Skip to main content
DA / EN
Navnenyt

Ny bog fra Philip Hallenborg

Philip Hallenborg, forskningsrådgiver på Det Naturvidenskabelige Fakultet, har netop udgivet sin anden thriller, ”Fenris”. Ligesom i sin første thriller beskæftiger han sig med et videnskabeligt tema.

Af Birgitte Svennevig, , 28-05-2020

Denne gang er evolution det bagvedliggende tema i fortællingen om hunden Fenris, der viser sig at være mere ulv end hund.

– Mange, især i USA, er begyndt at vende ryggen til Darwins teori. De folk er er lige så tossede som dem, der holder på, at Jorden er flad. Den gruppe vokser desværre også i disse år. Så det handler vel i virkeligheden om at gøre videnskaben mere tilgængelig for folk. Det håber jeg lidt, at mine romaner kan hjælpe til med, siger Philip Hallenborg, der netop er startet som forskningsrådgiver i Det Naturvidenskabelige Fakultetssekretariats team for Eksterne Relationer efter selv at have forsket i molekylærbiologi på Institut for Biokemi og Molekylær Biologi i en årrække.

Omslag til romanen "Fenris" af Philip Hallenborg

I ”Fenris” følger vi flere forskellige skæbner. Asta døjer med at komme på fode igen efter tabet af sin mor. Det gør det ikke lettere, at glansbilledet af moren langsomt krakelerer. Pludselig viser det sig endda, at der kan være noget mistænkeligt ved dødsfaldet. Asta sætter alt ind på at finde en morder, som måske slet ikke er der.

Sindy er alene om at opdrage sin multihandicappede søn. Opgaven er tæt på at knække hende, da drengen viser en ny side af sig selv.

Imens skal psykiateren Kristoffer bruge en af sine patienter til at indløse en gammel gæld. Den trækker tråde til en utænkelig hemmelighed, der binder alle skæbnerne sammen, og som fører helt tilbage til Fenris.


”Fenris” er en historie om evolution og hvad der kan ske, når mennesket misforstår den mest fundamentale naturlov af dem alle.

Philip Hallenborg, forskningsrådgiver

Hvis man er interesseret i at læse ”Fenris”, kan man købe den ved at skrive en e-mail til Philip Hallenborg på philipha@sdu.dk, som så sørger for levering. Prisen er 100 kr.

Mysteriet om SARS-virusset

Philip Hallenborg har tidligere udgivet spændingsromanen ”Og jeg saa en ny himmel”, som handler om genteknologen Martin Lindvad, der bliver kaldt til Norge, hvor hans gamle mentor, Håkon, vil indvie sin tidligere elev i en frygtelig opdagelse.

Inden Håkon når at videregive sin information, bliver han dog dræbt for øjnene af Martin. Sammen med Håkons enke begynder Martin at grave i, hvorfor Håkon skulle myrdes. Det går op for de to, at Håkon besad en uhyggelig viden om SARS-virusset, der hærgede i Asien i starten af det nye årtusinde. En viden, som en utænkelig alliance vil gøre alt for at holde skjult. Det skal dog vise sig, at SARS blot var ét led i opfyldelsen af en ældgammel profeti …

”Og jeg saa en ny himmel” kan også købes hos Philip Hallenborg. Prisen er normalt 120 kr., men den kan fås for 100 kr., hvis man køber den sammen med ”Fenris”.

Redaktionen afsluttet: 28.05.2020