Skip to main content
DA / EN

Rummer både mekanik, elektronik og programmering

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Første gang Mikkel blev grebet af mekatronik var ,da han gik i 3. htx:

”Indtil jeg opdagede, at jeg kunne læse til civilingeniør i Mechatronics, var jeg meget i tvivl, om jeg skulle læse videre inden for mekanik, elektronik eller computerstyring – så derfor var det super at starte på en uddannelse, som rummer det hele,” siger han.

Venner på tværs af studier
Mikkel trives i sine nye omgivelser på Alsion i Sønderborg:

”Her er et meget nært miljø, og både undervisere og studerende har det rigtig godt socialt. Fordi vi ikke er så mange, lærer man hurtigt hinanden at kende på tværs af uddannelserne, fx til fester eller andre sociale arrangementer her på Alsion,” siger Mikkel.

”Hvis du har brug for at spørge en underviser om noget, du ikke forstod, er døren altid åben. Man kan snakke helt afslappet med dem.”

Tester teori og praksis
Mikkel synes det er sjovt at få mekanik, elektronik og programmering til at spille sammen.

”Jeg kan godt lide at fokusere på, hvordan jeg løser et problem bedst muligt: Hvordan bygger jeg det mekaniske produkt op? Og hvordan kobler jeg det med elektronikken og med programmeringen?”

”Generelt interesserer jeg mig meget for matematisk modellering, hvor jeg kan analysere mine løsninger og produkter ved at se på formler og ligninger – før jeg overhovedet har lavet en prototype,” siger Mikkel, der gerne vil specialisere sig i dynamiske mekatroniske systemer.

 ”De praktiske projekter er også vigtige. Det er netop samspillet mellem de teoretiske beregninger og den konkrete fremstilling af produkterne, der giver mening”

Erhvervslivet efterspørger os
”Jeg føler at uddannelsen er meget relevant – i hvert fald er mekatronikingeniører noget af det, erhvervslivet hele tiden efterspørger i medierne,” siger Mikkel, der har flere karrieredrømme:

”Det vil være spændende at binde mekanik, elektronik og programmering sammen til nye produkter. Jeg kunne bl.a. godt tænke mig at bygge robotter til skrappe miljøer fx til rumforskning og dybhavsudforskning.” 
  

Fakta om uddannelsen

Mechatronics er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel (2 år).
 De tre første år kan du vælge mellem tre fagprofiler:

  • Mekanik
  • Elektronik
  • Indlejrede systemer.

 

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 25.07.2023