Skip to main content
DA / EN

Hvad fører uddannelsen til?

Du vil typisk kunne arbejde med udvikling af intelligente produkter til et globalt marked, hvor kulturel indlevelse og indsigt i lokale forhold er afgørende for succes.

Software indgår i rigtig mange af de ting, vi alle sammen bruger hver dag eller ofte som fx computeren, tv’et, smartphonen, internettet, bilen, toget og komfuret. Derfor har du som civilingeniør i Software Engineering mulighed for at få job i mange forskellige brancher – i Danmark og i udlandet.

Som civilingeniør i Software Engineering kan du fx få arbejde som:

 • softwareudvikler
 • mobilapplikationsudvikler
 • systemudvikler 
 • systemkonsulent 
 • it- og systemarkitekt 
 • softwarekvalitetsingeniør 
 • produktansvarlig 
 • projektleder 
 • it-strategiansvarlig 
 • projektchef 
 • underviser 
 • forsker.

Det siger erhvervslivet...

Store projekter kræver store tanker
”- Vores kunder og projekter inden for softwareudvikling til store e-handelsløsninger og mobilapplikationer bliver hele tiden større og mere komplekse. Derfor har vi behov for civilingeniører i Software Engineering, der både kan udvikle software i detaljen og se kompleksiteten i projekterne i et mere overordnet perspektiv. Hos Hesehus bliver de en del af et projektudviklingsteam, der udvikler nogle af Danmarks mest ambitiøse og strategiske e-handelsløsninger. Her får de en rolle i alle faser fra kravsindsamling til deployment samt planlægning af arkitekturen.”
Mette Reinholt Mortensen, Direktør (leverance og udvikling) hos Hesehus

 Vi har brug for ingeniører som kan skabe fremtidssikre softwareløsninger
"Jeg stiller ikke spørgsmålstegn ved behovet for en kandidatuddannelse i Software Engineering. Brugen af software til at skabe løsninger som kan hjælpe os i hverdagen har aldrig været mere omfattende, idet at vi er omgivet af software; fra vores vaskemaskiner, pumper og belysning, apparater som er brugt i sundhedssektoren til globale søgemaskiner osv. Dette er årsagen til at der er et betydeligt behov for civilingeniører inden for Software Engineering, fordi de kan være en del af hele udviklingsprocessen.
ALOC yder løsninger til den finansielle sektor. Vores systemer bliver brugt til værdipapirhandel på aktiemarkedet, at administrere aktiver for banker og deres kunder samt til investeringer og risiko i virksomheder. Hos ALOC har vi brug for civilingeniører i Software Engineering, fordi de, sammen med vores analytikere, kan opnå en forståelse af de komplekse relationer i forhold til vores kunder og dermed bruge denne viden til at skabe professionelle og vedvarende løsninger, som skaber værdi for kunderne."
Lars Dahl-Hansen, Senior Software Architect, ALOC A/S

Hvad er det egentligt, der vil gøre dig særligt attraktiv på jobmarkedet, hvis du tager en uddannelse i Software Engineering? For en arbejdsgiver ER du dine kompetencer. Derfor giver vi dig her et overblik over, hvad du får af kompetencer: almene og specifikke for Software Engineering.

Mød Ahmed der arbejder i virksomheden KMD

Mød Anna som arbejder ved Lorenz Technology