Skip to main content

En cand.merc.jur.-uddannelse giver dig mulighed for at søge jobs i såvel private som offentlige virksomheder. Her vil din evne til at kombinere jura og økonomi give dig unikke kompetencer som brobygger mellem traditionelle jurister og økonomer.

Erhvervsjurister ansættes bredt på det danske og internationale arbejdsmarked. Selvom man skal være jurist for at blive advokat, er erhvervsjurister også ansat i advokatfirmaer. En del erhvervsjurister ansættes herudover i andre dele af det private erhvervsliv, bl.a. i banker, forsikringsselskaber og revisionsfirmaer.

Andre finder beskæftigelse i branche- og arbejdstager/arbejdsgiver-organisationer eller NGO’er. Erhvervsjurister ansættes ligeledes i alle dele af den offentlige sektor, lige fra staten, kommuner, regioner til sundhedssektoren.

For Syddansk Universitet er det vigtigt at se den juridiske uddannelse som en del af dit samlede liv. Derfor arbejder vi løbende på at skaffe flere studenterjobs i regionen, praktiksteder, praksisfag og at udbygge samarbejdet med vores eksterne partere, så du under dit studieforløb kan stifte bekendtskab med de steder, hvor du kan søge ansættelse som færdig jurist. Ydermere tilbyder SDU relevant vejledning ved SDU RIO.

Videoen nedenfor viser en af de jobmuligheder, du får adgang til, med en cand.merc.jur.

Michael Buch Christensen fortæller om sin karriere i det offentlige.