg. I alt 30 lægestuderende kan hvert år få denne mulighed.
-
06.12.2018
10 års jubilæum for forskningens infrastruktur
OPEN - Odense Patient data Explorative Network fejrer jubilæum og de forgangne års succeser
-
06.12.2018
Hvordan står det til med empatien, doktor?
Internationale undersøgelser har vist, at medicinstuderendes empati for patienterne daler i løbet af studiet. Nu vil forskere fra SDU undersøge, om det også gør sig gældende i Danmark.
-
06.12.2018
Har du en god mavefornemmelse?
Det kan godt betale sig at blive venner med din tarm og dens mange bakterier, for de spiller en afgørende rolle for din sundhed.
-
05.12.2018
To prestigefulde bevillinger til IMM-forskere
Hele to Sapere Aude-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond går i år til forskere fra Institut for Molekylær Medicin på SDU. Bevillingerne går til projekter om henholdsvis magnesium og blodpropper i hjerter.
-
27.11.2018
Syddanske sygehuse får status af universitetshospital
Det er en styrkelse af den regionale forskning, når alle de syddanske sygehuse nu får status af universitetshospital. Den styrkede forskning er også en god nyhed for borgere og patienter.
-
16.11.2018
Pesticid godkendt ved en fejl
Professor Philippe Grandjean, SDU, har sammen med to svenske kolleger fra Karolinska Instituttet undersøgt EU's mest anvendte såkaldte organofosfat, chlorpyrifos - et sprøjtemiddel, der benyttes i 20 EU-lande. Sprøjtemidlet kan derfor forekomme som forurening i ikke-økologisk frugt og grønt.
-
05.11.2018
Flere børn med funktionelle lidelser
Flere børn klager over lidelser som hoved- og mavepine, er trætte eller får krampeanfald, som ikke kan forklares - forsker peger på, at familiebehandling kan hjælpe.
-
05.11.2018
Fodboldcenter i støbeskeen
Et nationalt fodboldcenter ved SDU skal både styrke topfodbolden og folkesundheden
-
31.10.2018
Interesserer du dig for borgerinddragelse i forskningen?
Så tilmeld dig konferencen ”Borgerinddragelse i forskning 2.0” den 28. januar 2019 på SDU i Odense.
-
25.10.2018
Ny forskningsleder på Onkologisk Afdeling
Henrik Jørn Ditzel er den 1/9-18 tiltrådt som ny forskningsleder ved Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital samt overlæge og professor i præcisionsmedicin, IMM.
-
25.10.2018
Læge og seniorforsker på Statens Seruminstitut og lektor ved SDU, Ane B. Fisker modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2018
Ane B. FIsker vil revolutionere lægevidenskabens syn på effekten af vacciner og vitamin-tilskud til børn i lavindkomstlande.
-
15.10.2018
Mindeord for lektor Ole Lammert, Institut for Idræt og Biomekanik
-
10.10.2018
Professor i rygsmerter på SDU
Kiropraktor ph.d. Alice Kongsted (45) er pr 1. november udnævnt til professor ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU med særlige opgaver inden for muskel- og skeletal forskning i primærsektoren, herunder landets kiropraktor- og fysioterapiklinikker.
-
08.10.2018
Ny adjungeret professor
Klinisk Universitet, Syddansk Universitet har udpeget humanbiolog Dr. Julia Reichelt som adjungeret professor ved Hudafdeling I og Allergicentret, Odense Universitetshospital.
-
01.10.2018
Professor i akutmedicin
Søren Mikkelsen (56) er udnævnt til professor i akutmedicin ved Region Syddanmark og Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU.
-
28.09.2018
Vi er med til at udvikle og definere sundhedsbegrebet
Hans Jørn Kolmos siger efter 16 år farvel til posten som leder af Ph.d.-skolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Her ser han tilbage på en spændende årrække med rivende udvikling – og frem til lidt mere ro på arbejdslivet fremover.
-
14.09.2018
Mindeord for Helle Johannessen
Helle Johannessen, professor og forskningsleder ved Institut for Sundhedstjenesteforskning er død. Hun blev 61 år.
-
14.09.2018
Hurtig forskning nedtoner kræftfrygt
Samarbejde mellem SDU og Lægemiddelstyrelsen har givet hurtigt svar på, hvorvidt forurening af den blodtrykssænkende medicin valsartan har øget forekomsten af kræft.
-
12.09.2018
Sygehus Sønderjylland styrker forskningen med endnu en professor
Hvis ikke lægerne bliver bedre til at bruge mindre antibiotika, vil danskerne i langt højere grad blive udsat for resistente bakterier. Derfor skaber det stor glæde, at Sygehus Sønderjylland og Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU nu kan byde velkommen til Christian Backer Mogensen som ny professor i akutmedicin.
-
30.08.2018
Ny ph.d.-skoleleder på Sundhedsvidenskab
Professor, ph.d. Christian Godballe er udnævnt til leder af Ph.d.-skolen på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU pr. 1 oktober.
-
28.08.2018
Professorat i sygdomme i skjoldbruskkirtlen
Overlæge, ph.d. og dr.med. Steen Joop Bonnema er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU). Et professorat, som han skal varetage sammen med sin overlægestilling på Endokrinologisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).
-
24.08.2018
Dynamisk overlæge i hjertemedicin er ny adjungeret professor hos Kardiologisk Forskningsenhed
Overlæge, ph.d. Rasmus Møgelvang tiltræder den 1. august 2018 som adjungeret professor i kardiologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet, med kontakt til Kardiologisk Forskningsenhed, Medicinsk Afdeling M/FAM, OUH Svendborg Sygehus.
-
23.08.2018
På jagt efter flere skeletter
En nedlagt kirkegård på Midtfyn rummer sandsynligvis 4000 skeletter, som forskerne drømmer om at studere
-
23.08.2018
Forskning i patienter med flere kroniske sygdomme
Søren Thorgaard Skou modtager bevilling fra EU på over 11 millioner kroner til et projekt, der har fokus på behandling af multimorbiditet - en tilstand, hvor man har mere end én kronisk sygdom. Det 5-årige projekt skal foregå ved SDU og Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.
-
22.08.2018
International prestigekonference lander i Odense i 2020
En forskergruppe fra Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital er netop blevet tildelt værtskabet i 2020 for en prestigefuld konference omhandlende gang- og bevægelsesanalyse. Det er samtidig første gang i konferencens 29 år lange historie, at Danmark vælges som destination.
-
16.08.2018
Unge overvurderer andres drikkeri
Teenagere gætter forkert, når de skal anslå kammeraternes alkoholforbrug, og det påvirker deres eget forbrug. Den viden bør inddrages i kampagner og undervisning.
-
16.08.2018
Har du styr på kontroltårnet?
Hjernen er kroppens hovedcomputer. Menneskets mest abstrakte og komplekse organ. Alligevel er der sikkert mange ting, du ikke ved om den.
-
16.08.2018
Nu skal vi vide mere om de allerældste
Ældre mennesker over 90 år er en hastigt voksende del af befolkningen, og forskere fra Sundhedsvidenskab og Humaniora på SDU har netop fået bevilget 10 mio. kr. fra Velux Fonden til at undersøge, hvordan man kan gentænke sundhed, behandling og trivsel for de allerældste i samfundet.
-
14.08.2018
Ny professor i almen medicin
Dorte Ejg Jarbøl ansættes som professor i almen medicin ved Syddansk Universitet (SDU) pr. 1. august 2018. Professoratet ligger hos Forskningsenheden for Almen Praksis ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
-
07.08.2018
Ny professor i hjertesygdomme ved Syddansk Universitet
54-årige Axel Cosmus Pyndt Diederichsen er i de næste fem år ansat som klinisk professor i hjertesygdomme, Cardiac Imaging, ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet med tilhørende overlægestilling på Hjertemedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital.
-
03.07.2018
Millionbevilling til hjertepatienter med depression og angst
Institut for Psykologi har fået en million kroner fra Hjerteforeningen til udvikling af bedre behandlingstilbud til hjertepatienter med depression og angst.
-
02.07.2018
Skydeidræt i skoletiden kan hjælpe børn med ADHD
Ny forskning fra Institut for Psykologi på SDU viser, at skydeidræt i skoletiden lærer børnene at fokusere og opleve ro – og det smitter af i familierne.
-
02.07.2018
192 kandidater fra medicinstudiet aflagde lægeløftet
Der var voldsom trængsel i koncertsalen på Hotel H.C. Andersen, da 192 kandidater skulle aflægge lægeløftet. De havde nemlig alle medbragt familie, som skulle opleve den store dag sammen med dem.
-
20.06.2018
Psykiatrien Region Sjælland får adjungeret professor i børne- og ungdomspsykologi/ evidensbaseret psykiatri ved SDU
Institut for Psykologi på Syddansk Universitet har udnævnt psykolog og seniorforsker i Psykiatrien Region Sjælland Ole Jakob Storebø til adjungeret professor.
-
15.06.2018
Ærefuld demografipris til Jim Vaupel
SDU-forskeren får pris for sin banebrydende forskning.
-
12.06.2018
Virtual reality skal bekæmpe unges druk
Efter at danske unge i mange år har indtaget europæisk førsteplads i druk, skal virtual reality nu lære unge at sige nej til alkohol.
-
12.06.2018
Grønlandske børn er ikke længere små
En helt særlig kropsbygning har hidtil betydet, at grønlandske børn voksede langsommere end danske. Den udvikling er nu vendt.
-
04.06.2018
En million til forbedret immunbehandling af brystkræft
Kræftens Bekæmpelse har i sin seneste uddeling afsat 937.000 kr. til lektor på SDU, Institut for Molekylær Medicin, Morten Gjerstoffs forskningsprojekt i immunterapi til behandling af kræft.
-
01.06.2018
Nyt professorat i diabetes hos gravide i Odense
Overlæge ph.d. Dorte Møller Jensen, Odense Universitetshospital er blevet udnævnt til klinisk professor ved Klinisk Institut, SDU. Professoratet ligger inden for graviditet, diabetes og fedme ved Steno Diabetes Center Odense og forskningsenheden for gynækologi og obstetrik.
-
01.06.2018
To nye professorer udnævnt i et samarbejde mellem Gigtforeningen og SDU
Snart får forskningen i reumatologisk rehabilitering et markant og tiltrængt løft. Den 1. juni 2018 tiltræder nemlig Danmarks første professorer inden for rehabilitering af mennesker med gigt.
-
30.05.2018
Blodtryksmedicin kædes sammen med øget risiko for modermærkekræft
Lægemidlet hydrochlorthiazid, som er et af de hyppigst brugte lægemidler mod forhøjet blodtryk, bliver i en ny undersøgelse kædet sammen med en øget risiko for to mindre hyppige former for modermærkekræft. Forskerne har tidligere vist, at midlet øger risikoen for hudkræft og læbekræft.
-
28.05.2018
Derfor bliver ishockeyspillere trætte sidst i kampen
Ny forskningsartikel viser, at ishockey indeholder så mange sprinter, at spillerne naturligt er trætte i tredje periode. Videnskabeligt optimeret træning kan være vejen til at holde dampen oppe i længere tid.
-
28.05.2018
Prisuddeling på Klinisk Institut
Ved det årlige staff seminar på Klinisk Institut blev der uddelt priser til tre forskere, der har skilt sig positivt ud i årets løb.
-
28.05.2018
SDU deltager i storstilet europæisk diabetes-indsats
Forskere fra Institut for Psykologi skal undersøge de psykiske omkostninger for diabetespatienter og deres pårørende i et patientnært, internationalt forskningsprojekt om lavt blodsukker og diabetes.
-
28.05.2018
Motionsfodbold er banko med fuld plade
To ugentlige fodboldtræninger i kombination med diætvejledning kan reducere risikoen for hjertekarsygdom med fem procent for utrænede ældre med prædiabetes. Samtidig taber de sig på en sundere måde end ved en normal slankekur
-
28.05.2018
Forskellen mellem sunde og usunde stiger
Den sociale ulighed i sundhed er steget de seneste 30 år. Og for første gang er der nu dansk forskningsmæssig belæg for at sige, at borgere i socialt udsatte boligområder har en markant mere usund adfærd.
-
16.05.2018
9000 hjerner flytter fra Aarhus til Odense
Verdens største hjernesamling skal gøre os klogere på sklerose, psykoser og demens.
-
09.05.2018
Visionært nyt nationalt fodboldcenter i støbeskeen
DBU, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen, SDU og Odense Kommune deler visionen om et ambitiøst nationalt fodboldcenter. Centeret, der får en unik placering ved Syddansk Universitet, skal løfte nogle af samfundets udfordringer, samle viden og udvikle fodbolden til gavn for alle.
-
08.05.2018
Ni projekter fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet får bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond
Knæ, hjernesygdom og fluorstoffer er blandt de forskningsområder, der har fået penge.
-
07.05.2018
Et kvantespring i forståelsen af knogleskørhed
Knogleskørhed er en folkesygdom, der især rammer mænd og kvinder over 50 år. Men hvad sker der med knoglerne, når vi bliver ældre, og hvorfor bliver de skøre? Ny forskning kommer svaret nærmere.
-
26.04.2018
Gigtpatienter får deres egne professorer i rehabilitering
Snart får forskningen i reumatologisk rehabilitering et markant og tiltrængt løft. Den 1. juni 2018 tiltræder nemlig Danmarks første professorer inden for rehabilitering af mennesker med gigt. Ann Bremander kommer fra en stilling som professor og forskningsleder ved Halmstad Universitet, og Jette Primdahl er lektor ved Syddansk Universitet med særligt fokus på forskning i patientforløb.
-
24.04.2018
Professor i lungemedicin på SDU og Vejle Sygehus
Overlæge dr.med. Ole Hilberg fra Medicinsk afdeling på Vejle Sygehus er netop tiltrådt som klinisk professor i lungemedicin ved Institut for Regional Sundhedstjenesteforskning, SDU og Vejle Sygehus.
-
24.04.2018
Svensk professor til Institut for Psykologi, SDU
Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den svenske professor Per Carlbring til adjungeret professor i eHealth med speciale i eMental Health
-
24.04.2018
SDU og OUH får Danmarks første professor i gynækologisk kræftkirurgi
SDU og OUH – Svendborg Sygehus har udnævnt ph.d. og overlæge Pernille Tine Jensen til professor i gynækologisk cancer med fokus på forskning inden for robotkirurgi. Dermed bliver hun den første kvindelige professor på området i Danmark.
-
19.04.2018
Ny professor i abdominal radiologi
Søren R. Rafaelsen er ansat som ny klinisk professor i røntgenundersøgelse og -diagnostik af mave-tarmsygdomme på røntgenafdelingen, Vejle Sygehus, Sygehus Lillebælt og Institut for Regional sundhedsforskning, SDU.
-
19.04.2018
Amerikansk professor til Institut for Psykologi
Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den amerikanske professor Matthew M. Burg til adjungeret professor med fokus på betydningen af adfærdsmæssige og psykosociale aspekter for udvikling og progression af hjerte-kar-sygdomme.
-
16.04.2018
Kortlægning af hele arvemassen skal bruges til bedre diagnostik af arvelig brystkræft
Brystkræft rammer mere end hver tiende kvinde. Gen-undersøgelse bliver i stigende grad anvendt til at stille den rigtige diagnose og vælge den behandling, som vil gavne patienten mest. Det kan dog nok gøres væsentligt bedre.
-
16.04.2018
Stamceller giver livet tilbage
80 % af mænd, der bliver opereret for prostatakræft bliver impotente. 25% af kvinder, der bliver opereret for brystkræft får lymfødemer (potentielt invaliderende hævelser). Ny forskning skal føre til bedre behandling.
-
16.04.2018
Selv få dages amning beskytter måske mod diabetes
Ny forskning fra SDU og OUH viser, at længere tids amning ikke gør risikoen for at udvikle type 1 diabetes mindre.
-
13.04.2018
14 nye beskrivende radiografer
14 radiografer har modtaget deres diplomer for gennemførelsen af kursusforløbet til beskrivende radiograf på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU.
-
09.04.2018
Britisk-australsk professor til Institut for Psykologi, SDU
Institut for Psykologi, Syddansk Universitet, har udnævnt den britisk-australske professor Jane Speight til adjungeret professor.
-
09.04.2018
Professorat i betændelsestilstande i lunger og blodkar
Dr.med. Grith Lykke Sørensen er udnævnt til professor i et nyt professorat i betændelsestilstande i lunger og blodkar på Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet, SDU.
-
04.04.2018
Charlotte Wien udnævnes til professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved Klinisk Institut, SDU
Det er en erfaren SDU-forsker, der den 1. april 2018 tiltræder som professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved OPEN Odense Patient data Explorative Network, Klinisk Institut
-
04.04.2018
Robin Christensen er ansat som professor i Biostatistik og Klinisk Epidemiologi ved Reumatologisk Forskningsenhed
Robin Christensen er tiltrådt som professor i biostatistik og klinisk epidemiologi på Reumatologisk Forskningsenhed på klinisk institut ved SDU og ved afdeling C på OUH den 1. april 2018.
-
21.03.2018
Fejlbehandlede rygsmerter er en kæmpe udfordring
29 af verdens førende rygforskere retter skarp kritik af den måde, sundhedsvæsener håndterer de rygproblemer, der på verdensplan belaster 540 millioner. Flere end 880.000 danskere er blandt de ramte, siger SDU-forskeren, der er næstformand i den globale forskergruppe.
-
21.03.2018
Ny professor i sundhedsfremme og sundhedssociologi ved SDU
Pernille Tanggaard Andersen er netop udnævnt til professor i sundhedsfremme og sundhedssociologi ved SDU,
-
21.03.2018
Ny professor i godartede blodsygdomme
Henrik Frederiksen er ansat som ny klinisk professor og specialeansvarlig overlæge i godartede blodsygdomme på Hæmatologisk Afdeling, OUH og Klinisk Institut, SDU.
-
16.03.2018
SDU-professors konklusioner fører til kæmpe erstatning
Fem mia. kroner fik borgerne i en forstad til Minneapolis i erstatning i en sag om forurenet drikkevand, hvor Philippe Grandjean optrådte som ekspertvidne.
-
08.03.2018
Studenterforskning er en succes hele vejen rundt
Både studerende og vejledere på afdelingerne er tilfredse med udbyttet af de prægraduate forskningsforløb, som giver begge parter mulighed for at prøve en mulig fælles fremtid af.
