Skip to main content

Initiativ til naturterapeutisk gruppe fra interesserede studerende

Vetle Åsen Brunner (bachelorstuderende) og Jeppe Lange (kandidatstuderende) har taget initiativ til at oprette en gruppe for psykologistuderende, der interesserer sig for naturterapi, ligesom de selv gør.

"Vi er begge interesserede i dette felt, da vi personligt har stor glæde af naturoplevelser som rekreation og fordi der er lovende terapeutiske muligheder i det. Naturen er et sted hvor vi som mennesker føler, tænker og agerer anderledes end i det mere kliniske terapirum. I naturen kan samtalen flyde lettere når, vi sidder om bålet eller går side om side langs en sti under trækronerne. Mange oplever en særlig ro i naturen, at naturen har færre forventninger til os sammenlignet med byen og naturen er et sted hvor vi kan forbinde os med noget større end os selv eller søge ind i os selv". Således skriver Vetle og Jeppe om deres eget forhold til naturterapi. Det var denne interesse der gjorde, at de tog sagen i egen hånd, og oprettede en elevbaseret naturterapeutisk gruppe.

Gruppens formål er at skabe et fagligt og socialt fællesskab, for dem der har interesse indenfor feltet omkring naturterapi. Formålet er at gruppen kan være en form for networking, også så der i fremtiden er rig mulighed for samarbejde indenfor feltet.

Gruppens første arrangement bestod i et møde i Fruens Bøge, hvor de interesserede blev introduceret til en dag med forskellige praktiske aktiviteter. Disse aktiviteter bestod bl.a. i meditations- og samtaleøvelser i skoven. Det andet arrangement som de to drenge afholdte, var et foredrag der introducerede de teoretiske baggrunde for feltet, som følger godt i tråd med, at de interesserede har fået lov til at afprøve den praktiske del af naturterapi.

De håber på sigt, at gruppen kan være en uformel måde hvorpå interesserede studerende kan blive klogere på, hvordan naturterapi kan praktiseres, og hvilke muligheder de kan bringe. Derudover håber de, at der kan blive arrangeret udflugter og uformelle arrangementer, hvor der kan dykkes ned i teori og hvor det samtidigt kan blive til et praktisk fællesskab.

Foreløbigt har de oprettet en Facebookgruppe, som man kan blive medlem af. De lægger de kommende arrangementer ud og her kan man høre meget mere om deres initiativ.

Redaktionen afsluttet: 26.11.2019