Skip to main content

Mød Ida som læser Samfundsfag med sidefag i Matematik på SDU

Hvad er det fedeste ved at læse Samfundsfag?

”Det fedeste ved at læse samfundsfag er dels tværfagligheden, som kommer med sidefaget, og dels det stærke faglige miljø, du bliver en del af på hovedfaget.

Med samfundsfag bliver du introduceret for nogle af kerneområderne inden for studiet af politik, og du bliver skarp til samfundsvidenskabelig metode. Men samtidig har du mulighed for at vinkle din uddannelse gennem tilvalget/sidefaget, som er en central del af det at læse samfundsfag. Fx har jeg valgt at tage sidefag i matematik, fordi jeg gerne vil styrke mine kompetencer inden for metode og især blive bedre til statistik. Samspillet mellem forskellige fagområder er både enormt spændende og giver en god afveksling i studierne, men det giver dig også en stærk profil, når du er færdig med studierne. Der er altså ingen, der siger, at du nødvendigvis skal være gymnasielærer, fordi du læser samfundsfag, selvom der også er mange, der bliver det. Tværtimod giver dit sidefag dig endnu flere muligheder – også nogle af de jobs, som statskundskabere typisk får.

På samfundsfag og statskundskab har vi et stærkt fagligt miljø. Der er mange medstuderende, som deler din interesse for politik og samfundsforhold, og der er altid medstuderende på ældre årgange, som vil hjælpe, hvis du spørger. Vi har et rigt foreningsliv, som du både kan være aktiv i, og som arrangerer virkelig fede debatter og oplæg. Men vigtigst af alt, synes jeg, er vi i tæt kontakt med forskerne, som også er vores undervisere. Det giver et super godt fagligt input, at man altid kan vende idéer med dem, stille spørgsmål til pensum eller bare følge med i deres forskning”.

Hvad er det fedeste ved at læse på SDU?

”SDU er i mine øjne et meget moderne universitet. Vi er ’kun’ lidt over 50 år gamle, og det kan mærkes i miljøet og undervisningen. På SDU bliver du undervist af de forskere, som også er med til at frembringe den nyeste viden inden for dit område, Derfor kan du ofte få indblik i den allernyeste forskning og det, dine undervisere selv går og pusler med. Samtidig er vores undervisere og deres enorme viden aldrig længere væk end et bank på deres dør.

Jeg faldt pladask for campusmiljøet på Campus Odense, hvor samfundsfag holder til. Selvom der er et særligt miljø på vores studie, er du en del af noget større, når du begår dig i samme bygning som historikere, ingeniører og medicinstuderende. Vi har undervisning side om side, men vi deler også fredagsbar (som er virkelig god), læsesale og fitnesscenter, så her er altid mennesker og god energi.”  

Hvad drømmer du om at komme til at arbejde med efter endt uddannelse?

”Der er rigtig mange ting, som jeg synes kunne være spændende, og derfor har jeg heller ikke valgt ét spor endnu, men vil gerne holde mulighederne åbne. Men det er klart, at mit valg af matematik som sidefag jo er fordi, jeg gerne vil arbejde med statistik og metode. Så det bliver nok noget med tal og gerne et sted, hvor jeg får mulighed for at bidrage til løsningen af politiske problemstillinger eller kvalificere den politik, der bliver ført. Som eksempler har jeg tænkt, at Finansministeriet kunne være rigtig spændende – eller måske at få lov at forske her på SDU”.