Det er nu tre år siden Rusland angreb Ukraine. Tre år siden russisk militær den 24. februar 2022 rykkede ind over nabolandets grænser, og ’fuldskalakrigen’ begyndte. Hvordan får man visuel opmærksomhed om en krig, der har varet over tre år i et medielandskab, hvor alle kæmper om opmærksomheden? Skal man forsøge at skildre krig på en anden måde end det klassiske ’krigsfotografi’, og hvordan kan man det?
Krigstruende tilstand
I stigende grad siden februar 2022 er vi i Danmark begyndt at se os selv som et land ’i krigens skygge’: Alle kender nu til ordet ’prepping’, statsministerens nytårstale var fuld af alvorsord, og ordet ’krigsskat’ er kommet på den politiske dagsorden. Hvis statsministeren kalder på øget bevidsthed om, at vi lever i en ny krigstruende tilstand, hvordan kan fotografiet så vise og formidle denne ’nye’ tilstand? Hvordan fotograferer man krigens implikationer? Kan man fotografere cyberkrig?
I denne panelsamtale om krigsfotografi som genre og om nye bud på genren deltager fotojournalist på Berlingske Asger Ladefoged, der har dækket krigen i Ukraine flere gange siden 2016, og som også har dækket krigen mod Islamisk Stat fra både Syrien og Irak og Anders Birger, socialt engageret dokumentarfotograf og underviser, der arbejder med nye måder at bruge fotografiet på både i sine egne projekter og gennem sin undervisning. Professor i fotografistudier fra Københavns Universitet og Nordic Humanities Center Mette Sandbye vil moderere samtalen.
Arrangementet er åbent for alle og finder sted på Det kgl. Bibliotek, København. (Karen Blixen Salen, Diamanten, 1. sal)
Bestil din gratis billet her 👉Tilmeld dig her
Hvis man bestiller via personlig henvendelse i informationen på Det kgl. Bibliotek, undgår man registreringsgebyr på 10 kroner.
- Arrangør: Nordic Humanities Center i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek
- Adresse: Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K
- Kontakt Email: Sandbye@hum.ku.dk
- Tilføj til din kalender: https://eom.sdu.dk:443/events/ical/e413a306-f365-4aa2-84fc-7a187b4bdd13