Skip to main content

Fordobling af ansøgningstal på fire år

Ansøgninger til Ingeniøruddannelser på SDU er gået fra 375 til 767 på fire år

Flere unge end nogensinde før har sat deres kryds ved en ingeniøruddannelse på SDU. På bare fire år er antallet af 1. prioritetsansøgninger mere end fordoblet – og gået fra 375 til 767. Sammenligner man i år med sidste år, er ansøgertallet steget med 16 procent.

Det vækker begejstring hos Per Michael Johansen, dekan ved Det Tekniske Fakultet. Han glæder sig over, at det både er diplomingeniør- og civilingeniøruddannelserne, der oplever stigende efterspørgsel. Samtidig har der været fremgang for uddannelserne i Odense såvel som i Sønderborg.

”En del af forklaringen er formentlig, at de unge har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at vælge en uddannelse, som giver gode jobmuligheder. Ingeniører har i gennemsnit en ledighed på 3,2 procent, hvilket er en af de laveste i Danmark,” siger Per Michael Johansen og fortsætter:

”Interessen afspejler også, at vi nu har et komplet og attraktivt udbud af ingeniøruddannelser. De unge søger både mod de traditionelle ingeniøruddannelser som fx Produktionsteknik og Mekatronik og mod nyere uddannelser som Software Engineering og Energiteknologi.”

Gevinst for regionen
Gennem de seneste år har Det Tekniske Fakultet udviklet sin uddannelsesportefølje, så den brede vifte af diplomingeniør- og civilingeniøruddannelser matcher samfundets ønsker og behov.

”Det er lykkes os at slå SDU fast som en markant udbyder af ingeniøruddannelser. Det er vi meget glade for, særligt fordi vi er sikre på, at det vil styrke udviklingen her i regionen. Vi ved, at ingeniører skaber vækst. En ny undersøgelse fra Rambøll viser, at når en mindre virksomhed ansætter sin første ingeniør, skaber det job til yderligere otte ansatte,” siger han.

Prøver uddannelser før valg
Fakultetet har også oplevet en markant vækst i unge, der har haft lyst til at afprøve uddannelsen som studerende for en dag.

”Jeg ville gerne være sikker i mit uddannelsesvalg, da jeg allerede havde valgt forkert en gang. Derfor valgte jeg at blive studerende for en dag, så jeg kunne møde de studerende, se stedet og høre om projekterne. Og det gav en god indsigt i uddannelsen og var samtidig rigtig hyggeligt,” siger 22-årige Rasmus Busk Sørensen, der netop har søgt ind på diplomingeniør i Maskinteknik.

For mere information kontakt
Dekan Per Michael Johansen, tlf. 6550 7302 / 2778 7302, e-mail pmj@tek.sdu.dk  

Redaktionen afsluttet: 08.07.2013