Skip to main content

Design af industrielle produkter, så de er sikre effektive og bæredygtige

Udvikling af produkter, fra simple apparater til high tech produkter såsom robotter, vindmøller og biler kræver dygtige ingeniører, så produkterne er sikre, effektive og bæredygtige. De komplekse krav til moderne produkter kan ikke opfyldes uden opfindsomhed, samarbejde og et solidt teoretisk fagligt fundament.

På uddannelsen får du igennem de problembaserede projekter en stor viden om produktudvikling, teknisk analyse og mekanisk design. Derudover er der også fokus på bæredygtighed og produktion. Denne kombination forbereder dig til at arbejde med produktudvikling af tekniske produkter og senere blive projektleder i en forsknings- og udviklingsafdeling.

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvor du lærer de fundamentale færdigheder for en maskiningeniør, såsom statik og dynamik, men du lærer også om mekanismer, avancerede materialer og simulering. Læs mere om uddannelsens opbygning

Problembaseret projektarbejde med virksomheder

Du bliver en del af et studiemiljø som er funderet i problembaseret projektarbejde, hvor du arbejder i projektgrupper.

Dig og dine med studerende:

  • Har ansvaret for planlægning og udførelse af projektet.
  • I skal samarbejde og holde tidsfrister.
  • I skal løse virkelige problemer for virksomheder
  • I har adgang til projektlokaler til projektarbejdet.

På 6. semester udarbejder du dit bachelorprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed eller en forskningsgruppe.

Her kan du høre hvad de studerende selv fortæller om studiet.

Efter bacheloruddannelsen får dimittender titlen Bachelor (BSc) i teknisk videnskab (maskinteknik).

Bachelorudddannelsen er kun begyndelsen

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør (MSc).

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer. 

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du vil fx kunne starte din egen virksomhed eller arbejde som udviklingsingeniør, projektleder eller forsker. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad. Læs mere om dine karrieremuligheder her

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på ½ til 1½ år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et Kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.

Derfor skal du læse...

  • Du er med til at designe fremtidens industrielle produkter
  • Du har gode karrieremuligheder
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer 

Mød Martin der læser Maskinteknik

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense