Skip to main content

Mød Jonas der læser en bachelor i Matematik-økonomi

Hvorfor valgte du Matematik-økonomi?

Jeg synes, at koblingen mellem matematik, økonomi og datalogi er superspændende. I gymnasiet var jeg især interesseret i økonomi og meget fascineret af finansverdenen. Jeg kendte faktisk ikke til uddannelsen, før jeg talte med en, som er i gang med den. Efter det var jeg ikke i tvivl om, at det var den uddannelse, jeg skulle læse.

Hvad har overrasket dig mest ved at starte på Matematik-økonomi?

Det er enormt inspirerende at være en del af miljøet på IMADA (Institut for Matematik og Datalogi). Der er så mange dygtige mennesker blandt de studerende og også underviserne er jeg virkelig imponeret over.

Har du et godt råd til dem, der overvejer Matematik-økonomi?

Man skal ikke lade sig skræmme af, at det er et svært studie. Vi arbejder meget tæt sammen i studiegrupperne, og jeg synes, vi bærer hinanden frem. Det er meget værdifuldt. Jeg vil også give det råd, at man skal læse på sit pensum. I gymnasiet kunne man slappe lidt af ind imellem – det er ikke så smart her. Der er mange sene nætter med bøgerne, men vi har alligevel tid til at have det sjovt. Det er ikke lektier alt sammen.

Mød Mai der læser en bachelor i Matematik-økonomi

Hvorfor valgte du Matematik-økonomi?

Jeg vil gerne have en bred uddannelse og ikke blot studere matematik. Jeg havde samfundsfag på C-niveau i gymnasiet, så jeg havde faktisk ikke haft økonomi før. Med Matematik-økonomi synes jeg matematikken bliver bredere og mere anvendelig. Kombinationen af de to fag er vildt spændende.

Hvad har overrasket dig mest ved at starte på studiet?

At så mange medstuderende er faldet fra i løbet af de første to semestre. Jeg tror, de er faldet fra, fordi matematikken er svær. Den positive overraskelse er det supergode sammenhold, vi har med studerende fra både matematik, økonomi og ældre studerende fra Matematik-økonomi. Vi mødes til grillaften, spilleaften og pandekageaften. Det sociale giver mig lyst til at hænge i, når det er svært.

Har du et godt råd til dem der overvejer Matematik-økonomi?

Man skal være forberedt på, at sværhedsgraden er høj. Og man skal være en del af alle de sjove sociale ting. Det er her man henter energi og får beroligende ord fra de ældre studerende. Det betyder vildt meget. Matematik-økonomi er et krævende studie.

 

Mød Stine der læser en bachelor i Matematik-økonomi

Hvorfor valgte du Matematik-økonomi?

Jeg har været glad for matematik siden 7. klasse, hvor jeg fik en virkelig god lærer. I gymnasiet havde jeg samfundsfag på A-niveau, og jeg syntes økonomi var spændende. Det er fedt at kunne kombinere matematik og økonomi i samme uddannelse.

Hvad er du mest optaget af fagligt?

Jeg er især glad for matematik-fagene. Lineær algebra er vildt spændende. Jeg kan også godt lide, når de virkelig lange beviser pludselig giver mening. Også makroøkonomi er fedt. Det handler om, hvornår man kan stramme og lempe på ting, mens mikroøkonomi, som jeg også er meget optaget af, handler om optimering.

Hvad drømmer du om at bruge din uddannelse til?

Jeg tror, jeg skal arbejde med optimering. Jeg vil gerne bruge matematikken konkret og gøre ting bedre. Vi har været på virksomhedsbesøg hos DSB, hvor vi så hvordan togplaner bliver planlagt. Det fangede mig meget. Men jeg har endnu ikke tænkt på, hvilket job jeg skal have bagefter. Jeg skal helt sikkert have en kandidatuddannelse i Matematik-økonomi. Den er meget bred, så jeg glæder mig til at blive inspireret af de forskellige muligheder.