Skip to main content

Studieliv

Livet på og omkring SDU Odense

Studiemiljøet har i vores øjne afgørende betydning for din trivsel og din hverdag som studerende.

Hvis du ikke har taget en naturvidenskabelig bacheloruddannelse på SDU, anbefaler vi, at du kontakter studievejlederne på Det Naturvidenskabelige Fakultet. De kan introducere dig til, hvad der er værd at vide som ny studerende på fakultetet.

Du har desuden mulighed for at blive matchet med en nuværende kandidatstuderende fra den uddannelse, du selv skal læse på.

Læs mere om studiestarten på MitSDU

Undervisningen i de enkelte kurser er baseret på den såkaldte tre-fase-model, der er bygget op om en introduktionsfase, en træningsfase og en studiefase. Det betyder i praksis, at undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, gruppearbejde og projektarbejde.

Ud over den skemalagte undervisning vil der være forberedelse og obligatoriske opgaver – noget af det kan du lave sammen med din studiegruppe.

Det at være universitetsstuderende er en fuldtidsbeskæftigelse, som kræver en stor portion selvdisciplin. På første studieår kan du forvente at have ca. 10-12 timers skemalagt undervisning om ugen. Derudover skal du regne med at bruge ca. 30 timer om ugen på at forberede dig til undervisningen og løse opgaver.

Undervisningen i de enkelte kurser er baseret på den såkaldte tre-fase-model, der er bygget op om en introduktionsfase, en træningsfase og en studiefase. Det betyder i praksis, at undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, gruppearbejde og projektarbejde.

SDU Odense er universitetets største campus og samtidig også det største uddannelsessted i Region Syddanmark. Næsten alle universitetets uddannelser findes her, og bygningerne på Campusvej 55 er hjemsted for omkring 23.000 studerende og 3.200 medarbejdere.

Campusområdet ligger ca. 3 kilometer fra Odenses centrum og er større end fyrstendømmet Monaco. Godt 20 % af arealet er skov, og vi bruger lige så meget energi som en by med 15.000 indbyggere.

Læs mere om campus SDU Odense

På de naturvidenskabelige uddannelser er der de seneste år investeret mange hundrede millioner i topmoderne laboratorier af international standard og gode læse- og arbejdsforhold:

  • Nye laboratorier på Institut for Fysik, Kemi og Farmaci
  • Nye laboratorier i forbindelse med undervisningslokaler og fællesområder til Biologi, Biomedicin og Biokemi og molekylær biologi
  • Nyrenoveret bibliotek med over 1000 studiepladser

I din fritid kan du dyrke mange forskellige aktiviteter på SDU og nyde godt af faciliteter som for eksempel atletikstadion, svømmehal, fitnesscenter, caféer, kantiner og boghandel.

Læs mere om de forskellige faciliteter

Med omkring 22.500 studerende under samme tag er der en naturlig grobund for et rigt foreningsliv på SDU Odense. Og hvis du skimmer opslagstavlerne på gangene, vil du opdage, at der er mange interessefællesskaber, som du kan blive en del af.

Læs mere om studenterforeningerne på MitSDU

Livet som studerende i Odense

Velkommen til en by, hvor over 30.000 studerende har deres hverdag. De fleste læser på SDU, men Odense har også musikkonservatorium, skuespillerskole, kunstakademi og flere professionsskoler med studerende, som uddanner sig til for eksempel lærere, pædagoger og sygeplejersker.

De mange studerende sætter deres præg på byen, som har et levende natteliv, masser af hyggelige caféer, spisesteder og alle de kulturtilbud, du kan drømme om, for eksempel kunstmuseum, små nye gallerier, flere musikscener og spillesteder, klassisk og eksperimenterende teater. Og så er Odense byen med 74 årlige festivaler (ja, fireoghalvfjerds). Glæd dig til Tarteletfestival, Roséfestival, Tinderbox, Spoken Word, Jam Days og Odense Film Festival (en hel uge med gratis film fra morgen til aften).

Som ny indbygger i Odense lærer du hurtigt, at De Striwede dækker over fodboldklubben OB, og at byen også er meget stolt af ishockeyklubben Odense Bulldogs, Eventyrløbet og H. C. Andersen Marathon.

Studiejob

Fyn er hjemsted for en af Europas største klynger med over 100 tech- og robotvirksomheder. Flere af virksomhederne har deres udspring i SDU’s forskningsmiljøer, og du vil opleve, at universitetet har et ambitiøst start-up-miljø, hvor du kan få hjælp til at sætte din idé på vinger.

Socialstyrelsen og Miljøstyrelsen ligger i Odense. Her er flere kulturinstitutioner, biotech-virksomheder, et stort universitetshospital, OUH, der er tæt forbundet med SDU. Det gør det muligt at finde et studiejob, som er relevant for dit studie. Og med de forholdsvis lave omkostninger til studiebolig rækker din SU længere end i Aarhus og København.

Fra årsskiftet 2021/2022 kan du være blandt de første, som springer på byens nyanlagte letbane, der kører fra midtbyen til universitetet på 15 minutter. Eller du kan få vind i kinderne med cyklen på kommunens 560 km cykelstinet.

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 10.11.2020