Skip to main content

Ingeniørstuderende brænder for klimakampen

Navn: Anna

Uddannelse: Energiteknologi

Hvorfor valgte du netop denne uddannelse?:
Jeg brænder meget for klimakampen, så tanken om at kunne spille en central rolle i den grønne omstilling af vores energisystem tiltalte mig ekstremt meget. I gymnasiet havde jeg matematik og fysik på højt niveau, så jeg vidste at en ingeniøruddannelse passede rigtig godt til mig. Da jeg så læste om Energiteknologi, gav det bare rigtig god mening at kombinere disse færdigheder med mine egne interesser.

Hvordan vil du selv beskrive din uddannelse?
På Energiteknologi får du overblikket over hele energisystemet og forståelse for udfordringen ved komplet omstilling til vedvarende energi, som vi står overfor netop nu. Uddannelsen giver dig dermed nøglen til at forstå samspillet mellem både energiteknologier, klima og bæredygtighed, økonomi, lovgivning og digitalisering.

Hvad har overrasket dig mest ved din uddannelse?:
Det som har overrasket mig mest, er i virkeligheden hvor lang vej der endnu er ift. til at løse klimakrisen. Hele problemstillingen er ekstremt kompleks, og der skal ske mange ændringer i samfundet for at vi skal nå hele vejen. Men for mig er det meget motiverende at arbejde indenfor et område, som er i konstant udvikling.

Hvad drømmer du om at arbejde med efter studiet?:
Som det ser ud nu, kunne det være rigtig spændende at arbejde hos Energistyrelsen indenfor regulering, som skal fremme brugen af vedvarende energi. Jeg drømmer om at sidde med på forreste række og give det faglige grundlag, der skal til for at realisere de danske klimamål.

Et godt råd til kommende studerende:
Følg din mavefornemmelse. Hvis man læser noget man brænder for, er det meget lettere at finde motivationen til at bruge den tid og energi et hvert studie kræver.

De 3 fedeste ting ved uddannelsen

  • Muligheden for at spille en central rolle i den grønne omstilling
  • Samspillet mellem matematik, fysik og mine egne interesser
  • Både at forstå energisektoren i dens helhed og de enkelte parametre

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 04.02.2021