-
08.03.2018
Lavere D-vitamin påvirker ikke kraniet hos danske spædbørn
I en undersøgelse fra Odense Børnekohorte af 1500 børn havde halvdelen af børnene for lavt D-vitamin i navlesnorsblodet og 55% fladt baghoved i 2-6 måneders alderen, men der var ingen sammenhæng mellem D-vitamin status og fladt baghoved, størrelsen af det bløde forreste punkt eller størrelsen af kraniet.
-
02.03.2018
Hjælp til medicin efter udskrivelse giver færre genindlæggelser
Ny forskning fra SDU og OUH viser, at hver tiende genindlæggelse kan spares, hvis en farmaceut følger patienten og medicineringen efter udskrivelsen.
-
28.02.2018
Karen la Cour bliver professor i rehabilitering og palliation ved REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, Klinisk Institut, SDU
Karen la Cour skal som ny professor og forskningsgruppeleder styrke udviklingen af rehabilitering til mennesker med livstruende sygdom.
-
26.02.2018
Åben Forskerdag 2018
Syddansk Universitet og Region Syddanmark afholder traditionen tro Åben Forskerdag. Åben Forskerdag afholdes mandag den 23. april 2017 kl. 8.30-15.00 på Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia.
-
09.02.2018
Ofre er tilfredse med hjælpen efter voldtægt
Resultater fra et nyt ph.d.-projekt på Syddansk Universitet peger på, at langt størstedelen af de adspurgte ofre er meget tilfredse med den hjælp, de får i det offentlige system. Resultaterne viser samtidig, at de føler sig troet på og ordentligt behandlet af de faggrupper, som de møder, når de søger hjælp.
-
31.01.2018
Nyt biologisk lægemiddel til behandling af blindhed
Forskere på SDU har udviklet nyt lægemiddel mod udvikling af blindhed. Behandlingen lover enormt potentiale for patienter, der ikke kan hjælpes i dag. Nyt projekt skal sikre de første kliniske tests og Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i udviklingen.
-
30.01.2018
Holbæk Sygehus styrker forskningen i forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygdomme sammen med SDU
To store folkesygdomme, der hvert år rammer tusindvis af danskere, får nu særlig opmærksomhed på Holbæk Sygehus. Overlæge Michael Hecht Olsen er tiltrådt et professorat i forhøjet blodtryk og forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme. Dermed udbygger sygehuset sin i forvejen stærke profil inden for forskning og behandling af hyppigt forekommende sygdomme. Professoratet er tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU.
-
26.01.2018
155 aflagde lægeløftet på SDU
Januar byder på en af de to årlige festdage, hvor de nyuddannede cand.med.’er aflægger lægeløfte og officielt bliver læger.
-
26.01.2018
12 nye ”biomekker”
I dag dimitterede 12 klinisk biomekanik-studerende fra SDU med festtale af Lone Kausgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktorforening.
-
26.01.2018
Topplacering og bevilling til SDU-forskning i katetre
EU har vurderet SDU-ansøgning som næstbedst ud af 375, og dermed givet grønt lys til udvikling af nyt våben mod infektioner.
-
25.01.2018
Ny professor i onkologi på Vejle Sygehus og SDU
Overlæge, ph.d. Karina Dahl Steffensen (45) er pr 1. februar udnævnt til professor i klinisk onkologi ved SDU, Institut for Regional Sundhedsforskning og Vejle Sygehus.
-
25.01.2018
Ny videnskabelig oversigtsartikel: Fodbold er bredspektret medicin
Den mest populære sport i verden er meget mere end underholdning. Fodbold er bredspektret medicin mod livsstilssygdomme. Det konkluderer en helt ny videnskabelig oversigtsartikel som har samlet resultaterne af 31 forskningsstudier. Konklusionen er at motionsfodbold over 3-6 måneder bade forbedrer kondital, blodtryk, hvilepuls, fedtprocent, LDL kolesterol og muskelstyrke for forskellige patientgrupper.
-
25.01.2018
Syddansk Universitet og University College Lillebælt styrker ryg- og nakkeforskning med nyt professorat
Per Kjær er udnævnt til professor i muskuloskeletal forskning med fokus på ryg- og nakke. Professoratet er et partnerskab mellem Institut for Idræt og Biomekanik, SDU og UCL. Professoratet knytter institutionerne tættere sammen og betyder et løft til den allerede omfattende forskning til glæde for mange danskere.
-
17.01.2018
Vold er ikke kun at slå og blive slået
Indbyrdes vold i parforhold handler om meget mere end slag og spark. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Psykologi, som sætter fokus på den ukendte vold, der foregår bag hjemmets fire vægge
-
09.01.2018
Selv under de værste livsforhold klarer kvinder sig bedre end mænd
Netop offentliggjort forskning fra SDU viser, at selv når mennesket bliver udsat for de værst tænkelige levekår og sygdom, overlever kvinder længere end mænd.
-
20.12.2017
8 millioner kroner fra Offerfonden til forskningsprojekter på Institut for Psykologi
Offerfonden har i 2017 uddelt 15 millioner kroner til forskning, og Institut for Psykologi på SDU har modtaget over halvdelen af disse til fire spændende projekter.
-
18.12.2017
SDU-professor får millionbevilling til fluorforskning i USA
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin, har sammen med kolleger på Harvard University fået 8 mio. dollars til et nyt center.
-
14.12.2017
Kan kræftpatienter få det bedre af at skrive?
REHPA og SDU gennemførte i 2016 det første skrivekursus for kræftpatienter. I en nylig rapport konkluderer de, at kurset som gentages i løbet af de kommende måneder, har potentiale til at gøre en positiv forskel.
-
14.12.2017
Patienter med i udvikling af app om osteoporose
Skræddersyede apps til patientgrupper vinder i stigende grad indpas. Nu får kvinder med osteoporose uden forudgående knoglebrud i Region Syddanmark deres egen app – og de er selv med til at udvikle den.
-
08.12.2017
Ny viceinstitutleder ved Klinisk Institut på SDU
Sygeplejersker, lektor ph.d. Karin Brochstedt Dieperink er ansat som viceinstitutleder ved Klinisk Institut. Som viceinstitutleder skal Karin Dieperink primært varetage ledelsesmæssige opgaver i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger, vurdering af ansøgninger, nyansættelser og planlægning af undervisning.
-
07.12.2017
Nu kan alle landets kommuner få fodbold på skoleskemaet
Et ambitiøst projekt for at få bevægelse på skoleskemaet over hele Danmark ser nu dagens lys. Ud fra devisen at trygge og glade børn lærer bedst, får børn i hele landet mulighed for at deltage i et dokumenteret effektivt undervisningsforløb, der kombinerer fodboldspil, sundhedsviden og trivsel blandt kammeraterne.
-
04.12.2017
Populær blodtryksmedicin forbundet med øget risiko for hudkræft
Netop offentliggjort forskning fra SDU og Kræftens Bekæmpelse viser en sammenhæng mellem et af de hyppigst brugte midler mod forhøjet blodtryk og kræft i huden.
-
30.11.2017
Professorat i brugerinvolvering og telemedicin på H.C. Andersen Børnehospital og CIMT, OUH og SDU
Jane Clemensen er blevet ansat som professor på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, som den første professor med sygeplejefaglig baggrund.
-
22.11.2017
Fodboldundervisning på skoleskemaet er også godt for hjernen
Det er ikke blot skolebørnenes fysik og sociale trivsel, der har glæde af, at deres skoler er med i projektet ”FIFA 11 for Health”. Den nyeste forskning viser, at deres opmærksomhed og arbejdshukommelse også bedres.
-
13.11.2017
Jan Hartvigsen får Kiropraktorprisen
Den internationalt anerkendt forsker, professor og kiropraktor Jan Hartvigsen, Syddansk Universitet, modtager Dansk Kiropraktor Forenings store kiropraktorpris.
-
07.11.2017
Talentpris til unik, ung SDU-forsker
Tore Bjerregaard Stage arbejder for bedre og mere effektive lægemidler til den enkelte patient, og hans forskning er netop blevet belønnet med Lundbeckfondens talentpris.
-
25.10.2017
Rester af sprøjtemidler i ikke-økologisk mad kan skade børns hjerner
Det er den tydeligste konklusion i en artikel baseret på en rapport til EU, som sammenligner økologiske fødevarer med konventionelle. SDU-forskerne Philippe Grandjean og Helle Raun Andersen har bidraget til rapport og artikel.
-
23.10.2017
Danske forskere skal inspirere Manchester United til endnu bedre talentudvikling
Miljø frem for individ. Det er fokus i den nye måde at udvikle talenter på, som forskere fra SDU har undersøgt og nu vil lære fra sig.
-
12.10.2017
Syddansk Universitet indgår multinationalt samarbejde med fokus på OL-vintersport
Institut for Idræt og Biomekanik (IOB) på SDU indgår forskningssamarbejde med Beijing Sports University omkring præstationsoptimering indenfor vintersportsgrene.
-
10.10.2017
Tidligere patienter kan noget andet end læger og sygeplejersker
Patienter med lungekræft har stor glæde af at få besøg af andre kræftpatienter, som er kommet igennem sygdomsforløbet. Det viser et studie, som Britt Borregaard, udviklingssygeplejerske og ph.d.-studerende står bag.
-
10.10.2017
En buddy til sundhedsprofessionelle i krise
Forskningsprojektet ”The Buddy Study” på OUH og SDU er det første af sin art i Danmark. Hensigten er at tilbyde de sundhedsprofessionelle en ’buddy’ – en kollega, der er parat til at lytte, når der er behov for at få bearbejdet en traumatisk hændelse på arbejdspladsen.
-
10.10.2017
Mere kontakt skal give færre genindlæggelser
Mange patienter, som er blevet hjerteklapopereret, bliver genindlagt efter udskrivelse. Et nyt ph.d.-projekt skal undersøge, om antallet af genindlæggelser kan nedbringes ved bedre sammenhæng mellem indlæggelse og opfølgning.
-
09.10.2017
Tilbagefald af brystkræft kan forudses ud fra kræftknudens arvemateriale
Med en simpel blodprøve kan læger i fremtiden se, om en brystkræftknude vil komme tilbage. Metoden vil kunne guide læger med at afgøre, hvor omfattende efterbehandlingen bør være.
-
06.10.2017
Nyt center skal udbrede præcisionsteknologi
OUH og SDU har skabt et nyt center; PREmedico i samarbejde med de øvrige hospitaler i Region Syddanmark. Centrets opgave er at integrere præcisionsmedicin i alle hospitalsafdelinger.
-
06.10.2017
Niels Ørtenblad adjungeret professor ved University of British Columbia, Canada
Professor og forskningsleder Niels Ørtenblad er udnævnt som adjungeret professor ved School of Kinesiology, University of British Columbia, Canada.
-
02.10.2017
Nyt center skal få flere børn ud i naturen
Danske børn er i naturunderskud. Derfor har Nordea-fonden støttet oprettelsen af Center for Børn og Natur med 18 millioner kr. Det ny center med SDU-deltagelse skal medvirke til at vende udviklingen og sikre, at flere børn kommer ud i naturen og får erfaringer og gode oplevelser, der kan danne baggrund for leg, læring, udvikling og trivsel.
-
25.09.2017
Håndboldfitness giver hurtig effekt på fysisk form, knoglestyrke og velvære
Ny forskning fra SDU-professor viser, at unge utrænede kvinder kan forbedre deres fysik markant med kun 12 ugers leg med en blød håndbold.
-
20.09.2017
SDU i den absolutte verdenselite inden for idrætsforskning
Institut for Idræt og Biomekanik (IOB) på SDU er netop blevet kåret som verdens sjettebedste idrætsinstitut.
-
06.09.2017
Lungekræft: Forskere finder modsvar til resistens
Ny kombination af kendte lægemidler hæmmer væksten af tumorer og forbedrer dermed lungekræftpatienters overlevelse, viser forskning fra SDU.
-
05.09.2017
Voldtægtsofre trækker ofte anmeldelsen tilbage
Kun 17 procent af alle anmeldte voldtægter fører til en retssag. Ny forskning peger på, at en af grundene kan være den psykiske belastning, der er forbundet med at deltage i efterforskningen for ofrene.
-
24.08.2017
Menneskerettighedspris til Jørgen Lange Thomsen, SDU
Den internationale sammenslutning af Retsmedicinere, IAFS, overrækker sin Menneskerettighedspris 2017 på IAFS-konferencen i Toronto i den 25. august til professor Jørgen Lange Thomsen, Retsmedicinsk Institut, SDU.
-
18.08.2017
Ny forskning i nyrens betydning for calciumbalance og blodtryksregulering
Henrik Dimke, lektor og ph.d. ved forskningsenheden Kardiovaskulær og Renal Forskning på Institut for Molekylær Medicin, SDU, har modtaget knap tre millioner kroner til sin forskning.
-
02.08.2017
Ny ledelse af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)
Ny ledelse af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)
-
01.08.2017
Fodboldlandshold trækker spor til SDU
Kvindelandsholdet, som i øjeblikket er til EM i Holland, følges tæt af idrætsforskere fra SDU.
-
07.07.2017
Fokus på HIV-patienters oversete sygdomme
I løbet af de seneste 25 år er behandlingen af HIV blevet så god, at patienter med HIV i højere grad får sygdomme, som er forbundet med alder og livsstil end med HIV i sig selv, viser doktordisputats fra OUH. Det åbner op for behovet for en debat om, hvordan sundhedsvæsenet bedst muligt håndtere denne gruppe patienter.
-
06.07.2017
Rygeres gener afgør deres risiko for kroniske tarmsygdomme
Er du ryger, kan det forværre én sygdom i tarmene og bedre en anden. Forskere har nu kortlagt, hvilke gener der er afgørende for, om du bliver mere eller mindre syg af at ryge.
-
30.06.2017
171 nye læger er dimitteret fra SDU
De nyuddannede cand.med.’er har aflagt lægeløfte efter endt uddannelse. Sammen med familie og venner blev de fejret med musik, taler og opmuntrende ord fra en minister.
-
30.06.2017
Nye kiropraktorer fra SDU sommeren 2017
I dag udklækkede SDU 23 kiropraktorer, der fik overrakt deres eksamensbeviser af dekan Ole Skøtt, SDU Sundhedsvidenskab.
-
29.06.2017
Danmarks første professor i Eksistentiel og Åndelig Omsorg (Spiritual Care) med særligt fokus på cancer er udnævnt ved SDU
”Vi er meget glade for med støtte fra Kræftens Bekæmpelse at realisere dette professorat, der gør det muligt at udbygge viden om patienters psykosociale, eksistentielle og åndelige behov og at bringe denne viden ind i klinisk praksis”, siger Ole Skøtt, der er dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.
-
28.06.2017
Dimission for de fem kandidatuddannelser på Sundhedsvidenskab
Kæmpedimissionen for kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk Sygepleje og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse.
-
09.06.2017
Flere ældre – større behov for forebyggelse
Nyt stort EU-finansieret innovationsprojekt skal ruste kommunerne og den primære sundhedssektor til bedre evidensbaseret sundhedsforebyggelse hos det stigende antal ældre.
-
01.06.2017
KOL-patienter med mange forværringer oplever ofte bedring
Når en patient med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) oplever akutte forværringer af sygdommen, tolkes dette ofte som en blivende problematik. Men mange patienter får det faktisk bedre igen, viser ny forskning fra SDU.
-
01.06.2017
FLASH - nyt eliteforskningscenter på OUH: Leversygdomme skal ud af skyggen
OUH går nu ind i kampen mod leversygdomme med en bevilling på 14 mio. kr. til et nyt eliteforskningscenter.
-
30.05.2017
Effekten af lægeambulancer: Ny forskning viser, at mange reddede liv bliver gode liv
700 borgere blev genoplivet af lægeambulancens læger fra 2006 til 2012 – og næsten halvdelen af dem blev efterfølgende så raske, at de lever et normalt liv derhjemme.
-
22.05.2017
Fedt kan uskadeliggøre farlig bakterie
Visse fedtsyrer er ikke alene sunde i kosten. De kan også uskadeliggøre den farlige bakterie listeria, viser nyt studie. Opdagelsen kan på sigt føre til bedre bekæmpelse af farlige og resistente bakterier.
-
22.05.2017
Øjenfonden støtter SDU-projekt
I dag d. 22. maj uddeler Øjenfonden 1,5 mio. kr. til fem markante øjenforskere, som forsøger at finde årsagerne til udvikling af kræft i øjnene samt at finde en varig behandling af den alvorlige øjensygdom AMD
-
11.05.2017
Sundhedsvidenskabelig dekan ansat
Ole Skøtt har fået en ny åremålsansættelse
-
05.05.2017
Over 10 mio. kr. til SUND fra Det Frie Forskningsråd
Det Frie Forskningsråd har uddelt årets bevillinger og seks projekter fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU slap igennem nåleøjet.
-
01.05.2017
Dobbelt pristildeling til dansk forsker i Chicago
Professor dr. med. Peter Bie er blevet tildelt to prestigefyldte priser inden for sit område fra American Physiological Society; den såkaldte Ernest B. Starling Award og Leonard Share Award.
-
27.04.2017
Nekrolog over Henning Eichberg
Professor emeritus, Dr. Phil. Habil. Henning Eichberg er død. Han blev 75 år.
-
25.04.2017
Forskning i sygdomme smitter af på turismeerhvervet
I 2017 får Syddanmark besøg af mellem 1500 og 1900 nationale og internationale forskere til konferencer og kongresser arrangeret af forskere på OUH og SDU. Det sker i tæt samarbejde med Inspiring Denmark.
-
24.04.2017
OUH Talks - også til SDU
OUH Talks er en ny platform, hvor medarbejdere på OUH eller forskere og andre med tilknytning til forskningsmiljøet i og omkring OUH kan få ny viden og inspiration.
-
24.04.2017
Vi finder løsninger, vi aldrig ville finde på egen hånd
Allerede som medicinstuderende blev professor Jonel Trebicka grebet af den udfordring, som leversygdomme repræsenterer. Kursen har ikke ændret sig, og han arbejder i dag med forskning både på universitetet i Bonn, som ledende forsker i Barcelona og adjungeret professor på SDU og Afdelingen for Medicinske Mavesygdomme på OUH.
-
24.04.2017
Behandling af barnløshed hos tidligere kræftpatienter i rivende udvikling
Ligesom det i mange år har været muligt at nedfryse sæd til senere brug, har kvinder i flere år kunnet få hjælp til at få børn via nedfrosset væv fra æggestokkene. Det næste bliver, at mænd kan få hjælp til at producere sædceller, selvom de er blevet infertile efter sygdom.
