Skip to main content
Cybersikkerhed

Danske og Europæiske Cybermesterskaber skal sikre den digitale fremtid

Institut for Matematik og Datalogi på SDU er med til at afholde de første danske cybermesterskaber.

Af Ursula Lundgreen, , 09-02-2021

Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og 4 universiteter, herunder SDU, har opstartet et samarbejde om at øge og styrke kompetencerne inden for IT og cybersikkerhed og afholder derfor for første gang de danske cybermesterskaber.

Målgruppen for cybermesterskaberne er de 15-25-årige, og målet er at sikre, at Danmark i fremtiden har medarbejdere med digitale kompetencer, så virksomheder og myndigheder kan udnytte de muligheder teknologien giver.

– Cybertruslen er stigende. Det samme er kompleksiteten. Derfor har vi brug for skarpe og krøllede hjerner til at være både foran og lige i hælene på de cyberkriminelle. Cybermesterskaberne sætter et vigtigt fokus på cybersikkerhed som disciplin. Ligesom det er med til at udvikle nye løsninger og erfaringer til gavn for hele vores samfund, udtaler forsvarsminister Trine Bramsen.

De Danske Cybermesterskaber består først af en online kvalifikation, der kan give adgang til de regionale mesterskaber, som foregår 5 steder i landet. De 100 bedste IT-talenter fra de regionale mesterskaber går videre til den endelige finale om de danske mesterskaber, der afholdes 8. maj 2021. Sideløbende med kvalifikationen kan de digitale talenter få styrket deres kompetencer via virtuelle træningsdage. Kryptografi, reverse engineering, web-sikkerhed, social engineeringog penetration testing er nogle af de områder, der skal konkurreres i.

– Det bliver de bedste af de bedste, der kvalificerer sig til finalen til De Danske Cybermesterskaber 2021. Men rejsen frem mod mesterskaberne er for alle unge med interesse for IT & cybersikkerhed. Uddannelsen af flere cyberprofiler til fremtidens samfund og erhvervsliv er et kerneområde for Industriens Fond, og det er derfor vi aktivt er gået ind i realiseringen af De Danske Cybermesterskaber. Vi er meget glade for den brede støtte til indsatsen med opbakning fra Forsvarsministeren, FE, universiteterne samt en række andre partnere, siger Tim Sloth Jørgensen, programchef for Industriens Fonds særlige cyberindsats.

De 25 bedste fra finalen ved De Danske Cybermesterskaber udtages til bruttotruppen til det danske Cyberlandshold, der til september drager til Prag for at forsvare de danske farver i en stor europæisk turnering, hvor flere europæiske lande deltager. Det endelige Cyberlandshold består af 10 deltagere.

Kontakt

For mere information om SDU's deltagelse og for tilmelding kontakt Jacopo Mauro fra Institut for Matematik og Datalogi på mauro@imada.sdu.dk.

Parter i de danske cybermesterskaber

  • Industriens Fond
  • Forsvarets Efterretningstjeneste, Center for Cybersikkerhed
  • Aalborg Universitet (AAU)
  • Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
  • IT-Universitetet (ITU)
  • Syddansk Universitet (SDU)

Redaktionen afsluttet: 09.02.2021