Skip to main content
DA / EN

Forstå sammenhængen mellem mekanik, elektronik og embedded software

Vil du udvikle højteknologiske produkter? Så er en uddannelse som civilingeniør i Mechatronics måske noget for dig.

Smartphones, biler og digitale kameraer er produkter, som de fleste mennesker ved, hvordan man bruger. Men der er mange opgaver, der skal udføres, før man har et færdigt produkt i hånden. Det kræver ingeniører, som forstår sammenhængen mellem mekanik, elektronik og software – nemlig Mechatronics-ingeniører.

Hvad lærer jeg?

Uddannelsen giver dig mulighed for at udvikle højteknologiske produkter. Gennem projektarbejde opnår du kompetencer inden for mange områder for produktudvikling, herunder teknisk design, produktion og projektledelse Denne kombination forbereder dig på opgaver inden for teknisk produktudvikling og senere hen også som teamleder i en udviklingsafdeling. I løbet af studiet har du mulighed for at specialisere dig indenfor en af de tre fagområder (mekanik, elektronik eller indlejrede systemer) via valgfag og dit bachelorprojekt.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.

Første semester er der fokus på at lære, hvad mekatronik er, og hvad der skal til, for at udvikle mekatroniske produkter. På andet semester får du forståelse for systemet generelt, samt viden om systemkomponenterne og deres interaktioner. På tredje semester bygger du videre på den viden, du har fået om mekatronik og udvikling af mekatroniske produkter. På fjerde semester får du grundlæggende viden omkring reguleringssystemer og hvordan de integreres i et produkt. På femte semester kan du specialisere dig via valgfag samtidig med at du styrker dine tværfaglige færdigheder i et tværgående projekt (Experts in Teams). Du kan også læse semestret i udlandet. På sjette semester skriver du dit bachelorprojekt, hvor du samler al din viden fra de tidligere semestre.
Uddannelsen foregår på engelsk i et internationalt studiemiljø.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Uddannelse giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du vil typisk blive efterspurgt af virksomheder, der udvikler intelligente produkter med betydeligt teknologiindhold. For eksempel kan du arbejde som udviklingsingeniør, projektleder, konsulent, iværksætter, underviser eller forsker.
Du kan også fortsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører til en ph.d.-grad.
Læs mere om karrieremuligheder her.

Kan jeg læse videre?

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. På kandidatuddannelsen har du mulighed for at vælge mellem to profiler: Embedded Systems eller Cyber Physical Systems.
Læs mere om kandidatuddannelsen i Mechatronics.

Derfor skal du læse...

  • Du er garanteret dit første job, når du har afsluttet kandidatuddannelsen
  • Du kan udvikle højteknologiske produkter
  • Du får en virksomhedsorienteret uddannelse
  • Du lærer at forstå sammenhængen mellem mekanik, elektronik og software

Mød Thomas, der læser Mechatronics

Stemningen som ingeniørstuderende i Sønderborg