Skip to main content

Foredrag - Forskningens Døgn 2021

I fremtiden skal studerende på bl.a. Syddansk Universitet være med til at udvikle, opsende og kommunikere med små satellitter. Hør Mads Toudal Frandsen fortælle mere om projektet til foredraget på lørdag.

I fremtiden skal studerende på bl.a. Syddansk Universitet være med til at udvikle, opsende og kommunikere med små satellitter, der består af moduler på 10x10x10 centimeter. De såkaldte CubeSats er billigere end almindelige satellitter, de vejer mindre, og de er lettere at sende ud i rummet.

Hør fysiker Mads Toudal Frandsen fortælle om projektet DISCO -The Danish Student Cubesats Program, som Industriens Fond har besluttet at bevilge 4,25 millioner kroner til. Projektet er et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og IT Universitetet.

Foredraget kan ses online på Lørdag d. 24. april klokken 13.00 på linket herunder: 

Forskningens Døgn 2021 - DISCO
Mads Toudal Frandsen

Mads Toudal Frandsen er viceinstitutleder og lektor ved Centre for Cosmology and Particle Physics Phenomenology (CP3-Origins) på Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, og han har været med til at danne netværket SDU Galaxy.

Redaktionen afsluttet: 20.04.2021