
SUNDs nye uddannelsesstrategi sætter retningen frem mod 2030
Med "Uddannelse i praksis – Uddannelsesstrategi for SUND 2030" tager Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet næste skridt i arbejdet med at styrke kvaliteten og relevansen af sundhedsuddannelserne. Strategien fokuserer på tæt samarbejde med praksis, digital udvikling og livslang læring.
Hvordan sikrer vi, at vores sundhedsuddannelser også i fremtiden skaber værdi for samfundet? Det spørgsmål er udgangspunktet for SUNDs nye uddannelsesstrategi, som nu er klar. Strategien med titlen Uddannelse i praksis er udviklet i lyset af store forandringer i både sundhedssektoren og universitetsverdenen og sætter en tydelig ambition og retning for fakultetets uddannelsesindsats frem mod 2030.
Strategien bygger videre på SUNDs stærke tradition for forskningsbaseret undervisning og praksisnær læring. Den lægger vægt på, at de studerende møder virkelige problemstillinger i deres uddannelse, og at undervisningen ruster dem til at bidrage aktivt til samfundets udvikling.
– Med strategien sætter vi handling bag ambitionerne om at skabe arbejdsmarkedsorienterede, fleksible og fremtidssikrede uddannelser. Vi styrker partnerskaberne med sundhedssektoren, udvikler læringsmiljøerne og prioriterer teknologiforståelse som en central kompetence, siger sekretariats- og uddannelseschef Merete Munk.
Fem indsatsområder viser vejen
Strategien tager afsæt i en fælles vision om, at dimittender fra SUND bidrager til at forbedre menneskers sundhed og trivsel gennem viden, praksis og samarbejde. Med fem konkrete indsatsområder omsættes visionen til handling:
- Vi vil uddanne kompetente mennesker, der udfordrer og bidrager til samfundsudviklingen.
- Vi vil skabe fremragende uddannelsesmiljøer, hvor talent og faglighed udvikles.
- Vi vil tilknytte nysgerrige, motiverede og talentfulde mennesker.
- Vi vil skabe større sammenhæng mellem uddannelse og forskning gennem forskningsintegration.
- Vi vil understøtte livslang læring til mennesker i beskæftigelse.
Hvert indsatsområde ledsages af konkrete initiativer – fra udvikling af erhvervskandidatuddannelser og klinikforløb til styrkelse af digitale læringsmiljøer og efteruddannelsestilbud målrettet arbejdsmarkedet.
– Strategien er i høj grad skabt for, at vores studerende matcher de behov, der findes i samfundet omkring os. Det er i mødet mellem studerende og praksis, at ny viden for alvor får betydning, siger dekan Ole Skøtt.
Et fælles fundament
Uddannelse i praksis er resultatet af et tæt samarbejde mellem studienævn, institutter, undervisere, ledelse og eksterne partnere. Strategien er et fælles fundament for udvikling, hvor alle bidrager til at gøre SUNDs uddannelser endnu stærkere, mere relevante og endnu tættere forbundet med virkeligheden.
Læs strategien her: Uddannelse i praksis – Uddannelsesstrategi for SUND 2030.