Skip to main content
Iværksætteri

Iværksættere skaber kaffeluksus på abonnement

Kasper Hansen og Emil Fredensborg driver virksomheden Kaffetid. Nu ændrer de navnet til Revon Coffee, fordi ambitionerne vokser. De er i praktik i deres egen virksomhed en dag om ugen.

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 24-03-2020

Kaffetid startede med en ide om at sælge kaffe på månedsabonnement.

Nu har Kasper Hansen og Emil Fredensborg, som læser uddannelsen HA Entreprenørskab og Innovation, taget deres nye virksomhed et skridt videre. 

- Hvis vi har ambitioner, nytter det ikke noget, at vi hedder Kaffetid, for så snart vi kigger ud over den danske grænse, er der ingen, som forstår det, siger iværksætter Kasper Hansen. 

- Vi har fået feedback fra forretningsfolk, som siger, at vi skal fokusere på eksklusivitet og luksus, og det skal navnet også signalere. Kaffetid er jysk, billig og meget nede på jorden. Og i virkeligheden er kaffe vildere end vin, for der er 800 smagsnoter.

Hvad er Startup i Praksis?

  • Startup i Praksis er et projekt, som lægger op til, at studerende går i praktik i egen startup, når de skal i praktik i løbet af uddannelsen.
  • Projektet er EU-støttet og drevet af Fonden for Entreprenørskab og de danske universiteter.
  • Målet er at få langt flere til at finde det attraktivt at blive ansat i en startup eller vælge iværksættervejen.
  • Læs mere om Startup i Praksis - eller kontakt forretningsudvikler Jannek Solgaard på jsol@sdu.dk for at høre mere om muligheden.

En dag om ugen i virksomheden

De to bachelorstuderende er i praktik en dag om ugen som en del af deres uddannelse. 

De har valgt at gå i praktik i deres egen startup gennem forløbet ”Startup i Praksis”, hvor de er tilknyttet en forretningsudvikler og bliver tilbudt workshops. 

- Det giver en god ro, at vi kan sidde hver onsdag med virksomheden. Vi kan sætte os ned i en længere periode uden forelæsninger eller andre ting, vi skal, forklarer Kasper Hansen. 

Udover den jævnlige sparring med en forretningsudvikler, ser de en kæmpe fordel i at have praktik sammen med uddannelsen. 

- Vi har haft salg i tredje semester, og vi kan rent faktisk mærke, at vi har lært noget, vi kan bruge i praksis. Nu har vi regnskab, og det kan vi også bruge i vores virksomhed. Det er en kæmpe bonus.

Fra skoleprojekt til forretning

Iværksætterne ændrer nu virksomhedens navn til Revon Coffee. De har stiftet selskab, og de har kunder.

Kasper og Emil forklarer, at de på lidt mere end et halvt år er gået fra skoleprojekt til at have en reel forretning.

- Det er gået hurtigt – også med at gentænke virksomheden, forklarer Emil Fredensborg.

- Nu skaber vi et meget mere eksklusivt look med en flot kasse, og så fokuserer vi på kaffen og chokoladen. Før havde vi en lille overraskelse med. Det bruger vi ikke mere, for vi skal noget andet.

Startup i Praksis i SDU Entrepreneurship Labs

  • Startup i Praksis-forløbets workshops finder sted i SDU Entrepreneurship Labs, som er universitetets iværksættermiljø. Her færdes studerende, som starter virksomhed under studierne.
  • Under Startup i Praksis er du også tilknyttet SDU Entrepreneurship Labs.
  • Her fnder du blandt andet sparring med forretningsudviklerne, gratis kaffe og kontorpladser og muligheden for at booke mødelokaler. 
  • Læs mere om SDU Entrepreneurship Labs - eller kontakt forretningsudvikler Jannek Solgaard på jsol@sdu.dk for at høre mere om muligheden.

Revon Coffee satser på det eksklusive

Med navneskiftet kommer Kasper og Emils virksomhed også til at have eget kaffelabel.

- Vi har før solgt vores risteris kaffe, men nu skal vi til at sælge vores eget kaffelabel. Stadig på månedsabonnement og i samme gode kvalitet og mangfoldighed af bønner, siger Kasper Hansen.

I det næste halve år vil iværksætterne fokusere på at få flere kaffeabonnenter. Op mod jul vil de sætte mere fokus på virksomheder, der gerne vil give deres ansatte kaffe i julegave. 

Magiske oplevelser med kaffe

Og hvorfor Revon Coffee? Der findes en gammel nordisk historie om en polarræv, som kommer frem om natten, og når rævens hvide pels rører frostsprængte steder, kommer der gnister.

I gamle dage troede folk, at gnisterne skabte nordlyset. Revontulet betyder nordlys på finsk. Det er den magi, iværksætterne vil sælge deres eksklusive kaffe på.

- Nu vidste jeg ikke meget om kaffe, før vi begyndte. Men det er jo ikke bare en lille brun bønne, den kommer fra et bær helt fra fx Mellemamerika, og den bliver vasket, tørret og ristet på forskellige måder, fortæller Emil Fredensborg.

- Vi vil gerne give folk oplevelsen af at prøve god kaffe. Og i forhold til os selv, åbner Revon Coffee muligheder frem i tiden og giver blod på tanden på en helt anden måde. 

Redaktionen afsluttet: 24.03.2020