Skip to main content

”Det vigtigste vi kan opnå med vores forskning er at bidrage til udviklingen af sygdomsforståelse og behandlingsmetoder - som fagpersoner, men i særdeleshed for vores patienter”

Hvor længe har du forsket?

Mit første projekt startede i 2012, og mit nuværende projekt blev formet i 2014 og endeligt søsat i 2017.

Hvordan og hvorfor kom du i gang med at forske?

Det gjorde jeg egentlig ved en tilfældighed, hvor jeg blev tilbudt et forskningsvikariat over en sommerferie under studiet. Projektet var godt og inden for det område, jeg kunne se mig selv i, så jeg tog imod det.

Hvordan fik du ideen?/Hvad fik dig til at vælge netop dét forskningsområde?

Mit nuværende projekt er resultatet af, at vi ser et behov for at forbedre os, men også at blive klogere på, hvad vi skal tage højde for i den fremtidige behandling af vores patienter.

Kan du beskrive hvad din forskning handler om?

Mit projekt handler om de 22.000 danskere, der hvert år for isat en hofte- eller knæprotese pga. slidgigt. Med projektet forsøger vi at finde ud af, hvad det har af betydning for behandlingsresultatet, at patienterne har metabolisk syndrom eller dele deraf. For alle praktiske formål vil det sige, at vi er interesserede i at vide, hvad abdominal fedme, hypertension, hyperkolesterolæmi og hyperglykæmi eller diabetes har af betydning for infektionsraten og risikoen for komplikationer i forbindelse med operation. Vi er selvfølgelig også interesserede i at vide, om patienterne taber sig og dermed kan forbedre ovenstående tilstande efter de har fået mere mobilitet med en protese. Til projektet har vi inkluderet ca. 3.000 patienter, som er opereret og fulgt i to år på Vejle Sygehus. Alle patienter har fået lavet målinger på ovennævnte tilstande samt foretaget blodprøver, og de følges med spørgeskemaer.

Hvordan holder du gejsten/motivationen?

Forskning har flere faser, og nogle er klart hårdere end andre rent motivationsmæssigt. Man skal nyde de små gennembrud, og det er egentlig det, jeg synes kan holde motivationen oppe.

Hvad får du ud af at arbejde sammen med meget erfarne forskere?

Jeg kan mærke, at mine vejledere har en god evne til at motivere, og når jeg synes, projektet står lidt stille, kan jeg altid finde inspiration og motivation hos dem. De har været gennem samme frustrationer, og derfor har de en forståelse af, hvad jeg sidder med.

 
Ph.d.-studerende RasmusS
Rasmus Reinholdt Sørensen

Rasmus er uddannet speciallæge i ortopædisk kirurgi og er ph.d.-studerende. Se Rasmus' CV her.

CV

Sidst opdateret: 20.10.2023