Skip to main content
DA / EN
Workshop

Workshop for potentielle ansøgere til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker

Sammen med Bolig- og Planstyrelsen inviterer vi til workshop for potentielle ansøgere til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker.

Overvejer du at søge støtte ved puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker?

Så bliv klædt på til ansøgningen ved at deltage i vores workshop sammen med Bolig- og Planstyrelsen.  

På workshoppen informerer Bolig- og Planstyrelsen om ansøgningsprocessen og kriterierne for at opnå tilskud til puljen, mens Center for Landdistriktsforskning fortæller om observationer fra landdistrikterne, herunder eksempler på butiksmodeller.  

Dato, sted og tilmelding

Workshoppen afholdes mandag den 13. juni 2022 kl. 10.00 – 15.00.

På Hotel Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding.

Deltagelse er gratis.

Ønsker du at deltage, så send en mail til landdistriktspulje@bpst.dk.

I emnefeltet skal du skrive teksten ”tilmelding til workshop”.

Tilmeldingsfrist er mandag den 6. juni.

Obs: Der er et begrænset antal pladser, og vi prioriterer, at så mange potentielle ansøgere som muligt kan deltage. Derfor kan der komme begrænsning på, hvor mange deltagere hver ansøger kan tilmelde.

Som deltager bliver du præsenteret for perspektiverne for borgerdrevne dagligvarebutikker fra COOP og Dagrofa samt eksisterende initiativer.

Efterfølgende kan du udveksle erfaringer, indsigter, muligheder og faldgruber i mindre grupper med de andre deltagere. Det er med andre ord en god lejlighed til at høre mere om puljen og forbedre mulighederne for at etablere og videreudvikle en borgerdreven dagligvarebutik.

Detaljeret program for dagen følger. Det er gratis at deltage. 

Se tilmeldingsinformationer i faktaboksen på denne side eller på Liv og Lands hjemmeside

Om puljen

Landdistriktspuljen yder i 2022-2024 tilskud til etablering og udvikling af borgerdrevne dagligvarebutikker.

Fordelingen af midler til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker er et resultat af aftale om "Mere liv i bymidter og landdistrikter" fra 29. november 2021 mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne. Partierne blev enige om at afsætte midler til medfinansiering af etablering og udvikling af borgerdrevne dagligvarebutikker. Til projekttypen udbydes 5,8 millioner kroner årligt i 2022-2024.

Ansøgninger til puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker vil kunne indsendes, når Landdistriktspuljens efterårsrunde åbnes for ansøgninger i juli. Ansøgningsfristen til Landdistriktspul-jens efterårsrunde vil forventeligt være i starten af september.

Flere informationer forefindes på www.livogland.dk 

Læs mere om puljen

Du kan læse mere om puljen til borgerdrevne dagligvarebutikker og finde kontaktinformationer på Liv og Lands hjemmeside.

 Besøg hjemmesiden for puljen her. 

Redaktionen afsluttet: 18.05.2022