Skip to main content
DA / EN

Lær at skabe kreative teknologiske løsninger på hverdagens udfordringer

Kombinationen af mekanik, elektronik og software indgår i alt fra robotter til køleskabe. Derfor kan du som civilingeniør i Mechatronics fx være med til at gøre informationsteknologi mindre og hurtigere eller skabe produkter, der benytter mindre energi. Du får det overblik, som gør at du på tværs af fagdiscipliner kan skabe kreative teknologiske løsninger på hverdagens udfordringer. Uddannelsen foregår i et internationalt studiemiljø, hvor undervisningen foregår på engelsk.
På kandidatuddannelsen arbejder du bl.a. med matematisk modellering til at forbedre produktudvikling af mekatroniske og dynamiske systemer.

Læs mere om uddannelsens opbygning.

Projekt- og forskningsbaseret læringsmiljø

Du bliver en del af et studiebaseret og samarbejdende læringsmiljø, hvor du arbejder i projektgrupper. Du og dine medstuderende har selv ansvaret for at planlægge og gennemføre projektet – til rette tid. Projektoplæggene kommer som regel fra virksomheder, og vi lægger vægt på, at du løser problemstillinger fra det virkelige liv. På sidste semester udarbejder du dit specialeprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed.

Se hvad de studerende fortæller om studiet.

Alsidige karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Som civilingeniør i Mechatronics kan du arbejde med udvikling af fremtidens brugervenlige produkter, der kombinerer teknologier som mekatronik, elektronik og software fx i industrielle virksomheder. 

Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad. For færdiguddannede civilingeniører er der også den mulighed at tage en erhvervsforskeruddannelse, som sker i et tæt samarbejde med en virksomhed, hvor du vil være ansat.


Mød Thomas, der læser Mechatronics

Stemningen som ingeniørstuderende i Sønderborg