Skip to main content
DA / EN

Fysik er videnskaben, der udgør grundlaget for vores erkendelse. Det primære formål er at beskrive og forudsige naturfænomener. Drivkraften er at afsløre de grundlæggende love, som styrer universet. Intet mindre.

Kandidatuddannelsens 1. semester går i dybden med den specialisering, du vælger. Det kan enten være astronomi, biofysik, computational physics, fundamental fysik, kvantefysik eller optik og laserfysik. I alle specialiseringer får du styrket dine kompetencer inden for statistisk fysik og modellering.

På uddannelsens 2. semester har du mulighed for at studere et halvt år på et udenlandsk universitet eller lave et projekt i samarbejde med en dansk eller udenlandsk virksomhed.

Under specialet, som du skriver på kandidatuddannelsens 2. år, får du mulighed for at bidrage til at udvikle ny viden. Som udgangspunkt vil én eller flere af instituttets forskere vejlede dig under specialet. Men du har også mulighed for at skrive specialet i samarbejde med forskere udefra.

Læs mere om dine fremtidsmuligheder

Derfor skal du læse kandidat i Fysik

  • På kandidatuddannelsen i Fysik får du mulighed for at fordybe dig i netop dine interesseområder, for eksempel laserfysik eller biofysik.
  • Du har mulighed for at læse en del af din uddannelse ved et udenlandsk universitet.
  • Der er mangel på fysikere, så uanset hvilket forskningsområde du specialiserer dig i, bliver du meget attraktiv på jobmarkedet.

Uddannelsen giver ret til den akademiske titel cand.scient. (candidatus/candidata scientiarum) i fysik.