Skip to main content

LÆS CAND.MERC. PÅ SDU

Fakta om uddannelsen

 • Kandidatuddannelse
 • Fakultet: Samfundsvidenskab (SAMF)
 • Varighed: 2 år
 • Sted: Esbjerg, Kolding eller Odense
 • Ansøgningsfrist:
  Studiestart september: Ansøg senest 1. marts
  Studiestart februar: Ansøg senest 15. oktober
 • Studiestart:
  1. september 
  1. februar  
  Studiestart varierer. Tjek de enkelte profiler.

Profiler på cand.merc.


Derfor skal du læse Cand.merc. på SDU

Med en 2-årig cand.merc.-uddannelse bygger du videre på den viden og de færdigheder, du har tilegnet dig via en bachelor i Erhvervsøkonomi (HA) eller en anden adgangsgivende uddannelse. Og du får gennem valg af profil mulighed for at dygtiggøre og specialisere dig inden for særlige interesseområder af erhvervsøkonomien. Du opnår altså en endnu skarpere faglig profil.

En Cand.merc.’er har viden, som inden for profilens fagområde er baseret på den højeste internationale forskning, og SDU SAMFs internationale orientering generelt vil desuden bidrage til, at dit eksamensbevis bliver en fremtidsbillet med international kvalitet.

Cand.merc.’ere finder beskæftigelse inden for stort set alle administrative funktioner, fx regnskab, it, marketing, eksport, planlægning, personale og organisation. Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem jobfunktion og de fag, der indgår i den valgte Cand.merc.-profil.

En del Cand.merc.'ere varetager specialistfunktioner, mens andre, specielt med stigende erhvervserfaring, varetager lederposter i erhvervslivet. Kandidater fra SDU har typisk let ved at finde attraktive jobs umiddelbart efter endt eksamen.

Hvis du har spørgsmål til Cand.merc.-uddannelsen, er du velkommen til at kontakte vores faglige vejledere. De faglige vejledere er selv studerende og kan derfor let sætte sig ind i din situation.


Studerende fortæller - Derfor skal du læse en Cand.merc. på SDU

"Jeg har suppleret min bachelor med Cand.merc.-uddannelsen, fordi den udvider og specialiserer sig i de områder, jeg synes var særdeles spændende i løbet af min bachelor. Med Cand.merc.-uddannelsen føler jeg, at jeg vil stå stærkt, når jeg skal starte på arbejdsmarkedet. SDU er meget opbakkende, og arbejder hårdt for, at de studerende har de bedste muligheder for at blive inkluderet og trives i fællesskabet." (Stephanie - Cand.merc.)

Sådan søger du optagelse på kandidatuddannelsen

Klik her

Spørg en faglig vejleder

Har du spørgsmål til en af vores uddannelser, så står de faglige vejledere klar til at hjælpe dig. De faglige vejledere er selv studerende og kan derfor let sætte sig ind i din situation.

kontakt en faglig vejleder

Studienævn for Erhvervsøkonomi, Syddansk Universitet

Sidst opdateret: 23.02.2021