Skip to main content

Man sætter sit præg på omgivelserne

Navn: Kristian

Uddannelse: Diplomingeniør i Bygningsteknik

Hvorfor valgte du netop denne uddannelse?:
Jeg valgte at læse til bygningsingeniør, fordi jeg altid har været fascineret af konstruktioner, og komponenter af disse. Jeg har aldrig været det mest kreative menneske, til gengæld har jeg altid interesseret mig for matematik og fysik, og hvordan tingene fungerer i praksis. Dette kombineret med min lyst til at regne på, og løse problemer, gjorde at valget faldt på bygningsingeniør.

Hvordan vil du selv beskrive din uddannelse?:
Jeg vil først og fremmest beskrive min uddannelse som bred. På bygningsingeniøruddannelsen får man et hav af kompetencer inden for et meget bredt spektrum af emner, bl.a. konstruktioner, indeklima og miljø, vej og anlæg og entreprenørskab.
Derudover, vil jeg beskrive det som en uddannelse, som udover at have fokus på teorien, også har stor fokus på, hvordan denne fungerer i praksis. 

Hvad har overrasket dig mest ved din uddannelse?:
Det der har overrasket mig mest ved uddannelsen, er bredden, og hvor mange forskellige ting bygningsingeniører egentlig kan.

Noget andet der har overrasket mig, er mængden af gruppearbejde, som klart har været en positiv oplevelse, og som i den grad gør en klar på arbejdslivet, hvor man skal kunne arbejde sammen med en masse forskellige mennesker. 

Hvad drømmer du om at arbejde med efter studiet?:
Da jeg startede på bygningsingeniøruddannelsen, havde jeg regnet med at skulle regne på broer. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at der var en anden del af uddannelsen, der interesserede mig endnu mere. Min interesse ligger nu indenfor vej og anlæg. Dette skyldes i den grad, at jeg kan få lov til at præge infrastrukturen, og lave ting, som jeg kan glæde mig over hver gang jeg benytter eller ser det. Det er så fed en tanke, visuelt at kunne se ens arbejde præge og udforme ens omgivelser. 

Et godt råd til kommende studerende:
Lad vær med at lade en uoverskuelig start skræmme dig væk, det er en fase som alle skal igennem, når de starter på et nyt studie. Jeg har selv været der. Husk, at det kun er en fase, som er ovre før man ved af det, og derfra kører det bare. Ret fokus mod dit mål, der er ingen uddannelse hvor 100% af fagene er lige din kop te.

De 3 fedeste ting ved uddannelsen:

  • Mængden af forskellige ting og emner, man får kompetencer indenfor.
  • Mængden af gruppeorienteret arbejde.
  • At man lærer at udforme ting, som sætter sit præg på omgivelserne.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 18.05.2021