-
21.04.2017
SDU-forsker er finalist i årets Ph.D.Cup 2017
Skrumpelever opdages ofte alt for sent, men en simpel skanning kan fremover vise begyndende skader på leveren langt tidligere. Det skal Maja Thiele, ph.d. på OUH og SDU fortælle om i formidlingskonkurrencen Ph.D. Cup 2017, hvor hun er med i finalen.
-
06.04.2017
Til kamp mod en usund cannabis-kultur
Glorificering og normalisering af hash-rygning er skyld I, at flere unge får et misbrug, mener SDU-forsker. Men det er faktisk muligt flytte de unges holdning gennem målrettet undervisning, viser et nyt forskningsprojekt.
-
05.04.2017
Gulerødder forebygger udviklingen af tarmkræft
Stoffer fra gulerødder reducerer forstadier til kræft med helt op til 83 procent. Det opsigtvækkende resultat er forskere fra SDU og OUH kommet frem til i rotteforsøg. Forskerne arbejder nu på at få resultatet afprøvet på mennesker.
-
03.04.2017
Ny professor i geriatri i Odense
Karen Andersen-Ranberg, ph.d. og specialeansvarlig overlæge på Geriatrisk Afd., Odense Universitetshospital er udnævnt til professor i geriatri ved Klinisk Institut, SDU.
-
17.03.2017
Stor international anerkendelse til SDU-forsker
Professor Jan Hartvigsen, Institut for Idræt og Biomekanik, SDU, har netop modtaget prisen som årets forsker fra American Chiropractors Association på verdenskongressen for kiropraktik i Washington DC.
-
10.03.2017
1000 danskere kan undgå hospitalsindlæggelse hvert år
Data fra 3000 patientforløb viser, at mange danskere årligt kan slippe for at blive indlagt på sygehuset på grund af symptomer på blødende mavesår. I stedet kan de behandles ambulant.
-
10.03.2017
Excellence-bevilling til forskning og behandling af amyloidose
Sygelige proteinaflejringer i livsvigtige organer kan føre til alvorlig og livstruende sygdom. Det forskningsfelt er netop ophøjet til Excellence-center med bevilling fra Region Syddanmarks forskningspulje.
-
10.03.2017
Arv eller miljø - gåden om årsagen til slidgigt
Slidgigt i hofte og knæ forårsages af både genetiske og miljømæssige faktorer, men et nyt studie peger på, at disse faktorer er forskellige for de to led og varierer med alderen.
-
08.03.2017
RoseLivPrisen 2017 på kr. 225.000 er gået til en scleroseforsker hos Syddansk Universitet.
Årets RoseLiv forskerpris er gået til professor, dr. med., Ph. D Bente Finsen, Finsen-Gruppen.
-
06.03.2017
Forskning finansieret af medicinalindustrien giver oftere positive resultater end uafhængige forsøg
Ny forskning fra blandt andet SDU og OUH viser, at kliniske forsøg finansieret af industrien oftere finder positiv effekt af lægemidler og medikoteknisk udstyr
-
03.03.2017
Vaccinationer: Stort fokus på lille stik
Måske skal rådgivning om børnevaccinationer gentænkes, viser ny forskning
-
28.02.2017
Stigende antal blødninger i kraniet knyttes til øget brug af blodfortyndende medicin
Ny undersøgelse fra SDU finder sammenhæng mellem stigende forekomst af kranieblødninger på hjernens yderside og forbruget af blodfortyndende medicin.
-
28.02.2017
Robotfryser skal holde styr på vores gener
I takt med udviklingen af personlig medicin vil vi alle have vævsprøver frosset ned på hospitalet. Forskere fra SDU er i gang med at udvikle en robotfryser, som skal sikre, at patienternes gener ikke roder rundt på bunden af en kummefryser eller ender i forkerte hænder.
-
23.02.2017
Mysteriet om den halshuggede viking
Selvom fundet at et gammelt kranie i skovbunden sætter fantasien i gang, er det hardcore videnskab, når Dorthe Dangvard og kollegerne på Retsantropologisk Afdeling finder svarene på hvem, hvad, hvornår og hvordan.
-
03.02.2017
Niels Bohr-Professor David Needham tilknyttes SDU Sundhedsvidenskab
Niels Bohr-Professor David Needham, SDU, tilknyttes nu Institut for Molekylær Medicin på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
-
03.02.2017
Forældre har betydning for, om deres børn er fysisk aktive
Når mor og far støtter og motiverer en til at være aktiv, er der større sandsynlighed for, at det lykkes. Det viser en gennemgang af international forskning om effekten af fysisk aktivitets-kampagner, der er rettet mod børn og unge.
-
27.01.2017
111 nybagte læger fra SDU
”I dag opfattes I som læger. Læger, som samfundet efterspørger og har brug for.”
-
27.01.2017
På vej mod effektiv behandling af aggressiv hjernekræft
Et hold forskere fra Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH) har taget de første lovende skridt mod en behandlingsform, der forhåbentlig, kan forlænge patienternes liv.
-
27.01.2017
Ny professor i gynækologi i Odense
Dr. med. Jan Blaakær er udnævnt til professor ved SDU og samtidig ansat som overlæge ved Odense Universitetshospital, OUH.
-
27.01.2017
14 kiropraktorer frisk fra fad
I dag dimitterede 14 nye kiropraktorer fra klinisk biomekanik på SDU.
-
24.01.2017
Fodbold er medicin for kvinder med forhøjet blodtryk
Det danske koncept Fodbold Fitness har vist sig at være lige så effektivt som piller mod for højt blodtryk. Og kvinderne i projektet har oven i købet fået bedre fysisk form, lavere fedtprocent og stærkere knogler.
-
23.01.2017
Forskere anbefaler brug af økologisk landbrugspraksis af hensyn til menneskers sundhed
I en gennemgang af eksisterende forskning, bestilt af et udvalg af Europa-Parlamentet, har en gruppe europæiske forskere fra blandt andet fra Syddansk Universitet identificeret fordelene ved økologisk fødevareproduktion for menneskers sundhed.
-
20.01.2017
Nyt EU-projekt med SDU-forskere modtager 100 millioner kroner
Et omfattende program med EU-midler skal arbejde hen imod målrettede og individualiserede medicinske behandlinger.
-
16.01.2017
Professor, dr. med. Uffe Holmskov er genudnævnt til institutleder ved Institut for Molekylær Medicin, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU
Uffe Holmskov er pr 1. januar 2017 genudnævnt til leder af instituttet, som han har stået i spidsen for siden 2009. Forlængelsen gælder frem til 2023.
-
03.01.2017
Ny professor i neurokirurgi
Frantz Rom Poulsen er udnævnt til professor i neurokirurgi ved Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet
-
02.01.2017
2,6 millioner kroner til laserbehandling af blodpropper i øjnene
Forskere fra OUH, SDU og Roskilde Sygehus kan med midlerne fra Regionernes Medicinpulje teste en mere patientvenlig behandling.
-
22.12.2016
Ny behandling for kræft i bughinden kan lindre og forlænge livet for patienterne
Fremgangsmåden har gennem 2016 vist sig at være banebrydende for OUH og SDU, og forskerne vil nu som de første i verden udvide metoden til også at omfatte forebyggende behandling.
-
22.12.2016
Gennemgang af vaccinationsstudier viser uspecifikke effekter af vacciner
Danske forskere fra blandt andet OUH og SDU har i årevis forsøgt at påvise, at vacciner på godt og ondt kan have indflydelse på andet end den sygdom, der vaccineres imod. Nu har WHO givet dem ret.
-
22.12.2016
International hæder til SDU-forsker
Professor Peter Bie, Institut for Molekylær Medicin på SDU, er blevet tildelt en af verdens mest prestigefyldte priser inden for sit område fra American Physiological Society; den såkaldte Ernest H. Starling Distinguished Lecturer.
-
22.12.2016
Patienter med kroniske nakkesmerter kan få en bedre hverdag
Selv mange år efter kan en skade give nakkesmerter. Med træning og smerteundervisning kan de kroniske patienter fremover hjælpes.
-
20.12.2016
Ny SDU-professor i psykologi med speciale i diabetes
Frans Pouwer vil fra 1. januar 2017 være ansat ved Institut for Psykologi som professor i medicinsk psykologi med speciale i diabetes.
-
20.12.2016
SDU-forsker nr. 1 på verdensrangliste
Professor Jan Hartvigsen fra Institut for Idræt og Biomekanik, SDU er af det amerikanske website Expertscape.com rangeret som verdens førende ekspert inden for området “smerter I bevægeapparatet” (musculoskeletal pain).
-
13.12.2016
SDU er syvendebedst i verden til idrætsforskning
Målt på videnskabelige publikationer og citationer er Institut for Idræt og Biomekanik (IOB) på SDU i den absolutte verdenselite.
-
12.12.2016
Studerende hjælper børn til vægttab
Hele familien skal med, når børn med overvægt i et nyt forskningsprojekt lærer om sund livsstil.
-
25.11.2016
Fra forskning til klinik - en flertrinsraket med lang tændingstid
Forskerne vil gerne levere resultater på kort tid, så patienterne hurtigt får gavn af nye landvindinger. Men bag mange ’opdagelser’ ligger der års forarbejde og ofte et tæt samarbejde på tværs af kontinenter. Et aktuelt eksempel fra det virkelige liv handler om forskning i skader på diabetikeres blodkar.
-
25.11.2016
Millioner skal tilføre ny viden om kroppens fordelingscentral
Forskerne på OUH og SDU er begyndt at bruge af de 60 mio. kr., som Novo Nordisk Fondens Challenge program har bevilget. Formålet er at løse en af menneskedens store gåder: Hvilken indflydelse har bakterierne i tarmsystemet på leversygdomme, som ofte viser sig, når det er for sent.
-
24.11.2016
Livet bliver længere, men mændene halter efter
Selvom levetiden for begge køn stadig øges, er forskellen mellem kønnene stadig tydelig. Det viser ny forskning fra SDU’s Max-Planck Center Odense og internationale samarbejdspartnere.
-
24.11.2016
Når børn bliver født med tarmene uden for kroppen
Mellem 1997 og 2009 måtte forældrene til 71 nyfødte på OUH vente med at få deres barn med hjem. Først skulle de gennemgå en eller flere operationer for gastroschise – en defekt i bugvæggen, som også kan få konsekvenser senere i livet.
-
02.11.2016
Ny forskning i muskler: Når kvalitet er bedre end kvantitet
Sportsgrene der kræver udholdenhed, som for eksempel fodbold og langrend, ændrer kvaliteten af musklernes kraftværker markant. Det viser ny forskning fra SDU.
-
12.10.2016
Nyt dansk katetermateriale kan forhindre infektioner på sygehuse
Dansk forskningsprojekt har udviklet nyt materiale til katetre, der nedsætter risikoen for infektion markant. Innovationsfonden har investeret 15 millioner kroner i udviklingen af materialet, der er testet i griseforsøg.
-
07.10.2016
Professor Karen Søgaard modtager årets Steno-pris fra Dansk Biomekanisk Selskab
Karen Søgaard er professor og forskningsleder på SDU, hvor hun arbejder samme med forskere indenfor kiropraktik og fysioterapi.
-
07.10.2016
Forskeren bag de “tyndfede” gæsteprofessor i Danmark
Helt unge indere, der fødes små, og som tager bare få kilo på, er i højrisiko for at få diabetes. De er ”tyndfede”, siger professor Chittaranjan Yajnik, der er forskeren bag det i dag verdenskendte begreb.
-
06.10.2016
Bandager med vakuum hjælper kvinder efter kejsersnit
Et unikt dansk forskningsprojekt undersøger, hvordan vakuumbandager virker på overvægtige kvinder, der føder ved kejsersnit. Foreløbige resultater viser, at antallet af infektioner falder markant.
-
03.10.2016
Færre tegn på ADHD, hvis mor tager D-vitamin i graviditeten
Et nyt studie fra Odense Børnekohorte viser, at gravides niveau af D-vitamin har betydning for risikoen for ADHD hos barnet.
-
03.10.2016
Første professor MSO i klinisk sygepleje ansat i Region Sjælland i samarbejde med SDU
Forskningsleder ved Sjællands Universitetshospital Bibi Hølge-Hazelton ansættes pr. 1/10-2016 som den første professor MSO i klinisk sygepleje i Region Sjælland ved SDU/ Institut for Regional Sundhedsforskning og Sjællands Universitetshospital.
-
29.09.2016
Peter Krustrup til SDU
Den internationalt anerkendte idrætsforsker Peter Krustrup tiltræder som professor i Sport and Health Sciences og forskningsleder ved SDU, Institut for Idræt og Biomekaniks nye forskningsenhed, Sport and Health Sciences.
-
26.09.2016
Perflourerede stoffer øger risikoen for feber hos børn
En ny undersøgelse fra Odense Børnekohorte, OUH og SDU, viser, at høje niveauer af perfluorerede stoffer i kvindens blod under graviditeten øger risikoen for, at barnet oplever flere dage med feber i de første leveår.
-
23.09.2016
Kommuner og civile aktører har fart på samarbejdet
Kommunerne har et omfattende samarbejde med civile aktører og frivillige, og samarbejdet er blevet en integreret del af den kommunale forvaltning. Det viser en ny undersøgelse af området. Udviklingen er primært båret af kommunernes ønske om demokratisk værdi og bedre kvalitet i servicen. Men der mangler viden om, hvordan man opfylder intentionerne.
-
19.09.2016
Forskere skal spille en aktiv rolle i politikudvikling
Tungt, akademisk sprog og begrænset dialog er sten på vejen, når beslutningstagere skal forholde sig til resultater fra forskningsverdenen. I det internationale projekt REPOPA har Syddansk Universitet været med til at kortlægge, hvordan forskere, forvaltningsfolk og politikere kan arbejde bedre sammen om at kvalificere de beslutninger, der træffes på vegne af borgerne.
-
14.09.2016
Philippe Grandjean, SDU modtager en af de fornemmeste priser inden for miljøforskningen
Phillippe Grandjean har netop holdt forelæsning for 1000 kolleger i Rom, hvor han modtog den fornemste pris inden for miljøepidemiologi, John Goldsmith Award.
-
08.09.2016
ERC-bevilling til forskning i sundhedsrisici ved overdreven brug af skærmmedier
Lektor ph.d. og forskningsleder Anders Grøntved ved SDU Institut for Idræt og Biomekanik har modtaget et European Research Council (ERC) Starting Grant på 1,5 mio. euro til forskning i sundhedsrisici ved overdreven brug af skærmmedier blandt børn og unge voksne.
-
02.09.2016
Sådan går det lægerne fra SDU
Over halvdelen af SDU’s medicinstuderende bosætter sig efter studiet i Region Syddanmark. Det viser en kortlægning af 4.500 odenseanske lægekandidaters karrierer og livsforløb gennem over 40 år. Dermed så man rigtigt, da man i 1966 etablerede universitetet, mener tidligere dekan.
-
26.08.2016
Mennesker er alle steder, så der er brug for psykologer alle steder
Kandidatafslutningen for 40 nye psykologer bød på opmuntrende ord fra universitetet og verden udenfor.
-
22.08.2016
Studerende siger ja til alkoholpolitik
En ny undersøgelse viser, at de studerende på SDU har det fint med restriktioner, så længe de ikke griber for meget ind i den traditionelle danske alkoholkultur, som lever i bedste velgående på universitetet.
-
15.08.2016
Per Damkier klinisk professor i klinisk farmakologi
Overlæge, ph.d. Per Damkier er udnævnt til professor i anvendt farmakogenomik ved Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.
-
09.08.2016
Flourstoffer i kroppen reducerer immunforsvaret
Grænseværdierne for fluorstoffer i drikkevandet er alt for høje - også i Danmark. Måske helt op til 100 gange.
-
05.08.2016
Jens Troelsen professor i Active Living
Jens Troelsen er ansat som professor og forskningsleder for forskningsenheden Active Living, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet.
-
13.07.2016
Cykling giver lavere risiko for type 2 diabetes
Ny forskning fra SDU viser, at blot en times cykling om ugen gør en forskel hos midaldrende og ældre voksne.
-
08.07.2016
Koppe- og tuberkulosevaccinerede har bedre overlevelse
Sygdommene kopper og tuberkulose er stort set udryddede i Danmark, men ny forskning viser, at de der i sin tid blev vaccineret heller ikke dør af andre sygdomme.
-
01.07.2016
Nye kandidater satte punktum for et aktivt eventyr på SDU
De 120 nye kandidater i Idræt og Sundhed, som i år er udsprunget fra SDU, blev fejret med taler, musik og kram fra familie og de medstuderende og venner, som de ikke længere skal dele hverdagen med.
-
30.06.2016
Godt nyt til 90.000 danskere med knogleskørhed
Forskere fra Holbæk Sygehus og Syddansk Universitet har godt nyt til 90.000 danske patienter, der behandles med medicin for deres knogleskørhed: Patienterne kan trygt anvende medicinen mod knogleskørhed i en længere årrække uden at være nervøse for, om medicinen øger den samlede risiko for knoglebrud i stedet for at forebygge dem. Resultatet af forskningen er netop offentliggjort i det ansete medicinske tidsskrift British Medical Journal.
-
30.06.2016
Kandidater fra hele fem sundhedsuddannelser
Kandidatuddannelserne i Ergoterapi, Klinisk Sygepleje og Jordemodervidenskab ved SDU lukker nu deres første hold kandidater ud til jobs.
-
24.06.2016
Rekordmange læger fra SDU
Hele 155 medicinske kandidater aflagde lægeløftet i Koncertsalen i Odense Koncerthus på en af årets foreløbigt varmeste dage.
-
24.06.2016
18 SDU-kiropraktorer springer ud i job
Dimittenderne var mange og familierne store, så auditoriet var næsten fyldt, da kandidaterne skulle have overrakt deres eksamensbeviser.
-
23.06.2016
Dyr behandling skal gives til de rigtige patienter
Ny landvinding inden for behandling af brystkræft med to lægemidler er dyr. Derfor skal der forskes videre i, hvem der får mest gavn af behandlingen.
