TEMA: Inkludering af alle studerende - Tjeklister
Tjeklister vedr. inkluderende og tilgængeligt kursusdesign, pensum, undervisning og evaluering
- Her får du adgang til yderligere UDL-ressourcer. ‘Tips for Designing Learning Experiences’ indeholder følgende tjekliste og vejledning til, hvordan du griber hvert punkt an:
1. Start med et tydeligt mål
2. Fremme af fleksible metoder til at nå målet
3. Sørg for, at alle studerende kan få adgang til materialer og læringsmiljø
4. Gør læring personligt relevant
5. Slå et slag for ekspertlæring
- PowerPoint præsentationer (PPTs) - Her er en liste over tips til at gøre dine PPT’er tilgængelige - ‘Creating Accessible PowerPoint Presentations’. Bemærk de små forandringer, såsom slides med mindre tekst, blanke afsnit og farvekontraster, der alt sammen letter læsning fra en skærm.
- Planlægning og afvikling af sessioner - Stanfords ‘Digital Inclusion Checklist’, omfatter Tjekpunkter til annoncering, forberedelse og afvikling af en inkluderende begivenhed. Bemærk anbefalingerne vedr. videobilledtekster og styring af online sessioner - som alt sammen også kan anvendes i online undervisningssituationer. Vidste du f.eks., at Microsoft Stream - et værktøj i din Office365-pakke - automatisk kan oprette billedtekster og en afskrift af dine Microsoft Stream-videoer?
- Planlægning og styring af inkluderende mundtlige eksamener – ‘Oral Exam Checklist for Bias Aware Assessment’ - Denne tjekliste giver vejledning om forberedelse af studerende på den mundtlige eksamen, gennemførelse af eksamen samt karaktergivning og feedback. Tjeklisten indeholder gode råd til både eksaminatorer, censorer, studerende og undervisere.
- 'Checklist for an Inclusive Curriculum' – Dette er en tjekliste til en inkluderende læseplan, der tager højde for mangfoldighed. Det bliver mere og mere almindelig praksis, at kursusledere og undervisere gennemgår læseplanernes indhold i deres kurser for at sikre, at de tilbyder mangfoldige, fordomsfri og ”afkoloniserede” læseplaner. Denne tjekliste giver en introduktion til processen, og et kommende nyhedsbrev vil videreudvikle temaet.