Skip to main content

SDU Mechanical Engineering (ME) fokuserer på problemstillinger indenfor mekanisk design, strukturdynamik, topologioptimering, fluid mekanik og varmetransmission samt materialeteknologi. 

Forskningen i strukturdynamik  omfatter matematisk modellering, condition monitorering, structural health monitoring og modalanalyse af bærende konstruktioner bl.a. vindmøller og offshore-konstruktioner.  

Forskningen indenfor topologioptimering fokuserer på optimering af køling af elektroniske komponenter, metalstøbeprocesser og lignende.

Forskningen i fluid mekanik  og varmetransmission bygger på  teoretisk, eksperimentel og numerisk fluid mekanik (CFD) med fokus på innovative teknologier til miljøforbedringer. 

Forskningen i materialeteknologi fokuserer på design og simulering af smarte materialer samt nye produktionsmetoder for kompositmaterialer.  

Forskningen i maritim teknologi fokuserer på bæredygtig drift af skibe og skibskonstruktioner med særligt fokus på energieffektivitet, vibration og udmattelse.

Indenfor mekanisk design fokuseres på konstruktionsprojekter både i samarbejde med industrien og internt på TEK, primært sammen med SDU Robotics, SDU Health Informatics and Technology, SDU Energy Informatics og SDU UAS Centre. 

Der er to uddannelser knyttet til sektionen; 

Sektionen leverer undervisning til begge uddannelser samt en række andre uddannelser, hvori der indgår mekanik og materialeteknologi.

 

SDU Mechanical Engineering Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 7450

Ansvarlig for siden: Institut for Mekanik og Elektronik

  • SDU Mechanical Engineering Syddansk Universitet
  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 7450

Sidst opdateret: 02.06.2021