-
23.06.2016
Patienter følger forskningsprojekt til dørs
Nuklearmedicinsk Afdeling, OUH, ønsker - som hele hospitalet - at inddrage patienterne i forskning og planlægning i langt højere grad end tidligere. Derfor inviterede de patienter indenfor for at høre om resultaterne af det forskningsprojekt, de selv havde deltaget i.
-
23.06.2016
Ny behandling af blodprop i hjertet
Forskning viser, at akut blodprop i hjertet medicinsk behandles bedst – på både kort og langt sigt - med det mest kraftigt virkende kolesterolsænkende præparat.
-
22.06.2016
20,7 millioner til sundhedsforskning på SDU
Aldring, knæ og nyrer er blandt de forskningsområder, der får en pengeindsprøjtning i årets uddeling fra Det Frie Forskningsråd.
-
13.06.2016
SDU-psykologer får penge fra EU til forskning i mennesker udsat for traumer
Med 24,5 millioner kroner i ryggen kan 12 nye ph.d.er blive meget klogere på de psykologiske konsekvenser af at blive udsat for traumer.
-
03.06.2016
Forskere på sporet af ny tidlig test for svangerskabsdiabetes
Fundet af biomarkører, der tidligt i graviditeten kan vise, hvem der vil udvikle svangerskabsdiabetes, lover godt for fremtidens vordende mødre.
-
03.06.2016
Hvad har rynker og udposninger på hovedpulsåren til fælles
De første spæde skridt er taget til en ny medicinsk behandlingsmetode over for en livstruende og kronisk sygdom.
-
02.06.2016
Borgerne skal bestemme, hvad der forskes i
Snart skal patienter og pårørende være med til at afgøre, hvilke forskningsprojekter, der skal have midler fra OUHs forskningspulje. Både SDU og OUH ønsker at forbedre dialogen til borgerne med henblik på at løfte både behandling og forskning til nye højder.
-
24.05.2016
Flere ældre er frivillige i idrætsforeninger, mens de yngre trænere og ledere bliver færre
En voksende del af de frivillige i idrætsforeningerne er 60 år eller ældre. Det viser en ny undersøgelse, som Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på SDU har gennemført. På de fleste andre parametre tegner undersøgelsen et billede at et stabilt foreningsliv præget af stor optimisme.
-
17.05.2016
Kiropraktik forebygger genindlæggelser – og sparer penge
Mindst 30.000 danskere bliver hvert år indlagt med ondt i brystet. Hver femte patient, hvor smerterne ikke stammer fra hjertet, bliver genindlagt – men ofte er løsningen på deres smerter tættere på end de tror.
-
04.05.2016
Odd Fellow Ordenens forskerpris til to SDU-professorer
De to SDU-professorer, Boye L. Jensen og Jes Lindholdt har modtaget Odd Fellow Ordenens forskerpris for 2016 på 250.000 kroner, som de deler. De får prisen for deres internationalt anerkendte forskning i Hjerte-Kredsløbssygdomme.
-
04.05.2016
Forskere skal træne færdigheder ved hjælp af virtual reality
Virtual reality skal give studerende og forskere adgang til avanceret laboratorieudstyr. På SDU testes, om virtuel læring er bedre end bøger og forelæsning.
-
04.05.2016
Migræne giver ikke øget risiko for stumme blodpropper og hvide pletter i hjernen
Nyt studie fra SDU viser for første gang, at patienter, der lider af migræne med aura, ikke behøver at frygte stumme blodpropper i hjernen og såkaldte hvid substans forandringer mere end raske mennesker.
-
28.04.2016
SDU-professor præsident for internationalt selskab
Jesper Hallas, professor i klinisk farmakologi på Institut for Sundhedstjenesteforskning, er valgt som præsident 2018-2019 for International Society of Pharmacoepidemiology, ISPE.
-
27.04.2016
Forskning i piloters nakkesmerter – et samarbejde mellem vidt forskellige verdener
En læge, en idrætsforsker og en jagerpilot. Umiddelbart har de ikke meget til fælles, men i et helt særligt forskningssamarbejde om piloters nakkesmerter mødes de for at skabe bedre arbejdsforhold for piloterne.
-
27.04.2016
Høreapparater på en helt ny måde
SDU og OUH har hovedrollerne i et storstilet forskningsprojekt, som får støtte fra Innovationsfonden til at nytænke brugen af høreapparater, så de kan gøre endnu mere nytte for borgerne.
-
27.04.2016
Professor i traumatologi
Professor ph.d. Hagen Schmal er ansat som den første kliniske professor i traumatologi i Danmark på Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH og Klinisk Institut, SDU. Traumatologi vil blandt andet sige skader på knogler, brusk og ledbånd opstået som følge af uheld og ulykker.
-
27.04.2016
Eksplosion i antallet af parkouranlæg i Danmark
Danmark er det førende land i verden i forhold til udvikling og etablering af faciliteter til parkour, og en ny rapport fra SDU viser, at antallet af anlæg er stærkt stigende.
-
21.04.2016
Danmarks første professor i smitsom leverbetændelse
Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital har ansat overlæge ph.d. Peer Brehm Christensen som klinisk professor med særlige opgaver i infektionssygdomme – primært smitsom leverbetændelse.
-
20.04.2016
Motion påvirker ikke brysters fasthed
Hidtil har det været en udbredt opfattelse, at risikoen for brystkræft afhang af brysternes fasthed – og at denne kunne ændres ved fysisk aktivitet. Ifølge et nyt studie fra SDU ser der ikke ud til at være en sammenhæng.
-
13.04.2016
Læger og jordemødre føler skyld efter traumatiske fødsler
Et nyt studie fra SDU viser, at fagfolk på fødegangen ofte bebrejder sig selv, når der opstår komplikationer under en fødsel.
-
11.04.2016
Tvillinger og gravide mus skal gøre os klogere på mave-tarmsygdomme
Vibeke Andersen, Institut for Regional Sundhedsforskning, har sammen med sin forskergruppe modtaget en million kroner fra Ludbeckfonden til forskning i kroniske tarmsygdomme.
-
05.04.2016
Byer indrettet til fysisk aktivitet får beboerne til at bevæge sig mere
Internationalt studie fra blandt andre SDU viser, at dit kvarters opbygning kan betyde op til 90 minutters ekstra motion om ugen.
-
17.03.2016
Seismiske vibrationer kan finde rygskader
Der kan være tid og penge at spare ved at bruge vibrationer i stedet for scanninger til at finde defekter i ryggen, viser ny forskning fra SDU.
-
16.03.2016
PCOS - En lidelse med positive konsekvenser
Omkring 20.000 danske kvinder lider af PCOS – en hormonel forstyrrelse, der - ud over blandt andet skægvækst og overvægt - kan det gøre sværere at blive gravid. Til gengæld har de lavere risiko end andre kvinder for at få knoglebrud.
-
16.03.2016
Vip med stolen og bliv klogere
Verdens første interaktive læringsmøbler er udviklet af forskere på Institut for Idræt og Biomekanik, SDU. De er nu sat i produktion og er allerede populære i både ind- og udland
-
16.03.2016
Test for arvævsdannelse i leveren baner vej for tidligere diagnose og behandling
SDU, OUH og firmaet Nordic Bioscience har i samarbejde udviklet en test, der kan vise tegn på kronisk leverskade og dermed få patienter i behandling, inden skaden bliver for stor.
-
16.03.2016
Smerte er ikke bare smerte
Kroniske smertepatienter lider ofte af smerter, som ikke kan forklares, og som opleves vidt forskelligt. Dem vil Smertecenter Syd gerne være klogere på, og størstedelen af patienterne bidrager derfor til forskning sideløbende med deres behandling.
-
16.03.2016
8,5 mio. kr. til forskning i sundere, gladere og klogere børn
Nyt SDU-projekt vil undersøge, om børns helbred, sprog og indlæringsevne kan styrkes med motorik allerede i børnehaven.
-
09.03.2016
Stor stigning i børn og unges forbrug af antidepressiv medicin
Internationalt studie fra SDU har sammenlignet brug af antidepressiver i fem lande, og Danmark står for den største stigning.
-
03.03.2016
Farlig cocktail for kvinders hjerter
Risikoen for at udvikle hjertesygdomme tredobles for kvinder med forhøjet blodtryk og fysisk krævende job.
-
03.03.2016
Millionstøtte til unge SDU-forskeres projekter om sundhed
Både knæ og nervesystem kan gå lysere tider i møde med de nye forskningsprojekter, som to unge forskere fra SDU har fået midler fra Det Frie Forskningsråd til at realisere. De har fået henholdsvis 2,1 og 1,6 millioner kroner fra puljen, der har til formål at give yngre forskere de bedste betingelser for at levere markante forskningsresultater på et højt internationalt niveau.
-
25.02.2016
Ny doktorafhandling afliver myter om PCOS
Dorte Glintborg samler i sin doktorafhandling 14 års forskning i kvindesygdommen PCOS, der ifølge de nyeste tal rammer op til tyve procent af de danske kvinder.
-
22.02.2016
Platform til hjertepatienter får millioner i udviklingsstøtte
Storstilet tværfagligt projekt med SDU-forskere i spidsen får 4,3 millioner kroner fra Lundbeckfonden.
-
29.01.2016
Læger for livet
Et nyt, stort hold læger er blevet sendt ud virkeligheden med eksamensbevis, opmuntrende ord og et stort ansvar for deres medmennesker.
-
29.01.2016
Manipulation i sundhedsvæsenets tjeneste
Otte nye kandidater i klinisk biomekanik på vej ud i en bevægelig virkelighed.
-
28.01.2016
Børn og unge vil gerne mere ud i naturen, men…..!
Ny undersøgelse fra SDU viser, at især elektronik og lektier er i vejen for de unges friluftsliv. Og at når de færdes udendørs, foretrækker de sports- og idrætsanlæg fremfor skov og strand.
-
26.01.2016
Potent forskning giver kræftramte mænd sexlivet tilbage med stamceller
Mænd, der lider af impotens, kan nu se frem til en effektiv behandling, som hverken kræver den såkaldte ’penis-pumpe’ eller har den medicinske behandlings bivirkninger.
-
26.01.2016
19 mio. til forskning i telepsykiatri
SDU og en række samarbejdspartnere får med donationen fra Innovationsfonden et solidt økonomisk fundament for projektet E-Mental, der forsker i telepsykiatriske løsninger for psykologisker udfordringer som angst og depression.
-
25.01.2016
Styrkelse af allergiområdet i Odense
Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital har ansat overlæge, ph.d. Charlotte G. Mørtz som professor og specialeansvarlig overlæge i allergologi.
-
21.01.2016
Ekspertise til screeninger
Professor Robert Steele udnævnt til adjungeret professor ved Kirurgisk Afdeling A, OUH samt Klinisk Institut, SDU.
-
20.01.2016
Jens-Jørgen Jensen, SDU, 40 års jubilæum
-
13.01.2016
Frygten for kopimedicin er ubegrundet
Blodfortyndende kopipræparater er lige så sikre som originalerne.
-
08.01.2016
Anorexi-patienter skal inddrages i egen behandling
Et nyt forskningsprojekt skal fremover inddrage anorexipatienternes egne erfaringer med behandlingen, så den ikke forringer deres livssituation.
-
07.01.2016
Rekordlavt phthalatniveau hos gravide
Godt nyt for drengebørn: Niveauet af de kemisk blødgørende phthalater falder hos gravide, viser ny forskning fra SDU.
-
06.01.2016
Tvillingestudie viser arvelighed for 23 kræftformer
Hvis en tvilling får kræft, har den anden tvilling øget risiko for at få samme slags kræft. Det viser et nyt studie baseret på data fra 200.000 nordiske tvillinger.
-
31.12.2015
Skanning afslører, om alkohol har skadet din lever
En skanningsmetode udviklet til ost kan nu vise begyndende skrumpelever længe før de traditionelle tests.
-
30.12.2015
Masser af SDU i DGI-Verdensholdets nye lederteam
Teamet, der skal lede det 11. DGI-Verdenshold, er for nyligt blevet udtaget og det er med stærke rødder til SDU.
-
23.12.2015
Styrkelse af den eksperimentelle kirurgi i Odense
Dr. Peter Zvara er tiltrådt som professor i eksperimentel kirurgi ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.
-
22.12.2015
Ny formand for retsmedicinerne
Professor Peter Mygind Leth fra Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet er valgt til ny formand for Dansk Selskab for Retsmedicin.
-
18.12.2015
Levende nyredonorer - forskning i fornuft, følelser og formål
For første gang har en forsker rettet kikkerten mod raske mennesker, der ønsker at give deres ene nyre. En af konklusionerne i forskningsprojektet er, at donorernes velvilje dels er begrundet i ønsket om at hjælpe, dels i en stærk følelse af, at donationen også beriger deres eget liv.
-
18.12.2015
Urinprøve kan føre til smertefri diagnosticering af sclerose
Sclerose kan være svær at diagnosticere, og af og til forveksles sygdommen med en anden farlig lidelse. Nu har forskere på OUH og SDU udviklet en urinprøve, der kan fortælle, om du har sclerose. Og forhindre fejlbehandling, som kan være livstruende.
-
18.12.2015
Støtte til udvikling af nyt lægemiddel mod synstab og blindhed
12 procent af danskerne over 60 år lider af alderspletter på nethinden, som medfører synstab og for nogle blindhed. En stor del af dem kan forhåbentlig hjælpes med lægemidlet, som viser gode resultater på mus.
-
18.12.2015
Millionstøtte til forskning i bedre behandling af inflammatoriske sygdomme
Vibeke Andersen, professor på Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, har modtaget en million kroner fra Novo Nordisk Fonden til et projekt, der vil forbedre behandlingen af blandt andet psoriasis.
-
14.12.2015
Talentpris til ung SDU-forsker med fokus på lægemidlers bivirkninger
Tore Bjerregaard Stage har modtaget Sapere Aude: DFF-Forskertalent-prisen for forskningsprojektet: Kan variation i gener forudsige alvorlige smerterelaterede bivirkninger ved brug af kræftlægemidlet paclitaxel?
-
11.12.2015
SDU og OUH styrker hjerneforskningen
Klinisk institut, SDU og OUH har udnævnt Goetz Benndorf til professor i neuroradiologi.
-
09.12.2015
Tarmbakterier skal bekæmpe dødelig leversygdom
En forskningsgruppe anført af Odense Universitetshospital og SDU har netop modtaget 47 millioner kroner fra EU til at bekæmpe skrumpelever, hvor overlevelsesmulighederne er lavere end for flere kræftformer.
-
25.11.2015
Forskere opfordrer til forsigtighed omkring brugen af ADHD-medicin
En international forskergruppe, der udspringer fra Psykiatrisk Forskningsenhed i Region Sjælland og Syddansk Universitet har undersøgt effekt og bivirkninger ved brugen af methylphenidat til børn og unge med ADHD.
-
23.11.2015
Den sunde investering i det grå guld
Sundheds- og ældreministeren til ældretræning hos Institut for Idræt og Biomekanik
-
20.11.2015
Tre nye professorer på Klinisk Institut
-
17.11.2015
SDU-forskere skal afprøve banebrydende app til rygpatienter
Den første forskningsbaserede app er på vej til personer, som har kroniske smerter i lænden. App’en skal rådgive personerne om, hvad de selv kan gøre for at få en bedre hverdag med færre smerter.
-
17.11.2015
Vil samarbejde med frivillige give bedre velfærd i kommunerne?
Bjarne Ibsen, professor og leder af Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet, har fået kr. 3.929.100 fra Nordea-fonden til et forsknings- og udviklingsprojekt om ’Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor’.
-
11.11.2015
SDU-forsker modtager 12 mio. kroner til at få gymnasieelever op af stolen
Nordea-fonden støtter forskningsprojekt om gymnasieelevers trivsel og bevægelse.
-
06.11.2015
2.5 mio. kr. til forskning i ny medicin mod aldersbetinget blindhed
Professor Uffe Holmskov har sammen med lektor Grith Sørensen og lektor Anders Schlosser, Institut for Molekylær Medicin på SDU, modtaget en Pre-Seed bevilling på 2.5 mio kr. fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle et nyt lægemiddel mod aldersbetinget blindhed.
-
06.11.2015
Adjungeret professor i neuro-onkopatologi
Syddansk Universitet har udpeget professor Guido Reifenberger som adjungeret professor i neuro-onkopatologi ved Forskningsenheden for Patologi, Klinisk Institut.
-
06.11.2015
Talentpris til ung SDU-forsker i skjulte lægemiddelbivirkninger
En af Lundbeckfondens Talentpriser for 2015 går til 29-årige farmaceut og post.doc. Anton Pottegård fra Institut for Sundhedstjenesteforskning på SDU. Prisen er en personlig hæderspris på 100.000 kroner, der gives til særligt lovende forskere under 30 år.
-
05.11.2015
SDU har haft besøg af en Brain Prize-vinder
Hvert år uddeler Grete Lundbeck European Brain Foundation 1 million euro til årets modtagere af The Brain Prize, verdens største hjerneforskningspris.
-
03.11.2015
Esbjerg byder på specialisering i konkurrence- og eliteidræt
Nu nærmer tiden sig, hvor den første gruppe af kandidatstuderende starter op på undervisning i konkurrence- og eliteidræt ved Syddansk Universitet. De studerende har skemalagt undervisning på Campus Esbjerg og i Esbjergs elite- og talentmiljøer.
-
30.10.2015
Professor i skeletter
Antropolog, dr. med. Jesper Lier Boldsen er udnævnt til professor (mso) ved Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet. Jesper Boldsen er leder af ADBOU, den Antropologisk Afdeling under Retsmedicinsk Institut.
-
29.10.2015
Philippe Grandjean modtager international folkesundhedspris
Den prestigefulde pris, Bernardino Ramazzini-prisen, går til den internationalt anerkendte forsker, Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet og adjungeret professor ved Harvard.
-
27.10.2015
SDUs atletikanlæg er verdens bedste udendørs idrætsbyggeri
I skarp konkurrence med prestigebyggerier verden over har den internationale olympiske komité og den internationale Association for Sports and Leisure Facilities tildelt Syddansk Universitet og det danske arkitektfirma Keingart en guldmedalje for det innovative udendørs atletikanlæg på universitet i Odense.
-
23.10.2015
Ny forskning skal vise vejen for bedre sundhed i byerne
Med en bevilling på 11 mio. kr. skal et nyt forskningsprojekt om byrum kortlægge vejen til bedre sundhed for socialt udsatte seniorer, børn og unge i danske byer.
