
Andreas klarer sig uden SU
Kan man klare sig helt uden SU? Det mener Andreas Kinch Jessen, som læser Datalogi på SDU Odense, og han taler af erfaring.
For Andreas slap SU’en op, mens han afprøvede uddannelser og ledte efter den, der var helt rigtig for ham.
Andreas læste Idéhistorie og var glad for studierne, men på den anden side af uddannelsen blev det sværere at finde et job, end han havde regnet med.
– Jeg ville være gymnasielærer. Det blev jeg ikke, men igennem idéhistorien begyndte jeg at interessere mig for pædagogik. Især inden for computerspil, datalogi og teknologi.
Efter en periode som ledig fik Andreas lyst til at starte på universitetet igen, og denne gang var det vigtigt for ham at vælge en uddannelse med høj jobsikkerhed.
– På Datalogi kan jeg kombinere min interesse for computerspil, teknologiforståelse og didaktik – og så ved jeg, at der er gode muligheder for at finde et spændende job, når jeg er færdiguddannet.
Studiejobs med fokus på undervisning og faglighed
For at holde udgifterne på et minimum bor Andreas i et kollektiv sammen med 3 andre. De deler en lejlighed på 163 m2 og giver hver 3200 kr. i husleje og 800 kr. til det fælles madbudget om måneden. Andreas har flere, mindre studiejobs, som bidrager til økonomien. Alle med fokus på didaktik eller datalogi. Andreas er blandt andet instruktor og underviser yngre studerende på datalogiuddannelsen. Derudover er han med i Team IMADA, et hold af matematik- og datalogistuderende, som laver undervisningsforløb og oplæg for gymnasieelever.
Og så er han lige blevet ansat som mentor. Et job, hvor Andreas skal hjælpe studerende, der har brug for støtte for at gennemføre uddannelsen.
– Jeg synes, det er spændende at få mulighed for at sætte min viden fra studiet i spil og opdage, at jeg kan byde ind med noget. Særligt er det fedt at opleve, hvordan jeg kan komme med faglige vinkler på områder, hvor jeg ikke havde regnet med at min faglighed kunne spille ind, forklarer Andreas.
I det hele taget er Andreas glad for hverdagen på universitetet og bruger mange af de tilbud, som studielivet tilbyder: fredagsbar, faglige workshops og fagråd.
– Det giver mig lejlighed til at være sammen med andre studerende, som løfter mig fagligt og socialt, og så er arrangementer på universitetet ofte billige eller helt gratis, forklarer Andreas.