Skip to main content
DA / EN
Innovation

Claudio Pica modtager fakultetets Innovationspris 2020

Claudio Picas innovation gør forskeres og virksomheders arbejde nemmere.

Af Birgitte Svennevig, , 19-06-2020

Claudio Pica modtager årets Innovationspris for sit arbejde med at udvikle SDU eScience Center, som han etablerede i 2013. I den forbindelse sikrede han, at Danmarks første supercomputer kom til at stå på SDU.

Gennem årene har SDU eScience Center under ledelse af Claudio Pica hjulpet både private virksomheder og forskerkolleger med at løse komplekse problemer med supercomputer-kraft.

I takt med, at der bliver større og større efterspørgsel på at dele og behandle data digitalt, har Claudio Pica og hans gruppe udviklet software-platformen UCloud, som gør det muligt at integrere supercomputere og mere brugervenlige apps, så for eksempel forskere uden den store tekniske baggrund selv kan programmere, analysere, lagre, dele og behandle deres data.

– Det gør virkelig en forskel for forskere at have gode værktøjer til sådan nogle hverdagsproblemer, og det giver overskud til at fokusere mere på forskning og mindre på infrastruktur, siger Claudio Pica, der selv har 15 års erfaring med supercomputere, og fortsætter:

Jeg er meget glad for at modtage denne pris. Holdet, SDU eScience Center og jeg har i de seneste år arbejdet hårdt for at kunne tilbyde innovative services til alle forskere på SDU. Det er en ære at modtage denne anerkendelse.

Claudio Pica, professor

Hvorfor bruger du tid og ressourcer på at udvikle SDU eScience Center?

– Jeg mener, at vores innovation gør en forskel både for SDU's egne forskere og uden for SDU; i Norden og EU. Vi har indgået mange nye nationale og internationale samarbejder, som er baseret på for eksempel UCloud. Sådanne nye værktøjer gør vores arbejde mere effektivt, og vi kan hurtigt løse problemer, der ellers ville tage uger eller ligefrem måneder at løse. Men der ligger stadig meget arbejde foran os! Vi vil bruge alle de positive resultater, som vi har høstet indtil videre, til at fortsætte og udvikle vores innovationsarbejde.

Senest har SDU eScience Center som det første af sin art i Danmark modtaget en ISO27001-certificering, som er et internationalt anerkendt kvalitetsstempel.

Med prisen følger 25.000 kr., som kan bruges til forskning eller undervisning.

Mød forskeren

Claudio Pica er leder af SDU eScience Center.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 19.06.2020