-
20.10.2015
Støtte til forskning i rehabilitering og brugerperspektiver
Videncenter for Rehabilitering og Palliation, SDU modtager 1.8 millioner fra VELUX FONDEN til forskning i, hvordan vi sammen med brugerne udvikler og tilbyder rehabilitering til ældre mennesker med demens. Det er forsker Jette Thuesen, der står bag projektet, der skal udvikle en model for, hvordan ældre mennesker med demens får tilbudt og modtager rehabilitering – og samtidig skabe viden om, hvordan ældre mennesker med demens kan inddrages i udviklingen af samfundets institutioner.
-
08.10.2015
Eksport af Godt Liv med Artrose (GLA:D) til Canada
En delegation fra Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi er netop hjemvendt fra det første internationale kursus for fysioterapeuter i konceptet GLAD.
-
05.10.2015
Folkesundhedsprisen 2015 til professor fra Statens Institut for Folkesundhed
Professor Bjørn Holstein fra Statens Institut for Folkesundhed blev under store klapsalver tildelt Folkesundhedsprisen 2015 ved konferencen Folkesundhedsdage på Hotel Nyborg Strand.
-
04.10.2015
Kolesterolsænkende medicin udskyder kun døden med få dage
Effekten af forebyggende kolesterolsænkende medicin er overraskende beskeden og i gennemsnit udskydes døden kun med få dage efter flere års behandling, viser ny dansk forskning fra Syddansk Universitet.
-
02.10.2015
Ny professor i hud- og kønssygdomme
Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital har ansat dr. med. Anette Bygum som professor og specialeansvarlig overlæge i dermato-venerologi. Hun afløser den tidligere professor, dr. med. Klaus Ejner Andersen.
-
30.09.2015
Talentpriser til unge forskere fra Bagger-Sørensen Fonden
Professor Jakob Grauslund modtager 50.000 kr.
-
30.09.2015
Ny professor i infektionsmedicin
Overlæge, dr. med. Isik Somuncu Johansen er fra 1. oktober 2015 udnævnt til professor og specialeansvarlig overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
29.09.2015
Stor interesse for udvikling af fremtidens idrætsfaciliteter
50 kommuner deltager i et nyt projekt, der skal analysere idrætsfaciliteter og finde frem til, hvordan de udnyttes bedst.
-
27.09.2015
Danske forskere undersøger 50.000 europæiske idrætsforeninger
Et spørgeskema skal give værdifuld viden om inklusion og frivillighed i foreningslivet og på sigt skabe bedre vilkår for deltagelsen i idrætslivet.
-
24.09.2015
Forskningsrådspenge til undersøgelse af bivirkninger ved kemoterapi
Ph.d.-studerende Tore Bjerregaard Stage fra Klinisk Farmakologi på Syddansk Universitet har modtaget 2.485.440 kr. fra Det Frie Forskningsråd.
-
18.09.2015
Derfor kan grønlændere tåle så meget fedt
Særlige mutationer i generne gør inuitter i stand til at spise store mængder fedt og protein uden at få hjerte-kar sygdomme.
-
03.09.2015
Søren Thorgaard Skou får Danske Fysioterapeuters Pris 2015
Prisen, der er på 50.000 kroner, får Søren Thorgaard Skou for sin vigtige rolle i udbredelsen af GLA:D-konceptet, der er en af nyere tids største succeser for fysioterapifaget.
-
03.09.2015
Amerikanere skal rådgives af ekspert fra Sydvestjysk Sygehus og Syddansk Universitet
Hvordan laver man den mest optimale behandling med blodfortyndende medicin?
-
02.09.2015
For mange kvinder får fjernet livmoderen uden grund
En simpel teknik til at behandle muskelknuder i livmoderen bruges for lidt, så kvinder gennemgår operationer, de ikke behøver, mener forskere fra Syddansk Universitet.
-
28.08.2015
Diabetes og antibiotika hænger sammen
Ny forskning viser, at diabetikere har fået mere antibiotika i årene op til diagnosen end raske danskere.
-
28.08.2015
Første hold SDU-psykologer er klar til at møde virkeligheden
Fem år efter oprettelsen af Institut for Psykologi står et helt særligt hold psykologer med deres kandidatbeviser i hånden.
-
26.08.2015
Retsmedicinsk ildsjæl bliver ny institutleder, professor og statsobducent
Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitet henter ny leder i egne rækker med udnævnelsen af Peter Mygind Leth, der siden 2004 har været en markant figur i udviklingen af både uddannelse og forskning på universitetet.
-
25.08.2015
IMM viste stamceller frem for grevinden og Parkinsonforeningen
Sammen med Parkinsonforeningens direktion var Grevinde Alexandra som protektor for foreningen på besøg på Institut for Molekylær Medicin for at se nærmere på instituttets forskning i stamceller.
-
20.08.2015
Farlige fluorstoffer overføres fra mor til barn ved amning
Studier fra Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Færøernes Sygehusvæsen og Harvard University viser, at mødre kan overføre fluorstoffer (kaldet PFC eller PFAS) til deres spædbørn gennem modermælken. Typisk har et barn efter endt amning et højere indhold af stofferne i blodet end moderen selv.
-
20.08.2015
Diabetesepidemi koster milliarder
31.8 milliarder. Så stor er den årlige regning til samfundet som følge af den voksende diabetesepidemi, viser et nyt studie udført af SDU-forskere i samarbejde med Diabetesforeningen.
-
12.08.2015
International pris til forsker i familiesygepleje
Lektor Birte Østergaard, Klinisk Intitut, SDU er blevet belønnet med en international pris for fremme af sygepleje til familier.
-
12.08.2015
Familien skal i fokus i sundhedsvæsenet
465 forskere fra 33 lande mødes i Odense for at gøre hinanden klogere på familiesygepleje.
-
22.07.2015
90.000 danskere bør ikke bruge populært antibiotikum
Ny undersøgelse viser, at patienter, der får det blodfortyndende lægemiddel warfarin, risikerer at få blodpropper, hvis de samtidig behandles med antibiotikummet dicloxacillin
-
17.07.2015
Professor i evidensbaseret medicin
Odense Universitetshospital samt Syddansk Universitet (Klinisk Institut og Universitetsbiblioteket) har udnævnt Asbjørn Hróbjartsson til professor i evidensbaseret medicin og klinisk forskningsmetode.
-
17.07.2015
Mangel på D-vitamin øger risikoen for abort
Ny undersøgelse viser, at gravide med lavt niveau af D-vitamin i kroppen har over dobbelt så høj risiko for spontan abort
-
10.07.2015
Jørn Herrstedt vinder fornem pris for kræftforskning
Overlæge og professor Jørn Herrstedt, OUH og SDU, belønnes for sit lederskab og engagement af den internationale sammenslutning for understøttende kræftbehandling, MASCC, og kommer i fint selskab med topforskere fra USA og Europa.
-
10.07.2015
Ny lektor i jordemodervidenskab ved Syddansk Universitet
Jordemoder, MPH, ph.d. Dorte Hvidtjørn er udnævnt til lektor på Klinisk Institut, SDU.
-
09.07.2015
Flere københavnere og jyder vil læse i Odense
Sundhedsvidenskabelige uddannelser på SDU stiger i popularitet hos ansøgere fra Syddanmark og hovedstadsområdet.
-
09.07.2015
Ny viden om protein i luftvejene gør os klogere på, hvordan astma udvikles
Proteinet MFAP4 kan være nyt mål for behandling af både kroniske og akutte processer ved astma.
-
09.07.2015
Sundhedsdekan fylder 60 og slår igen et sværdslag for samarbejde!
Alle skal have mulighed for at bliver verdens bedste – sammen – under ledelse af SDU’s sundhedsdekan Ole Skøtt, der 18. juli fylder 60 år.
-
26.06.2015
Et lægeløfte for livet
”Fremover vil I blive populære bordherrer og borddamer, som man kan spørge om rigtig mange ting.”
-
26.06.2015
Mindeord: Mette Marie Tang
Det er med stor sorg, at Syddansk Universitet har modtaget meddelelsen om, at farmacistuderende Mette Marie Tang er afgået ved døden i Odense 23. juni 2015.
-
26.06.2015
15 glade kiropraktorer fra SDU
Dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ønskede de 15 nyuddannede kiropraktorer fra Klinisk biomekanik tillykke - med en uddannelse, som er af meget høj kvalitet og enestående i Norden.
-
26.06.2015
På vej mod bedre behandling af hjernekræft
Hjernekræft er en af de alvorligste kræftformer, og behandlingsmulighederne er begrænsede. Forskning fra SDU og OUH viser nu spændende resultater, som kan føre til bedre og mere målrettet behandling.
-
26.06.2015
1000 mandeliv kan reddes hvert år
45.000 mænd i alderen 65 til 74 er udvalgt til at deltage i det mest omfattende danske forskningsprojekt til dato om sygdomme i pulsårerne. Formålet er at redde liv og at mindske antallet af indlæggelser.
-
24.06.2015
Master-dimission på Sundhedsvidenskab
31 masterstuderende modtog i dag deres afgangsbevis, som dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet overrakte hver enkelt ved dagens højtidelighed.
-
23.06.2015
En glædens dag for de nye kandidater i fysioterapi
20 feststemte kandidater i deres fineste puds modtog det officielle bevis for deres beståede uddannelse som kandidater i fysioterapi.
-
22.06.2015
Idrætsanlæg skal bygges på viden
Viden skal være en byggestenene, når fremtidens idrætsanlæg opføres. Lokale og Anlægsfonden har i en lang årrække finansieret forskning i idrætsbyggeriers arkitektur og funktionalitet.
-
18.06.2015
Professor i mave-tarm-sygdomme
Overlæge Vibeke Andersen (56) er netop tiltrådt et klinisk professorat i gastro-intestinale sygdomme ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Sygehus Sønderjylland
-
17.06.2015
Knæoperationer hjælper ikke
Gevinsten ved operation for knæsmerter hos midaldrende og ældre er ubetydelig. Og kirurgi kan endda være direkte skadelig, viser forskning fra Institut for Idræt og Biomekanik.
-
12.06.2015
Forskere og fagfolk slår tonen an for indsats mod musikeres arbejdsskader
En stor international konference i Odense sætter fokus på musikeres fysiske og psykiske sundhed – og det er der brug for, siger både forskere og musikere.
-
12.06.2015
Opmuntrende hæderspris til Kaare Christensen
Professor Kaare Christensen, Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU, har modtaget en hæderspris på 118.000 kroner fra Hess Thaysen og Hustrus Fond til opmuntring af intern medicinsk klinisk forskning.
-
12.06.2015
Forskning afdækker ny viden omkring nyrens små blodkar
Adjunkt Henrik Dimke fra Institut for Molekylær Medicin, SDU, har i museforsøg gjort nye, opsigtsvækkende opdagelser om vækstfaktoren Vegfa, der er afgørende for nyrens vedligeholdelse af blodkar og dermed nyrens funktion.
-
10.06.2015
Fem sunde forskningsprojekter får en saltvandsindsprøjtning med 11,5 millioner kroner
Forskere fra Institut for Molekylær Medicin og Klinisk Institut på SDU får med bevillingerne fra Det Frie Forskningsråd et skulderklap til deres initiativer, og midler til at kæmpe videre for danskernes sundhed.
-
10.06.2015
James W. Vaupel æresdoktor ved Lunds Universitet
James W. Vaupel, en af verdens førende demografer fra Max-Planck Odense Center, SDU, er udnævnt til æresdoktor ved Lunds Universitet.
-
28.05.2015
Professor i diabetesbetingede øjenkomplikationer på SDU
Jakob Grauslund (38 år) er udnævnt til klinisk professor i øjensygdomme ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
18.05.2015
Klinisk professor i kæbekirurgi ved SDU og Sydvestjysk Sygehus
Overtandlæge Else Marie Pinholt er ansat som klinisk professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
-
13.05.2015
Jesper Bonnet Møller, SDU, har netop modtaget et Novo Nordisk Scholarship på 3.9 mio. kr.
Post.doc. Jesper Bonnet Møller, Institut for Molekylær Medicin, SDU, har modtaget 3,931 mio. kr. til et forskningsprojekt inden for inflammatoriske tarmsygdomme.
-
12.05.2015
Hvilken betydning har folkeoplysning og frivilligt arbejde for deltagelse i demokratiet?
Bliver vi mere politisk interesserede, deltager vi mere i demokratiet og får mere tillid til hinanden af at være foreningsaktiv, udføre frivilligt arbejde og deltage i folkeoplysende undervisning? Dette store spørgsmål belyser en ny rapport, som Karsten Østerlund og Bjarne Ibsen fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet har bidraget til.
-
11.05.2015
Ny IT-platform samler viden fra de studerendes evalueringer
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har udviklet en ny IT-platform for bedre at kunne følge op på evalueringer af fagene, faggrupper og hele uddannelser.
-
05.05.2015
Ny institutleder på SDU
Rikke Leth-Larsen er tiltrådt som ny institutleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning.
-
04.05.2015
Danske forskere redder psykiatriske patienters behandling med nyt studie
Franske forskere meldte i 2014 ud, at lægemidlet lithium, som er et effektivt lægemiddel til behandling af psykiske lidelser, øger risikoen for nyrekræft. Dermed var de mange patienter, der bruger lithium, pludselig i fare for at skulle have deres behandling lagt om. Forskere fra Syddansk Universitet har nu renset lithium for mistanken og sikret, at lithium fortsat kan bruges til behandling af psykiatriske patienter.
-
28.04.2015
Alkohol og amning kan godt gå hånd i hånd
Forskere fra SDU har sammenlignet en lang række forskningsresultater og fundet, at alkohol i små mængder ikke er farligt for børn af ammende mødre.
-
27.04.2015
Øget risiko for spontan abort hos kvinder udsat for hormonforstyrrende stoffer
En ny undersøgelse blandt gravide kvinder, der deltog i Odense Børnekohorte, viser at kvinder med spontan abort havde højere niveauer af særligt to hormonforstyrrende stoffer, nemlig perfluorononanoic acid (PFNA) og perfluorodecanoic acid (PFDA) end kvinder, der fødte. Undersøgelsen målte disse stoffer i blodet på 56 gravide, som oplevede en spontan abort og 336 fødende kvinder.
-
24.04.2015
Voldsom stigning i antallet af måske unødvendige operationer
Dobbelt så mange blev i 2011 opereret for meniskskader som i 2000 ifølge SDU-undersøgelse. Stigningen dækker over store regionale forskelle og går stik imod forskningen, der viser lille eller ingen effekt af operation.
-
20.04.2015
Kameraer i pilleform kan afsløre tyktarmskræft
Mange takker nej til det nationale screeningsprogram for tyktarmskræft ved udsigten til en mulig efterfølgende kikkerundersøgelse. I fremtiden kan disse imidlertid afløses af et pillekamera, som tager billeder hele vejen gennem tarmene.
-
17.04.2015
Danskerne søger ikke læge ved mavesmerter
Hver femte dansker har haft mavesmerter inden for de seneste fire uger, men kun hver fjerde af dem har søgt læge. En ny ph.d.-afhandling fra Syddansk Universitet er den første i en række baseret på Den Danske Symptomkohorte, der skal gøre os klogere på, hvilke former for ubehag og symptomer, der er mest udbredte hos danskerne, og hvordan de reagerer på dem.
-
17.04.2015
Tre måneders træning svarer til syv års foryngelse
Forskningsprojekt med 554 ældre odenseanere viser klar sammenhæng mellem træning og forebyggelse af alvorlige funktionstab.
-
15.04.2015
SDU og OUH vil være blandt Europas bedste til forskning i spiserørs- og bugspytkirtelkræft
Med udnævnelsen af svenske Lars Ragnar Lundell som adjungeret professor i mave-tarm kirurgi opruster Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital indsatsen og samarbejdet på internationalt plan.
-
15.04.2015
Studenterforskere i konkurrence i årets ForskerCup
De medicinstuderende løb med sejren, da Studerende fra SUND dystede på posters, mundtlig præsentation og publikumstække ved ForskerCup 2015.
-
08.04.2015
Ny menneskelig bakteries nærmeste slægtning lever i afrikanske termitter
Forskere på Klinisk Institut har fundet en helt ny bakterieart hos en mand med blodforgiftning i Odense. Den nærmeste slægtning til bakterien lever i mave-tarm-kanalen hos afrikanske termitter.
-
07.04.2015
Millionbevilling til forskning i cellers aldringsproces
Forsker fra Syddansk Universitet undersøger 15.000 geners betydning for cellers aldring, som vil forbedre mulighederne for at både at kunne forstå og behandle aldersrelaterede sygdomme.
-
28.03.2015
Mia Lichtenstein i finalen i Ph.d.-Cup
Når den store finale i Informations Ph.d.-Cup løber af stablen i Koncerthuset den 16. april, er Institut for Psykologi, SDU repræsenteret blandt de otte finaledeltagere.
-
27.03.2015
Parkour er meget mere end fri leg i parken
Ph.d.-afhandling anbefaler at inddrage parkour i bevægelsesundervisningen for at lære børn og unge, at fysisk udfoldelse ikke altid handler om mål og hurtighed.
-
25.03.2015
Storstilet tværfagligt projekt med SDU-forskere i spidsen får syv millioner kroner fra TrygFonden
Forskere, IT-specialister, sundhedspersonale og patienter skal sammen udvikle en interaktiv platform til at opspore og behandle hjertesvigt.
-
20.03.2015
Ro på – børn med ADHD og skydeidræt
TrygFonden støtter med knap to millioner et projekt om ADHD-børn og konkurrenceskydning på SDU.
-
20.03.2015
SDU-forsker får 5,4 mio. kr. til at forske i børn ramt af sygdom og død
Pernille Due, professor ved Statens Institut for Folkesundhed, SDU, skal stå i spidsen for nyt stort forskningsprojekt om trivsel blandt børn og unge udsat for voldsomme livsbelastninger
-
19.03.2015
International kapacitet i neuroradiologi tilknyttet SDU som adjungeret professor
Goetz Benndorf, 54 år, er pr. 1. januar 2015 tilknyttet Klinisk Institut for en femårig periode. Til daglig gør Goetz Benndorf karriere på Baylor College of Medicine og The Methodist Hospital Research Institute i Houston, Texas, USA.
-
11.03.2015
Professorat i neonatologi
Henrik Thybo Christesen (56) er udnævnt til klinisk professor i neonatologi, nyfødte børns sundhed, ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Professoratet har særligt fokus på hormonelle forhold hos de nyfødte.
