Skip to main content

Uddannelsen svarer til den treårige bacheloruddannelse i jura, men foregår på deltid og varer derfor fem år. 

Uddannelsens opbygning

Der udbydes bl.a. arbejdsret og videregående erstatningsret som valgfag. 

 

Læs jura på deltid som fjernstudie

Syddansk Universitet tilbyder som de eneste i landet, at jura på deltid kan læses som fjernstudie. Det betyder, at du kan følge undervisningen, selvom du er geografisk placeret andre steder i landet eller verden end i Odense. Vær opmærksom på, at de skriftlige stedprøver samt mundtlige eksamener afholdes på campus i Odense. Hvis du bor i udlandet, se forneden. 

Fjernstudiet er for alle, men muligheden henvender sig især til ansøgere, der gerne vil videreuddanne sig ved siden af deres arbejde, men som ikke har mulighed for at være fysisk på universitetet de ca. 15-20 lørdage om året, som deltidsstudiet ellers kræver.

Som en yderligere målgruppe er studiet også tiltænkt folk fra Grønland, Island og Færøerne. Der har længe været en efterspørgsel efter juridiske kompetencer, især blandt offentligt ansatte i det nordatlantiske område.

Rent praktisk betyder fjernstudie, at du som studerende kan følge undervisningen fra hvilket som helst sted i verden, du er placeret, og på lige det tidspunkt, der passer dig.

Alle forelæsninger optages, og du kan se dem live eller downloade dem efterfølgende og se dem, når det passer dig. Der er altså tale om en fleksibel undervisningsform, hvor det er dig som studerende og ikke undervisningstidspunktet eller -stedet, der sættes i centrum.

Den nye teknik gør det ydermere muligt at deltage i gruppearbejde online samt stille spørgsmål til underviserne online. Desuden tilrettelægges diverse elektroniske læringsaktiviteter.

Eksamen foregår som udgangspunkt ved fysisk fremmøde på Syddansk Universitet. Er du bosat uden for Danmark, er det dog muligt at tage eksamen uden at være fysisk tilstede på universitetet, såfremt du ansøger herom. Du skal være opmærksom på, at ansøgningsfristen for afholdelse af eksamen i udlandet er senest 15. oktober for vintereksamen og 15. marts for sommereksamen.

Du skal søge via SPOC

Vi bruger webkonferencesystemet Zoom, hvor du bl.a. har mulighed for undervejs i undervisningen at stille spørgsmål til underviseren via programmets chatfunktion. Zoom kan samtidig bruges til gruppearbejde i undervisningen, opgaveløsning samt faglige diskussioner med lyd og billede. Derudover kan du oprette dine egne virtuelle møderum i Zoom, hvor du kan mødes med medstuderende.

Følg med på iPad, anden tablet eller smartphone

Du har også mulighed for at følge undervisningen via webbrowseren på de fleste nyere iPads, andre tablets, iPhone og Android telefoner nyere end version 3. Dette foregår helt uden om Adobe Connect, og du kommer til at se undervisningen på samme måde som en video på YouTube. Du kan streame undervisningen live eller gense den senere ved at streame den som video on demand. Vær dog opmærksom på, at du kun kan deltage aktivt i undervisningen og stille spørgsmål, hvis du bruger Zoom via en computer.

Hvad kræves af teknisk udstyr for at kunne deltage

Undervisningen bliver ”sendt” via Internettet i HD-kvalitet 720 p med video, PowerPoints, lærerens noter på tavlen mm., så du kan følge uddannelsen – live eller tidsforskudt. Vær opmærksom på, at kvaliteten af det billede og lyd, du vil se og høre, er afhængig af dit udstyr. 

For at kunne deltage aktivt i undervisningen via Zoom har du brug for:

  1. En nyere Windows- eller Mac-computer og en god internetopkobling. Vi anbefaler en opkobling på mindst 2 Mbit i download. En trådløs forbindelse kan anvendes, men det er ikke optimalt, og det kan give udfald og forsinkelser, så billed- og lydkvalitet forringes.
  2. Et headset (dvs. høretelefoner og mikrofon). Vi anbefaler et USB-headset, da det giver den bedste kvalitet. Du skal af hensyn til lyden i møderummet for andre deltagere benytte et headset. Du må altså ikke sidde og snakke og få lyd ud igennem computerens indbyggede højttalere/mikrofon.
  3. Et webcam. Du skal have et webcam, hvis du ønsker, at dine medstuderende kan se dig ved gruppearbejde. Du må gerne bruge det indbyggede webcam i din pc.
  4. At installlere Zoom programmet på din enhed: se venligst denne vejledning