Skip to main content

Mød Maria som læser bachelor i Statskundskab på SDU

Hvad er det fedeste ved at læse Statskundskab?

”Det bedste ved studiet er den viden, man får om samfundsmæssige og politiske problemstillinger både nationalt og internationalt. Det er fedt, at man kan relatere pensum til det, man ser og hører i medierne. Ud over det faglige synes jeg, at vi har et rigtig godt studiemiljø på instituttet.

Allerede i forbindelse med rusturen bliver man taget godt imod af tutorerne, og vi studerende får etableret et stærkt sammenhold. De mange studenterforeninger afholder fede arrangementer, som alle på instituttet kan deltage i”.

Hvad er det fedeste ved at læse på SDU?

”Det er universitets mange faciliteter, der rummer alt fra fredagsbaren til atletikanlægget. Personligt benytter jeg ofte læsesalen, når jeg har brug for fred og ro til fordybelse af pensum.

Der er også en årlig Institutdyst, som mange ser frem til, hvor man dyster mod andre studier i forskellige discipliner”.

Hvad drømmer du om at komme til at arbejde med efter endt uddannelse?

”Det er svært for mig at sige på nuværende tidspunkt. Jeg tror, det kunne være spændende at arbejde i en interesseorganisation så som Red Barnet eller i en kommunal forvaltning.

Dog jeg har endnu ikke lagt mig fast på noget bestemt endnu, og det gode ved uddannelsen er netop, at der er et hav af muligheder”.