-
11.03.2015
Ærestitel til Jan Hartvigsen, SDU
Jan Hartvigsen, professor på Institut for Idræt og Biomekanik, SDU og seniorforsker hos NIKKB, Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik, er blevet udnævnt til Visiting Professor på RMIT University i Melbourne i Australien.
-
05.03.2015
Nyt professorat skal styrke samarbejdet mellem basalforskning og klinik indenfor organbeskyttelse
Med udnævnelsen af Ulrike Muscha Steckelings til professor mso øges indsatsen for at udvikle nye lægemidler, der fremmer heling og modvirker organskader hos kronisk syge.
-
03.03.2015
Professorat i strålebehandling af kræftsygdomme
Overlæge, ph.d. Olfred Hansen er blevet ansat som klinisk professor med opgaver indenfor strålebehandling af kræftsygdomme. Ansættelsen er tilknyttet Onkologisk afdeling R, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
02.03.2015
Tre OUH- og SDU-forskere har fået plads i Hjerteforeningens Forskningsudvalg
Med udnævnelsen af tre nye medlemmer er fem ud af 14 pladser i udvalget nu besat af SDU og OUH.
-
26.02.2015
Professor i karkirurgi
Kim Houlind (48), overlæge ved karkirurgisk afdeling, Kolding Sygehus er udnævnt til klinisk professor i karkirurgi ved Institut for Regional Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet.
-
09.02.2015
Ny stor undersøgelse af social inklusion og frivillighed i idrætsforeninger i Europa
Er Foreningsdanmark så unikt, som vi går og tror, og hvordan lykkes det for idrætsforeninger at inkludere forskellige grupper i foreningslivet? Det vil forskere fra hele Europa med Syddansk Universitet i spidsen bruge de næste tre år på at undersøge.
-
06.02.2015
Forskere finder nyt protein, som kan bruges til målrettet behandling af modermærkekræft
Behandlingsmulighederne for patienter med modermærkekræft, der har spredt sig til flere dele af kroppen, er dårlige og kun 5 procent er i live efter 5 år. Det skyldes at kræftcellerne ikke reagerer på de cellegifte som normalt benyttes til kræftbehandling, og at kræftcellerne udvikler resistens overfor nye behandlingsmetoder. Derfor gælder det om at finde nye måder hvorpå man specifikt og effektivt kan slå kræftcellerne ihjel.
-
06.02.2015
Ondt i nakken? Kiropraktik og træning hjælper
Nyt studie påviser at kiropraktisk behandling og træning af nakkesmerter hos ældre reducerer smerterne dramatisk.
-
05.02.2015
Pris for at finde nøglen til at producere kunstige knogler
Moustapha Kassem modtager SEB-prisen for sin forskningsindsats.
-
30.01.2015
73 ambitiøse unge taget i ed som læger
Sundhedsminister Nick Hækkerup var blandt talerne, der gav de ny udklækkede læger flotte ord med på vejen ved dagens aflæggelse af lægeløftet.
-
30.01.2015
Seks nye kiropraktorer er klar til det virkelige liv
Taler, musik og boblevand markerede dimissionen for de senest uddannede kandidater i klinisk biomekanik på Syddansk Universitet.
-
30.01.2015
Nye adjungerede professorer
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fik i fjerde kvartal af 2014 tilknyttet seks nye adjungerede professorer. Fire på Klinisk Institut, én på Institut for Regional Sundhedsforskning og én på Institut for Sundhedstjenesteforskning. Tilknytningen af adjungerede professorer er et centralt led i fakultetets forskningsstrategi, og målet er, at alle fakultetets forskningsenheder har en adjungeret professor tilknyttet i 2017. Her i begyndelsen af 2015 er antallet oppe på 56, målet er 78.
-
27.01.2015
500 år gamle kranier gør os klogere på fortidens samfund
Ny forskning viser, at mænd, som i middelalderen overlevede kraniebrud, havde seks gange større risiko for at dø end raske mænd.
-
22.01.2015
SDU tager teten i aktuel debat om bevægelse i skolen
Center for Forskning i Børn og Unges Sundhed (RICH) ved Institut for Idræt og Biomekanik har netop afsluttet projektet ’Forsøg med Læring i Bevægelse’, der er initieret af Undervisningsministeriet, og som har skabt stor opmærksomhed i forbindelse med folkeskolereformen.
-
22.01.2015
Sjælden arvelig sygdom opdages langt hurtigere med ny forskning
Doktordisputats fra Syddansk Universitet kortlægger forskningen i sygdommen hereditært angioødem, som har fået større bevågenhed med et nationalt center i Odense.
-
22.01.2015
Langvarig brug af prævention med hormonmidler kan øge risikoen for hjernesvulster
Hvert år rammes cirka 50 danske kvinder i den fødedygtige alder af hjernesvulster af typen gliom. Man kender ikke årsagerne til sygdommen, men en ny stor dansk undersøgelse viser, at brug af hormoner i p-piller eller spiral kan øge risikoen. Forskerne bag undersøgelsen fraråder dog ikke brug af hormonprævention.
-
19.01.2015
Dorte Møller Jensen modtager Niels Schwartz Sørensen Prisen
Dorte Møller Jensen, overlæge på OUH og ekspert i graviditet, fedme og diabetes, arbejder på at give børn født af mødre med sukkersyge en bedre start på livet – og som en opmuntring får hun nu den fornemme Niels Schwartz Sørensen Pris.
-
19.01.2015
Syddansk Universitets første professor i socialpsykiatri
Elsebeth Stenager er overlæge ved Psykiatrien i Region Syddanmark og siden 2010 forskningskoordinator ved psykiatrien i Sønderjylland, fra 2011 som klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU. Nu er hun blevet udpeget som den første professor i socialpsykiatri ved Syddansk Universitet.
-
16.01.2015
Obduktioner kan afløses af scanninger i retsmedicinen
Peter Mygind Leth, speciallæge ved Institut for Retsmedicin, Syddansk Universitet, forsvarer i dag sin doktordisputats med titlen ”Computed tomography in forensic medicine”.
-
11.01.2015
Ny professor i strålefysik ved SDU og OUH
Hospitalsfysiker Carsten Brink er tiltrådt et nyoprettet professorat i strålefysik ved Syddansk Universitet og Radiofysisk Laboratorium, Odense Universitetshospital.
-
08.01.2015
Ny professor i kar-misdannelser og næse-bihulesygdomme
Overlæge, ph.d. Anette Drøhse Kjeldsen blev 1. december 2014 ansat som klinisk professor med opgaver i relation til udredning og behandling af medfødte karmisdannelser, samt med opgaver indenfor Rhinologi (Næse- og bihulesygdomme).
-
08.01.2015
Ny professor i inflammatoriske tarmsygdomme og tarmsvigt
Overlæge, ph.d. Jens Kjeldsen er tiltrådt en stilling som klinisk professor i inflammatoriske tarmsygdomme og tarmsvigt ved afdeling for medicinske mavetarmsygdomme, Odense Universitetshospital (OUH) og Syddansk Universitet (SDU).
-
07.01.2015
Udvikling af modificerede antistoffer støttes med 15 millioner
SDU-projekt får en fjerdedel af pengene i et nyt tværvidenskabeligt program for innovativ forskning.
-
06.01.2015
Nyt professorat skal styrke rehabilitering af patienter med livstruende sygdomme
Overlæge, ph.d. Ann-Dorthe Zwisler tiltræder et professorat ved Det Nationale Videnscenter for Rehabilitering og Palliation, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.
-
23.12.2014
Professor, overlæge dr. med. Ejvind Kemp døde den 7. december 2014
Ejvind Kemp var ansat som professor ved det daværende Odense Universitet og Odense Amts Sygehus, hvor han tiltrådte som professor i intern medicin i 1971 som kun 42-årig.
-
19.12.2014
Fire forskningsprojekter fra IMM får i alt 2,28 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden
Fondsmidler er en betingelse for udførelsen af meget af den forskning, som Syddansk Universitet foretager på sundhedsområdet. Og en stor del af forskernes tid går med at søge disse midler.
-
19.12.2014
Ny professor vil styrke danskernes knogler
Overlæge Niklas Rye Jørgensen, Glostrup Hospital, er udnævnt til professor ved Syddansk Universitet. Han forsker i knogleskørhed og arbejder blandt andet for at udvikle helt nye behandlingsmuligheder.
-
18.12.2014
Kommuners samarbejde med frivillige granskes
Syddansk Universitet har indgået en samarbejdsaftale med Odense Kommune om et større forskningsprojekt, der skal undersøge samspillet mellem kommuner og frivillige
-
16.12.2014
Kirsten Ohm Kyvik ny institutleder på Klinisk Institut, SDU
Professor, overlæge, ph.d., MPM Kirsten Ohm Kyvik er udnævnt til institutleder på Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU den 1. januar 2015. Kirsten Ohm Kyvik kommer fra en stilling som institutleder ved det andet af fakultetets to kliniske institutter, Institut for Regional Sundhedsforskning, hvor hun har været leder siden 2006.
-
12.12.2014
Årets danske forskningsresultat kommer fra SDU
Videnskab.dk belønner udviklingen af en blodprøve, der kan bestemme en kvindes risiko for brystkræft og afsløre sygdommen langt tidligere. Bag projektet står Henrik Ditzel og Annette Raskov Kodahl fra Institut for Molekylær Medicin.
-
10.12.2014
Vaupel i det fine Nobel-selskab
James Vaupel, professor på Dansk Center for Aldringsforskning og Max Planck Center Odense er i disse dage i Stockholm, hvor han har en central rolle i den vidensdeling, der foregår omkring det officielle program for uddelingen af Nobel-priser.
-
05.12.2014
Frugt og rødder giver sæd kvalitet
Mændene i et studie udført af professor Jens Fedders fik 62 procent flere levende sædceller med kosttilskud.
-
05.12.2014
SDU-forsker fra idrættens verden skal lære amerikanerne at ro
Kurt Jensen fra IOB er taget til USA for at inspirere verdenseliten i roning til at nytænke træningsformer.
-
05.12.2014
Flere kan undgå leverkirurgi ved hjælp af ultralyd
Ny doktordisputats om effekten af ultralyd ved tarmkræft
-
05.12.2014
Nordentoftprisen går til Annette Erlangsen
Nordentoftprisen er i 2014 uddelt til adjungeret lektor på Institut for Regional Sundhedsforskning Annette Erlangsen som en anerkendelse af hendes store forskningsindsats og engagement indenfor feltet selvmordsforebyggelse.
-
29.11.2014
Professorat skal gavne behandlingen af gravide og fødende
Jan Stener Jørgensen er per 1.12. 2014 ansat som professor i obstetrik og specialeansvarlig overlæge ved Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
18.11.2014
Millionbevilling til stamcellecenteret BrainStem
Stamcelleforsker Morten Meyer fra Institut for Molekylær Medicin modtager to millioner kroner fra Innovationsfonden til forskning i stamceller.
-
17.11.2014
Professorat samler syddansk forskning i type 2 diabetes
Overlæge, ph.d. og dr.med. Kurt Højlund (47) er tiltrådt et klinisk professorat i diabetes ved Endokrinologisk Afdeling M, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.
-
13.11.2014
Handicappede elite-sportsfolk samles på SDU
Handicapidrætten samarbejder med Syddansk Universitet. I weekenden er der seminar for de bedste
-
10.11.2014
Henrik Hein Lauridsen modtager Den store Kiropraktorpris
Lektor, Studieleder for Klinisk Biomekanik på Institut for Idræt og Klinisk Biomekanik og Ph.D, Henrik Hein Lauridsen, har fået Dansk Kiropraktor Forenings hæderspris, Kiropraktorprisen. Prisen blev overrakt af Dansk Kiropraktor Forenings formand Lone Kousgard Jørgensen på Dansk Kiropraktor Forenings Årsmøde lørdag den 8. november i forbindelse med Faglig Kongres 2014.
-
07.11.2014
SDU-forsker får fem millioner kroner til at sætte fokus på mental sundhed
Vibeke Koushede, forsker på Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet, har netop modtaget fem millioner kroner.
-
03.11.2014
Hollandsk professor til Telepsykiatrisk Center
Telepsykiatrisk Center har i samarbejde med Klinisk Institut på SDU ansat den hollandske professor Heleen Riper som adjungeret professor.
-
03.11.2014
Gravide i Odense skal testes for kviksølv-risiko
Forskere vil inspirere sundhedsmyndighederne til at undersøge gravide for kviksølv og til at ændre kostrådene for, hvilke fisk og hvor store mængder fisk kvinder bør spise under der graviditet.
-
27.10.2014
Nyudnævnt professor i patientcentreret kræftbehandling
Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet har udnævnt cand.cur., ph.d. og dr.phil. Regner Birkelund til professor i patientcentreret kræftbehandling.
-
24.10.2014
Hans Jørn Kolmos får Pris for Civil Courage
SDU-professor og MRSA-ekspert hædret for sit arbejde med multiresistente bakterier.
-
23.10.2014
Ewa Roos får gigtforskningspris
SDU-professoren har modtaget Dronning Ingrids Forskerpris 2014.
-
09.10.2014
Ny formand i Dansk Biomekanisk Selskab
Ved det netop afholdte årsmøde for Dansk Biomekanisk Selskab på Institut for Idræt og Biomekanik blev Anders Holsgaard Larsen, Syddansk Universitet, valgt som ny formand for selskabet.
-
08.10.2014
Forstærkning til neurokirurgisk forskning på Klinisk Institut og OUH
Speciallæge i neurokirurgi, ph.d. Christian Bonde Pedersen (38) er ansat i en kombinationsstilling som afdelingslæge på Odense Universitetshospital og som lektor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet med forskningsopgaver indenfor neurokirurgi.
-
02.10.2014
Forskere holdt charmeoffensiv på tid
Røde hjerter, chokolade og forskerkendisser på programmet lokkede over 200 studerende fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet til forskerdating.
-
02.10.2014
Steno-prisen til Gisela Sjøgaard
Professor Gisela Sjøgaard, Syddansk Universitet, modtog den 26. september Steno-prisen for sit store bidrag gennem mere end 30 år til dansk biomekanisk forskning.
-
30.09.2014
Professor i inflammation
Dr.med. Søren Kragh Moestrup er ansat som professor i molekylær inflammationsbiologi ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.
-
30.09.2014
Ny hypofyse-professor i Odense
Overlæge ph.d., dr.med. Marianne Andersen er ansat som professor og specialeansvarlig overlæge i hypofyse-, gonade- og binyre-sygdomme på Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.
-
29.09.2014
Træning hjælper på ledsmerter – også på lang sigt
Projektet ”Godt Liv med Artrose i Danmark” forankret på Syddansk Universitet kan nu dokumentere, at målrettet uddannelse og træning både på kort og lang sigt giver færre smerter og højere livskvalitet.
-
25.09.2014
Ung SDU-forsker vinder international pris for projekt om proteiner og ødemer
Astrup-prisen gik i år til Daniel Elenius Madsen fra Enheden for Tromboseforskning i Esbjerg for hans ph.d.-projekt om proteiners betydning for dannelse af ødemer.
-
24.09.2014
Unge skal mere ud i naturen
Nyt projekt vil afdække, hvorfor børn og unge ikke længere er aktive i naturen – og gøre noget ved det.
-
23.09.2014
Nekrolog over Bengt Saltin
Professor Bengt Saltin er død. Han blev 79 år.
-
23.09.2014
Ny hjerteprofessor i Odense
Overlæge, ph.d. og dr.med. Jacob Eifer Møller (48) er tiltrådt et professorat i akut hjertesvigt og avanceret hæmodynamik ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
22.09.2014
Forskningssamarbejde styrkes markant med udnævnelsen af to adjungerede professorer
Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet og Center for Kvalitet i Region Syddanmark har netop fået tilknyttet to adjungerede professorer.
-
22.09.2014
Professor i genetik
Læge og statistiker, ph.d. Qihua Tan (51) er ansat som professor i genetisk epidemiologi ved Epidemiologi, Biostatistik og Biodemografi, Institut for Sundhedstjenesteforskning.
-
18.09.2014
Artikel om forebyggelse af sportsskader vinder pris som årets bedste
Lars Bo Andersen fra Institut for Idræt og Biomekanik er sammen med to forskerkolleger forfattere til den bedste artikel i British Journal of Sports Medicine i 2013.
-
17.09.2014
Effects of training in healthy individuals and in patients with myositis
I anledning af Ingrid Lundbergs tiltrædelse som adjungeret professor i myopatiforskning ved Klinisk Institut, Forskningsenheden for Reumatologi, Syddansk Universitet/Reumatologisk afdeling, Odense Universitetshospital, indbyder Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet hermed til tiltrædelsesseminar den 30. oktober 2014 fra kl. 14.00-16.00 i Auditoriet, J.B. Winsløws Vej 25, DK-5000 Odense C
-
17.09.2014
Biostatistics in twin and family studies
I anledning af Jacob v.B. Hjelmborgs tiltrædelse som professor i biostatistik ved Institut for Sundhedstjenesteforskning , Syddansk Universitet, indbyder Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet hermed til tiltrædelsesseminar den 13. november 2014 fra kl. 14.00 i Auditoriet, J.B. Winsløws Vej 25, 5000 Odense C.
-
17.09.2014
Ni millioner til forskning i forebyggelse af livmoderhalskræft i Tanzania
Vibeke Rasch vil bruge pengene til at målrette vacciner til afrikanske kvinder og til at forbedre opfølgning og behandling af kvinder, der er i risiko for at udvikle livmoderhalskræft.
-
15.09.2014
Klinisk lektor på SDU og Sygehus Lillebælt i Kolding
Overlæge, ph.d. Annette Wind Olesen, Sygehus Lillebælt Kolding, er ansat som klinisk lektor ved SDU, Institut for Regional Sundhedsforskning med forskningsopgaver i gynækologi-obstetrik.
-
15.09.2014
Professor i plastikkirurgi
Overlæge, ph.d. Jens Ahm Sørensen er ansat som professor og specialeansvarlig overlæge på Plastikkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.
-
12.09.2014
Human Aging
Indbydelse til tiltrædelsesseminar ved professor Lene Christiansen.
-
10.09.2014
Ny centerleder ved Center for Forskning i Handicap og Bevægelsesfremme
Birgit Juul-Kristensen er udnævnt til ny centerleder ved Center for Handicap og Bevægelsesfremme.
