Skip to main content

Fysik er videnskaben, der udgør grundlaget for vores erkendelse. Det primære formål er at beskrive og forudsige naturfænomener. Drivkraften er at afsløre de grundlæggende love, som styrer universet. Intet mindre.

Kandidatuddannelsens 1. semester går i dybden med kvantefysik og statistisk fysik, samtidig med at disse fag bliver anvendt i astrofysik og eksperimentel fysik. På de følgende semestre får du mulighed for at gå ind i det område af fysikken, du er mest interesseret i. Det kunne for eksempel være laserfysik, statistisk fysik, biofysik eller højenergifysik.

På uddannelsens 2. semester har du mulighed for at studere et halvt år på et udenlandsk universitet eller lave et projekt i samarbejde med en dansk eller udenlandsk erhvervsvirksomhed.

Under specialet, som du skriver på kandidatuddannelsens 2. år, får du mulighed for at bidrage til at udvikle ny viden. Som udgangspunkt vil én eller flere af instituttets forskere vejlede dig under specialet. Men du har også mulighed for at lave specialet i samarbejde med forskere udefra.

Læs mere om dine fremtidsmuligheder

Derfor skal du læse kandidat i Fysik

  • På kandidatuddannelsen får du mulighed for at fordybe dig i netop dine interesseområder, for eksempel laserfysik eller biofysik.

  • Du har mulighed for at læse en del af din uddannelse ved et udenlandsk universitet.

  • Der er mangel på fysikere, så uanset hvilket forskningsområde du specialiserer dig i, bliver du meget attraktiv på jobmarkedet.