Skip to main content

Fysik & Astronomi Camp 2022

Fysik & Astronomi Camp er for dig, som har lyst til at se, hvad fysik og astronomi kan bruges til i praksis, og hvorfor det er vigtige og spændende felter.

På campen møder du studerende fra fysikuddannelsen, som fortæller om deres studie og om hverdagen, og en perlerække af forskere, der vil præsentere ny grundforskning, anvendelser og jobmuligheder med fysikken. Undervejs får vi også besøg af tidligere fysikstuderende, der vil fortælle om deres karriereveje.

Vi vil gøre os umage med at tilpasse emnerne, så du vil kunne genkende noget fra din undervisning, men samtidig også få en hel masse ny viden og inspiration.

Campen er et samarbejde mellem SDU og UngOdense, og er delvist finansieret af VILLUM FONDEN.

Campens faglige indhold

Vi arbejder med to fysiktemaer: Universet og livet.

Universet

I dette tema vil vi arbejde med de største spørgsmål og opdagelser, vi lige nu står overfor på de største skalaer: sorte huller, kompakte stjerner, mørkt stof og mørk energi. Og på de mindste skalaer: kvantefysikken, partikelfysik og Big Bang.

De største og mindste skalaer støder sammen, når vi undersøger, om mørkt stof er nye partikler, og om vi vil kunne finde en kvantemekanisk beskrivelse af tyngdekraften.

Livet

I dette tema vil vi dykke ind i fysikken i kroppen, og hvordan vi bruger fysikken til at beskrive membrandynamik i cellerne, kræft og smittespredningen af Covid-19.

Mulighed for overnatning

SDU byder på aftensmad og faglig hygge lørdag aften, samt mulighed for gratis overnatning på SDU i vores hal (medbring liggeunderlag og sovepose). Søndag morgen sørger vi for morgenmad.

Program for lørdag aften:

18.00-19.00: Aftensmad på SDU
19.00-21.30: Aftenprogram på SDU
21.30-21.45: Vi gør klar til natten
22.00-22.30: Godnat og sov godt

Transport

Busrute 41 har endestation ved universitetet.
Hvis du kommer i bil, kan du med fordel parkere på parkeringspladsen P1. Vær desuden opmærksom på vejarbejde i området omkring SDU.
Cykelparkering på SDU Odense
Bilparkering på SDU Odense

Tilmeld dig senest 18. februar 2022

Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 2988

Sidst opdateret: 25.11.2021