-
05.09.2014
Forbrugerne må punge ud, hvis MRSA-bakterie skal udryddes
Professor Hans Jørn Kolmos fra Syddansk Universitet efterlyser handling fra myndighederne og velvilje fra forbrugerne
-
01.09.2014
Start på tre splinternye kandidatuddannelser på SDU
I dag mødte cirka 70 nye studerende på de splinternye uddannelser i Jordemodervidenskab, Ergoterapi og Klinisk sygepleje på Syddansk Universitet.
-
26.08.2014
Ny viden om forhøjet blodtryk og nyrer
Sukkersygepatienter kan måske undgå nyreskader med ”gammelkendt” medicin.
-
22.08.2014
Nyt forskningssamarbejde mellem de akutmedicinske afdelinger i Region Syddanmark
Som de første i landet opretter Syddansk Universitet (SDU), Odense Universitetshospital (OUH) og resten af akutafdelingerne i regionen nu et bredt forskningssamarbejde.
-
16.07.2014
Målemetode udviklet af ph.d.-studerende solgt til hollandsk biotech-firma
Ung SDU-forskers metode til måling af koagulationsfaktor i humant plasma kan blive en kommerciel succes.
-
16.07.2014
Stofskiftesygdomme giver øget risiko for langvarigt sygefravær, førtidspension og indkomsttab
Ny dansk forskning viser, at danskere med forhøjet stofskifte forårsaget af sygdom i skjoldbruskkirtlen trods behandling har større risiko for langvarigt sygefravær end deres kolleger. Det gælder særligt inden for det første år med sygdommen.
-
16.07.2014
Hospitalsfysiker, ph.d. Helge Thisgaard er ansat som lektor i nuklearmedicin ved SDU og OUH
Ny lektor inden for nuklearmedicin
-
09.07.2014
SDU-forskning i behandling af slidgigt løber med førstepladsen som bedste europæiske projekt
På den årlige kongres for europæiske kiropraktorer, afholdt i Dublin, Irland gik førsteprisen for bedste forskningsprojekt og præsentation til seniorforsker og kiropraktor Erik Poulsen
-
07.07.2014
Professor Niels Marcussen konstitueres som institutleder for Klinisk Institut, SDU.
Niels Marcussens konstituering løber fra 1. september og frem til 31. december 2014. Han har været viceinstitutleder på Klinisk Institut siden 1. marts i år.
-
04.07.2014
SDU-forskningsprojekt var det bedste i hele EU
Adjunkt, ph.d. Guido Makransky (36), Institut for Psykologi, Syddansk Universitet, har modtaget 50.000 euro fra EU-programmet Eurostars, der støtter små og mellemstore virksomheder, der er på vej frem. Projektet blev rangeret som det bedste blandt samtlige 400 projekter indsendt fra hele EU.
-
03.07.2014
Pris for bedste paper til ph.d.-studerende
Pris for bedst paper til ph.d.-studerende, ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital, Claus Varnum.
-
30.06.2014
Institut for Psykologi på SDU får ny institutleder
Professor Susanne S. Pedersen er pr. 1. juli ansat som Institutleder ved Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet (SDU), som har godt 30 medarbejdere. Hun afløser professor Mogens Hørder på posten.
-
27.06.2014
Store smil og strålende solskin satte stemningen for dagens aflæggelse af lægeløftet
De høje hæle og slipsene var fundet frem fra gemmerne, da 113 unge mennesker trådte ind i festsalen på Niels Bohrs Allé som nyudklækkede medicinske kandidater og ud som læger. Traditionen tro markeredes den veloverståede sidste eksamen med aflæggelse af lægeløftet i festsalen på Niels Bohrs Allé foran stolte familiemedlemmer.
-
27.06.2014
2.3 mio. kr. til geriatri-projektet Hospital Hjemme
Veluxfonden har bevilliget 2.3 mio. kr. til geriatri-projektet Hospital Hjemme under Patient@home. Midlerne skal anvendes til at frigøre personale på OUH Odense Universitetshospital og i Odense Kommune, så de får tid til at arbejde fokuseret på projektet.
-
26.06.2014
Den grå revolution stilller nye krav til ældre og samfundet
Debat om den nye ældrerolle gik i mange retninger, men én ting kunne panelet blive enige om: Alderdommen skal tages alvorligt. Når et debatarrangement om gamle mennesker trækker fuldt hus, og når forskere indenfor alle fagfelter beskæftiger sig med alderdom, er det fordi, alderdom er det nye sort.
-
25.06.2014
Værdiskabende debat giver genlyd på Christiansborg
Forslag om forskningsforpligtelse på små sygehuse og mere patientinddragelse i forskningen var blandt overskrifterne på gårsdagens debatmøde arrangeret af Morgendagens Hospital, SDU og Nyt OUH. Politikerne på mødet var positive og vil tage forslagene med til deres partier.
-
24.06.2014
SIF-direktør blandt de mest magtfulde i sundhedssektoren
Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU), er netop kåret som en af de mest indflydelsesrige personer i sundhedsvæsenet.
-
19.06.2014
SDU og UCL vil styrke forskning og innovation om læring gennem bevægelse
Idræt, bevægelse og læring i folkeskolen bliver sat i fokus i nyt forskningscenter. Det sker i et samarbejde mellem Syddansk Universitet og University College Lillebælt.
-
13.06.2014
12 SUND-projekter har fået over 22 millioner fra Det Frie Forskningsråd
Det Frie Forskningsråd har uddelt 72 bevillinger til forskningsprojekter for en samlet sum af ca. 161 mio. kr. De 12 af bevillingerne tilfalder forskningsprojekter fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU.
-
13.06.2014
Jørgen Povlsen genansat som leder af Institut for Idræt og Biomekanik, SDU
Institutlederen får fem år mere til at fortsætte den gode stil og rivende udvikling på instituttet.
-
10.06.2014
To forskningsprojekter fra Sundhedsvidenskab får millionstøtte fra InnovationsFonden
Forskerprofiler fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet har sammen med virksomheder modtaget store pengeindsprøjtninger til udvikling af nye katetermaterialer og virtuelt laboratorieudstyr.
-
30.05.2014
Kim Brixen ny direktør på OUH
Region Syddanmark har ansat Kim Brixen som ny direktør på Odense Universitetshospital/Svendborg Sygehus. Han forlader derfor sin stilling som institutleder ved Klinisk Institut den 31. august.
-
27.05.2014
IOB vil sprede danseglæde på Fyn
Fynboerne får i nyt projekt mulighed for at komme tæt på professionelle dansere og selv stifte bekendtskab med de svære dansetrin.
-
23.05.2014
EU-bevilling til SDU
To forskere fra Syddansk Universitet (SDU), professor Ewa Roos og lektor Hans Lund fra Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi ved Institut for Idræt og Biomekanik, er en del af et europæisk netværk, der er blevet bevilget 4.2 millioner euro fra EU’s 7. rammeprogram, Marie Skłodowska-Curie.
-
23.05.2014
To SUND-forskere med i nyt Koordinerende Organ for Registerforskning
Kirsten Ohm Kyvik, institutleder på Institut for Regional Sundhedsforskning og Morten Grønbæk, direktør på Statens Institut for Folkesundhed er blevet udvalgt til at være med i Uddannelses- og Forskningsministeriets nyligt nedsatte Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR).
-
22.05.2014
Ny doktordisputats om insulinfølsomhed
Kurt Højlund, overlæge, Ph.d. og klinisk lektor på Syddansk Universitet og Medicinsk Endokrinologisk afdeling, Odense Universitetshospital, forsvarer fredag 23. maj sin doktordisputats.
-
19.05.2014
Ny stor NIH-bevilling til aldringsforskning på SDU
Professor Kaare Christensen, Syddansk Universitet (SDU) og fem amerikanske forskerkollegaer har fået en ny bevilling på tilsammen 31,8 millioner US dollar (173 millioner kroner) fra det amerikanske forskningsagentur National Institutes of Health (NIH) til en fem-årig fortsættelse af projektet Long Life Family Study, som blev påbegyndt for otte år siden.
-
13.05.2014
Mindeord: Ulla Høg Freund
Skelettekniker Ulla Freund døde 2. Påskedag den 21. april 2014
-
09.05.2014
Mindeord: Bent Collatz Christensen
Dr. med. Bent Collatz Christensen døde skærtorsdag den 17. april 2014.
-
07.05.2014
Fordobling af kikkertoperationer for meniskskader
Nyt studie viser kraftig stigning i antallet af kikkertoperationer hos midaldrende og ældre patienter trods manglende dokumentation af effekt.
-
05.05.2014
Ny adjunkt i Klinisk Immunologi
Adjunkt Marianne Antonius Jakobsen er 41 år og skal forske og undervise i Klinisk immunologi. Hun bliver tilknyttet forskningsenhed for Klinisk Immunologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet og er samtidig ansat som afsnitsleder og molekylærbiolog på klinisk immunologisk afdeling, Odense Universitetshospital.
-
29.04.2014
Jesper Bo Nielsen fortsætter som institutleder på Institut for Sundhedstjenesteforskning
Siden 2006 har professor, cand. scient. Jesper Bo Nielsen stået i spidsen for Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet. Ved kontraktens udløb 1. marts 2014 har han søgt og igen fået stillingen, som han hermed bestrider indtil 2019.
-
29.04.2014
Jette Ammentorp er nyudnævnt professor i ”blød forskning”
Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet har pr. 1. maj 2014 udnævnt forskningsleder og phd. Jette Ammentorp til professor. Hun fortsætter sit virke i Enhed for Sundhedstjenesteforskning på Sygehus Lillebælt, hvor hun i en årrække har arbejdet for at klæde de sundhedsfaglige bedre på til at kommunikere, og med at styrke patienternes ressourcer.
-
29.04.2014
OUH og SDU ansætter lektor i biostatistik
Henrik Ravn er pr. 1. maj 2014 ansat i en kombinationsstilling som seniorforsker ved Bandim Health Project og Grundforskningscenter for Vitaminer og Vacciner (CVIVA), Statens Serum Institut og lektor i biostatistik ved forskningsenheden OPEN ved Odense Universitetshospital og Klinisk Institut på Syddansk Universitet.
-
26.04.2014
Hvor skal idrætspolitikken hen?
Mens politikerne på Christiansborg forhandler om en ny fordeling af midler til idrætten, deler forskere på Syddansk Universitet ud af deres viden på en konference om idræt i kommunerne.
-
25.04.2014
SDU i samarbejde med Beijing Sport University
Institutleder ser store persektiver i aftale med Kinas mest velanskrevne sportsuniversitet
-
24.04.2014
Danmark får for første gang fornem pris for forskning i artrose
Ewa Roos, professor og forskningsleder på Syddansk Universitet modtager i dag Osteoarthritis Research Society International’s Clinical Research Award.
-
22.04.2014
Psykiatriforskning i Sønderjylland styrkes med ny enhed
Fokuseret Forskningsenhed intensiverer psykiatriforskning udenfor universitetshospitalet.
-
11.04.2014
Hormonforstyrrende kemikalier kan måles hos næsten alle Odenseanske gravide
En række forskellige hormonforstyrrende stoffer blev målt i blod eller urin hos 565 gravide, der deltager i Odense Børnekohorte i følge forskningsleder Tina Kold Jensen, Syddansk Universitet
-
10.04.2014
Ny adjungeret professor i kirurgi: Dion Morton
Dion Gregory Morton er pr. 1. februar 2014 udnævnt til adjungeret professor i Kirurgi ved Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling, Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet.
-
09.04.2014
Bättre akut medicin genom forskning
Indbydelse til tiltrædelsesseminar ved adjungeret professor i akut medicin Ulf Ekelund.
-
03.04.2014
Få et kig ind i fremtidens OUH/SDU
Folkeuniversitetet sætter onsdag aften fokus på de store visioner, der er i ved at blive realiseret på Campus Odense
-
31.03.2014
EU-kommissær besøger SDU
Tonio Borg er i Odense for at få et indblik i, hvordan den syddanske region arbejder målrettet med forskning og innovation inden for sund levevis og aktiv aldring
-
28.03.2014
7 millioner til børns trivsel
Folkeskolens hverdag bruges i SDU-projekt, som skal styrke børns kendskab til deres krop
-
27.03.2014
Professor i Sygepleje ved Klinisk Institut, SDU, og docent i Området for Sundhedsuddannelser i UCL
Lise Hounsgaard er 1. marts 2014 tiltrådt en kombinationsstilling som professor ved Syddansk Universitet (SDU) og docent ved University College Lillebælt (UCL).
-
26.03.2014
Blodprøve vil kunne fortælle, om du har brystkræft
I fremtiden vil det være muligt at bestemme en kvindes risiko for brystkræft med en blodprøve og opdage sygdommen langt tidligere end i dag. Samtidig slipper mange kvinder for ubegrundet angst for kræft, når en mammografi viser et falsk positivt resultat.
-
14.03.2014
ADHD-ekspert er ny adjungeret lektor
Institut for Psykologi har fået tilknyttet Ole Jakob Storebø som adjungeret lektor.
-
15.02.2014
Eksperter slår alarm: Børns hjerner skal beskyttes mod industrikemikalier
Antallet af børn med autisme, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser er stigende, og et nyt studie viser, at en vigtig årsag skal findes blandt giftige stoffer, der bliver brugt i industrien, og som vores hjerner allerede fra fosterstadiet er udsat for.
-
01.02.2014
Ny adjungeret professor ved Rygcenter Syddanmark
Anne Grethe Jurik er pr. 1. februar 2014 ansat som adjungeret professor i radiologi ved Medicinsk Rygafdeling, Rygcenter Syddanmark i Middelfart, og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
-
01.02.2014
57 kandidater aflagde lægeløftet på Syddansk Universitet
I dimissionen deltog en række 40-års jubilarer, og kandidaten med det højeste snit modtog 20.000 kr.
-
31.01.2014
Seks nyudklækkede kiropraktorer fra SDU
Seks kandidater fik overrakt deres eksamensbeviser af dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, den 31. januar.
-
27.01.2014
Der skal mere end en spændende skolegård til at gøre elever fysisk aktive
Et forsøg på syv skoler, hvor skolegården er indrettet indbydende til fysisk aktivitet, har vist, at elever i 5.-8. klasse er glade for sjovere lege-og sportsredskaber. De bliver bare ikke automatisk mere fysisk aktive.
-
24.01.2014
ADHD-patienter behøver ikke være bange for at blive gravide
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at medicin mod ADHD ikke som frygtet giver misdannelser hos ufødte børn.
-
23.01.2014
SDU og Sydvestjysk Sygehus ansætter professor i tromboseforskning
Dr.med. Jørgen Brodersen Gram er blevet udnævnt til professor, og skal i de næste år grave sig dybere ned i et forskningsområde, der har betydning for mange danskere. Det handler om at finde og begrænse de risikofaktorer, som har gjort hjertekarsygdomme til en folkesygdom.
-
17.01.2014
SDU-forsker udnævnes til æresdoktor i Litauen
Lektor Karsten Froberg udnævnes til æresdoktor ved Lithuanian Sports University. Med udnævnelsen kommer Karsten Froberg i overordentligt fint selskab. Blandt institutionens æresdoktorer findes nuværende og tidligere litauiske præsidenter, en række internationale forskere ligesom den afgående præsident for Den Internationale Olympiske Komité (IOC) Jacques Rogge er at finde blandt æresdoktorerne.
-
15.01.2014
Uffe Holmskov tiltræder som institutleder ved Institut for Molekylær Medicin
Professor, dr. med. Uffe Holmskov er den 1. januar 2014 tiltrådt som institutleder ved Institut for Molekylær Medicin, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.
-
15.01.2014
Styrketræning forebygger diabetes
Muskelstyrkeprægede aktiviteter forebygger udvikling af diabetes blandt kvinder.
-
20.12.2013
Jordemødre og ergoterapeuter kan nu blive akademikere indenfor deres eget fag
Som det første universitet i Danmark tilbyder Syddansk Universitet nu to nye kandidatuddannelser i henholdsvis jordemodervidenskab og ergoterapi. I alt får Syddansk Universitet tre nye kandidatuddannelser, da også sygeplejersker nu får mulighed for at tage en akademisk overbygning i klinisk sygepleje.
-
16.12.2013
Talent får 500.000 til forskning i modermærkekræft
Rikke Sick Andersen forsker i, hvordan kroppens eget immunforsvar kan bruges til at bekæmpe kræft.
-
12.12.2013
Ny lektor på Rygcenter Syddanmark
Kiropraktor, seniorforsker, ph.d. Tue Secher Jensen, Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt er sammen med sin sygehusansættelse blevet ansat som klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
-
06.12.2013
Ung SDU-professor udnævnt til styregruppemedlem i EU-netværk
Professor, mso. Pernille B. Lærkegaard Hansen er blevet udnævnt til styregruppen for et nyoprettet såkaldt EU Cost action netværk. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser står for udpegelsen.
-
02.12.2013
Legat til øjenforskning
1. reservelæge, ph.d. og dr.med. Jakob Grauslund (36), Øjenafdeling E, Odense Universitetshospital og klinisk lektor på Forskningsenheden for Oftalmologi, Klinisk Institut, Syddansk Universitet, har modtaget 5 millioner kr. fra VELUX FONDEN til projektet IMPETUS 2018, der skal resultere i udvikling af individualiseret laserbehandling til diabetespatienter med svære øjenkomplikationer, såkaldt proliferativ diabetisk retinopati.
-
27.11.2013
OUH og SDU ansætter professor i molekylær diagnostik
Dr. med. og dr. scient. Niels H. H. Heegaard er blevet udnævnt til professor, med særlige opgaver i molekylær diagnostik på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital på Afdeling for Klinisk Biokemi og Farmakologi pr. 1. december 2013.
-
27.11.2013
Fordybelsesrum til studerende og ansatte
Nu er der også indrettet et fordybelsesrum på J.B. Winsløws Vej
-
31.10.2013
Ph.d. fra Syddansk Universitet modtager to priser
Jeannette Østergaard Penny, ph.d. fra Ortopædkirurgisk Forskningsenhed ved Klinisk Institut har netop vundet to ud af fire priser på den nyligt afviklede Kongres i Dansk Ortopædisk Selskab.
-
31.10.2013
SDU-lektor udpeget til bestyrelsespost i nyt nationalt center
Centerleder, ph.d. Peter Bollen er udpeget til det Danmarks første center for forbedring af forholdene for forsøgsdyr.
-
23.10.2013
Vindere af verdens største hjerneforskningspris gæster SDU
Tre af de seks vindere af The Brain Prize gæstede SDU den 23. oktober: Peter Hegemann, Humboldt Universitet i Berlin, Georg Nagel, Würzburg universitet og Gero Miesenböck, Oxford Universitet.
-
16.10.2013
Ny strategi til at undgå kræftmetastaser får speciel omtale
En gruppe forskere fra Institut for Molekylær Medicin på SDU bestående af ph.d.-studerende Mikkel Terp, Professor Henrik Ditzel og Lektor Rikke Leth-Larsen, har i samarbejde med forskere fra MEMPHYS, også SDU, fundet en ny måde at behandle kræft på.
-
30.09.2013
OUH-læge til tops i europæisk lungemedicin
Professor og overlæge Jørgen Vestbo er valgt som Vice President i European Respiratory Society (ERS).
-
30.09.2013
Ny forskningsleder og professor skal styrke rygforskningen på Rygcenter Syddanmark
Overlæge i reumatologi, ph.d. Berit Schiøttz-Christensen (53) er pr. 1. januar 2014 ansat som professor og forskningsleder på Rygcenter Syddanmark, Middelfart Sygehus og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet. Med sig har Berit Schiøttz-Christensen bred erfaring inden for såvel reumatologi som organisatoriske forhold, forskning og undervisning.
-
27.09.2013
Kan patienter i respirator være vågne?
Dette Spørgsmål vil en forskergruppe på Odense Universitetshospital (OUH), Syddansk Universitet (SDU) og andre hospitaler i Region Syddanmark nu arbejde på at besvare.
-
19.09.2013
Tættere på den bedste kur mod "ondt i ryggen"
Folkesygdommen ”ondt i ryggen” er en kompleks størrelse, som videnskaben endnu ikke har tilstrækkeligt kortlagt. Når patienter går til lægen, fysioterapeuten eller kiropraktoren med rygsmerter, er der stor forskel på, hvilken behandling de får tilbudt. Det kommer nemlig ofte an på behandlerens præferencer snarere end på, hvad der er dokumenteret effektivt.
-
19.09.2013
Helle Timm professor på nyetableret videncenter
Det nye nationale Videncenter for Rehabilitering og Palliation er resultatet af en finanslovsbevilling, hvor det hidtidige Palliativt Videncenter (PAVI) og Rehabiliteringscenter Dallund er tænkt sammen i et nyt fælles center forankret ved Syddansk Universitet og Region Syddanmark.
-
13.09.2013
Børnenes professor får en halv million i hædersbevisning
Hvert år uddeler Bagger Sørensen Fonden 500.000 kroner til en forsker, der gør en enestående og usædvanlig indsats indenfor fondens interesseområder. I dag modtager Steffen Husby, professor, overlæge og forskningsleder i Pædiatrisk Forskningsenhed, Bagger Sørensen Fondens store Forskerpris for sin forskning i cøliaki.
-
11.09.2013
Rehabilitering kan hjælpe mænd efter behandling for prostatakræft
En tværfaglig rehabiliteringsintervention kan reducere omfanget af akutte irritative urin problemer og øge livskvaliteten. Den professionelles tilgang har betydning ligesom patientens evne og motivation til at bidrage til egen sundhedsfremme gør en forskel, da livsstil og livsvilkår har betydning for omfanget af senfølger efter stråle- og hormonbehandling for prostatakræft.
-
05.09.2013
Ny professor skal styrke kræftforskningen på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital
Specialeansvarlig overlæge, ph.d. Christian Godballe er ansat som klinisk professor med særlige opgaver inden for hoved-halskræft ved Øre-Næse-Halskirurgisk Afdeling F, Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU).
-
02.09.2013
Ny adjunkt ved afdelingen for Kardiovaskulær og Renal forskning på Syddansk Universitet
Per Svenningsen, ph.d., er tiltrådt som adjunkt ved afdelingen for Kardiovaskulær og Renal forskning ved Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet i Odense.
-
27.08.2013
SDU tester robotter for Honda
Syddansk Universitet og den japanske industrigigant Honda har underskrevet en aftale om, at forskere på Institut for Idræt og Biomekanik i det næste år skal teste en mobilitetsrobot, som kan hjælpe gangbesværede.
-
25.08.2013
Et forskningsliv i vandets og saltets tegn
Professor dr. med. Peter Bie fylder 70 år den 25. august 2013. Efter 44 år i forskningens tegn – de sidste 15 år på Syddansk Universitet - går han på pension 1. september i år. Men det er ikke sådan, at han bare dropper forskningen helt.
-
22.08.2013
10 nye kandidater i farmaci
Onsdag den 21. august 2013 vil nok stå prentet ind i bevidstheden hos de seks kandidater, der var mødt frem til dimission. For de kan nu kalde sig cand.pharm.
-
13.08.2013
Prinsesse Marie hørte om forskning og spredte smil på H.C. Andersen Børnehospital
Tirsdag den 13. august havde Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital fint besøg, da H.K.H. Prinsesse Marie med stor interesse tilbragte et par timer i selskab med forskere og patienter på H.C. Andersen Børnehospital.
-
08.08.2013
H.K.H. Prinsesse Marie besøger H.C. Andersen Børnehospital i Odense
Tirsdag 13. august besøger Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie i forbindelse med sit samarbejde med Syddansk Universitet H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital.
-
18.07.2013
Forskere vil forebygge dyr øjensygdom hos diabetikere
Danske patienter og forskere fra Syddansk Universitet er med i et stort europæisk projekt med øjendråber mod blindhed på grund af sukkersyge.
-
11.07.2013
Ældrebyrden er måske ikke så tung endda
Det viser en stor undersøgelse, som Kaare Christensen, professor i epidemiologi på Syddansk Universitet, i dag får offentliggjort i tidsskiftet The Lancet.
-
10.07.2013
Chefkonsulent i Kommunernes Landsforening ny adjungeret professor på SDU
Tine Curtis, ph.d., chefkonsulent i KL og leder af det nyetablerede Center for Forebyggelse i Praksis er blevet udnævnt til adjungeret professor på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
-
10.07.2013
Bevilling på 1,3 mio. kr. til tre forskningsprojekter på SDU
Tre forskningsprojekter under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, har modtaget i alt 1,3 mio. kroner i bevillinger fra Helsefonden.
-
02.07.2013
Ny lektor i human genetik på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital
Klaus Brusgaard, ph.d., er tiltrådt en kombinationsstilling som lektor på Syddansk Universitet og molekylærgenetiker på Odense Universitetshospital.
-
02.07.2013
Forskelsbehandling af flygtninge og indvandrere på sygehuse og i kommunerne
Ny rapport fra SDU og OUH dokumenterer forskelsbehandling af flygtninge/indvandrere og peger på bedre uddannelse af sundhedspersonale og sagsbehandlere som løsning på problemet.
-
02.07.2013
SDU-professor til Harvard
Vejen fra Odense til Boston kan synes lang, men professor og leder af forskningsenheden for Klinisk Biomekanik på Syddansk Universitet, Jan Hartvigsen har gjort sig så heldigt bemærket i det store udland, at det verdensberømte universitet Harvard har inviteret ham til at komme og forske hos dem.
-
28.06.2013
SDU først i Danmark med 22 nye kandidater i Fysioterapi
”Det er jer, der skal vise vejen,” sagde dekan Ole Skøtt til de 22 kandidater i fysioterapi, som i dag fik overrakt kandidatbeviser. De er de første Danmark og kan nu kalde sig cand.scient. i fysioterapi.
-
25.06.2013
Ny klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU
Overlæge Peter Qvist (57) er blevet ansat som klinisk lektor ved Center for Kvalitet, der hører under Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet og Region Syddanmark. Centeret er beliggende i Middelfart.
-
25.06.2013
Ny adjungeret professor i hjertesygdommes epidemiologi og behandling på SDU
Overlæge, professor i kardiologi ved Københavns Universitet og forskningsleder for det kardiovaskulære forskningscenter på Gentofte Hospital, ph.d. Gunnar H. Gislason er blevet udnævnt til adjungeret professor i hjertesygdommes epidemiologi og behandling ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
-
24.06.2013
Skader og sygdomme i muskler og led er et dyrt og stigende problem i Danmark
De sidste 20 år er antallet af personer med sygdomme i muskler og led steget med 40% på verdensplan og er en stor udfordring i Danmark. Det er dyrt for både den enkelte og samfundet. Men sygdommene kan forebygges, og de negative konsekvenser begrænses, viser ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse og Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.
-
21.06.2013
Lægeløftet den 21. juni 2013
71 kandidater aflagde i dag lægeløftet over for Ole Skøtt, dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i festsalen på Niels Bohrs Allé 1. Festsalen var fyldt op med kandidater, familie og venner, og højtideligheden foregik i en festlig stemning.
-
21.06.2013
13 nye kiropraktorer
”Det er jer, der danner universitetet”, sagde dekan Ole Skøtt til de ny udklækkede kiropraktorer, da Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet var vært ved kandidatafslutningen på klinisk biomekanik i dag.
-
20.06.2013
Nyt skema giver mulighed for bedre behandling af rygpatienter
Rygområdet er en af de mest udbredte og omkostningstunge problemstillinger i det danske sundhedsvæsen. Over 30% af den danske befolkning angiver at have haft ondt i ryggen indenfor de sidste 14 dage, 85% får ondt i ryggen mindst en gang i deres liv og udgifterne til rygrelaterede problemer koster, hvad der svarer til det meste af prisen på Storebæltsbroen – om året.
-
20.06.2013
Ny lektor i human genetik i Odense
Charlotte Brasch Andersen, ph.d., er tiltrådt en kombinationsstilling som lektor på Syddansk Universitet og molekylærgenetiker på Odense Universitetshospital.
-
19.06.2013
Ærefuld medalje til forskning i pensionsalder
Adam Lenart, fellow på Max-Planck Odense Centre on the Biodemagraphy of Ageing, har modtaget Otto Hahn medaljen for sin afhandling om Gompertz fordelingen, en sandsynlighedsfordeling, der bruges i demografi, biologi og aktuarvidenskab til at beskrive hvordan risikoen for at dø stiger med alderen.
-
13.06.2013
Spedalsk bakteriegenom skabt fra arkæologisk materiale
Genomet af en spedalskhedsbakterie (Mycobacterium leprae) udvundet af et middelalderligt skelet, udgravet i Odense, giver ny indsigt i sygdommens historie, viser ny artikel i Science, som lektor Jesper Lier Boldsen, Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet er medforfatter på.
-
13.06.2013
Ærefuld medalje til forskning i pensionsalder
Adam Lenart, fellow på Max-Planck Odense Centre on the Biodemagraphy of Ageing, har modtaget Otto Hahn medaljen for sin afhandling om Gompertz fordelingen, en sandsynlighedsfordeling, der bruges i demografi, biologi og aktuarvidenskab til at beskrive hvordan risikoen for at dø stiger med alderen.
-
31.05.2013
Millioner til stort alkoholforskningsprojekt
Nyt stort alkoholforskningsprojekt skal skabe grobund for bedre behandling af mennesker med alkoholmisbrug. Forskere på Syddansk Universitet har fået den hidtil største bevilling til klinisk alkoholforskning i Danmark. De skal i samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark og Odense Kommune undersøge, hvordan man kan tackle de største aktuelle udfordringer i behandlingen af alkoholmisbrugere.
-
14.05.2013
Ny professor i neuroepidemiologi på SDU og OUH
Overlæge, ph.d. David Gaist er per 1. juni 2013 ansat som klinisk professor med særlig opgaver i neuroepidemiologi ved Neurologisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH), og Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU). Neuroepidemiologi beskæftiger sig med neurologiske sygdommes forekomst, årsager, prognose og behandling.
-
01.05.2013
Pengeregn over SDU fra Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige udvalg har uddelt 7.296.000 kr. i forskningsstøtte til SDU-forskere.
-
30.04.2013
Danmarks første professor i jordemodervidenskab
Ellen Aagaard Nøhr tiltræder 1. juni 2013 en kombinationsstilling som professor og jordemoder ved Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH).
-
23.04.2013
Ny professor i børneallergi på SDU og OUH
Susanne Halken er pr 1. maj 2013 ansat som klinisk professor med særlige opgaver i pædiatrisk allergologi – dvs. allergiske sygdomme hos børn - ved Hans Christian Andersens Børnehospital, Odense Universitetshospital, og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
19.04.2013
Philippe Grandjean: PFC svækker immunforsvaret
Hvis børnevacciner skal virke, bør vi udsættes for færre skadelige PFC-stoffer. Den maksimale daglige dosis skal endda reduceres dramatisk, viser nye danske beregninger fra professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet
-
17.04.2013
Ny klinisk lektor på Vejle Sygehus
Overlæge, ph.d. Lars Peter Schousboe (45 år) er ansat som klinisk lektor med forskningsopgaver inden for specialet øre-næse-halssygdomme ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
-
12.04.2013
OUH og SDU ansætter professor i global sundhed
Christine Stabell Benn er pr. 15. april 2013 ansat i en kombinationsstilling som overlæge ved Bandim Health Project, Statens Serum Institut, og klinisk professor i global sundhed ved forskningsenheden OPEN ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH).
-
12.04.2013
Med døden som ledsager
Professor og institutleder ved Retsmedicinsk Institut, statsobducent dr. med. Jørgen Lange Thomsen udgiver bogen ”Retsmedicineren- mit liv med døden som ledsager” den 19. april på Gyldendal.
-
21.03.2013
1,9 mio. kr. til forskning i cerebral parese
Læge, ph.d. Susan I. Michelsen, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet har modtaget 1,9 mio. kr. fra Ludvig og Sara Elsass Fond til forskning i sociale og helbredsmæssige konsekvenser af cerebral parese, spastisk lammelse. Voksne med cerebral parese er en ofte overset og udsat patientgruppe med høj dødelighed, der er overladt til sig selv, når børneafdelingen afslutter behandling og opfølgning senest i 18-års-alderen.
-
01.03.2013
Knud Juel i nyoprettet professorat
Forskningsleder, ph.d., Knud Juel, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet (SDU) er tiltrådt et nyoprettet professorat i Forskningsbaseret myndighedsbetjening med fokus på folkesundhed. Professoratet er en konsolidering af SDU-instituttets betydning som nationalt folkesundhedsinstitut.
-
13.02.2013
Ny professor i mave-tarm-kirurgi
Overlæge, dr. med. Gunnar Baatrup (57) Kirurgisk Afdeling A, OUH Svendborg Sygehus er udnævnt til professor i mave-tarm-kirurgi ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
-
13.02.2013
Lektor i reumatologi ved Svendborg Sygehus
Overlæge, dr.med., ph.d. Inger Marie Jensen Hansen er ansat som klinisk lektor ved Medicinsk Afdeling, OUH Svendborg Sygehus og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
-
07.02.2013
Nordic Medicare-pris til SDU-kandidat
Den nyuddannede kandidat, cand.med. Line Hougaard Nielsen modtog prisen for det højeste gennemsnit, da 85 kandidater aflagde lægeløftet på Syddansk Universitet.
-
06.02.2013
Torben Fogs og Erik Triers Fond tildelt ung skleroseforsker
Torben Fogs og Erik Triers Fond uddeler i år på ny midler til en skleroseforsker. Cand. scient., ph.d. Christina Fenger, Institut for Molekylær Medicin, SDU, modtager et legat på 60.000 kr.
-
30.01.2013
85 aflagde lægeløftet på SDU
85 kandidater aflagde i dag lægeløftet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU efter overstået embedseksamen på medicinstudiet.
-
30.01.2013
Vinter-kiropraktorer
Otte kandidater dimitterede fra studiet i klinisk biomekanik på SDU. Dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet benyttede lejligheden til at takke de studerende for deres store indsats i de år, de har studeret på universitetet.
-
30.01.2013
SDU opretter professorat i hjerte-kredsløbsfunktion
Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet (SDU) ansætter Pernille B. Lærkegaard Hansen, cand. scient., ph.d. som professor, MSO i kardiovaskulær og renal fysiologi.
-
29.01.2013
Ny professor i endokrinologi ved Syddansk Universitet og Næstved Sygehus.
Overlæge ved Næstved Sygehus Jan Kvetny er udnævnt til professor i endokrinologi ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning.
-
24.01.2013
Mindeord, Anne Katrin Sjølie
Professor, overlæge, dr.med. Anne Katrin Sjølie døde lørdag d. 19. januar efter længere tids sygdom i en alder af 69 år.
-
22.01.2013
Oprustning inden for rehabiliteringen på SDU og OUH
Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH) har i samarbejde ansat Hanne Kaa Kristensen og Lisbeth Rosenbek Minet, som skal være med til at højne rehabiliteringsindsatsen.
-
15.01.2013
Ny klinisk professor i klinisk reumatologi i Odense
Torkell Ellingsen er ansat som professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og som specialeansvarlig overlæge ved Reumatologisk Afdeling C, Odense Universitetshospital. Han kommer fra en stilling som forskningsansvarlig overlæge ved Diagnostisk Center ved Regionshospitalet i Silkeborg, hvor han siden 2008 har været ansvarlig for den reumatologiske forskning og klinik for tidlig artrit (ledbetændelse).
-
14.01.2013
Hver fjerde gravide mangler D-vitamin
Ny forskning viser, at mere end hver fjerde gravide kvinde i Odense har for lavt D-vitamin.
-
10.01.2013
Nyt SUND udvides
SDUs bestyrelse traf lige inden jul beslutning om at udvide Nyt SUND-byggeprojektet med 5652 m2. De nye arealer skal huse afdelingen for anatomi, der pt. ligger i det eksisterende campus og et forskningstilvækstareal, der til en start udlejes til Nyt OUH til forskningsbrug.
-
02.01.2013
Forskningsprojekt i indvandrermedicin
Sygeplejerske, cand.scient.san., ph.d. Dorthe S. Nielsen, Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital og Center for Global Sundhed, Klinisk Institut ved Syddansk Universitet har modtaget 500.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden.
-
02.01.2013
Ny professor i børnesygdomme
Overlæge Poul-Erik Kofoed, Sygehus Lillebælt, Børneafdelingen ved Kolding Sygehus er ved siden af sin overlægeansættelse udnævnt til professor i pædiatri (børnesygdomme) ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning.
-
08.06.2010
Ny psykiatriprofessor
Overlæge Bent Nielsen er ansat som professor mso i psykiatri ved Klinisk Institut
-
Lægeforsyningen i Region Syddanmark