Skip to main content
DA / EN

SDU Nanooptik - et forskningscenter på Mads Clausen Instituttet, det Teknisk Fakultet, Syddansk Universitet

Vi fokuserer på forskning, uddannelse, innovation og samarbejde inden for Nanooptik

Vores primære forskningsemner beskæftiger sig med teoretiske og eksperimentelle undersøgelser af lys-stof-vekselvirkninger på nanoskala, herunder stærkt forbedrede og ekstremt begrænsede elektromagnetiske tilstande understøttet af plasmoniske nanostrukturer, lineære og ikke-lineære elektromagnetiske fænomener til lysmodulation og detektion med ultrakompakte nanofotoniske komponenter, dynamiske og multifunktionelle optiske metaoverflader til styring af strålingsflow og fuldstændig kontrol over bølgefronter og polariseringer, effektiv kobling af kvanteemittere til nanostrukturer for at forstærke og kanalisere spontan emission og til metaoverflader til styring af enkelt-foton emission.

 

Seneste nyt fra SDU Nanooptik

META-HiLight modtager hæder ved SPIE Photonics Europe

META-HiLight-projektet har opnået 2. pladsen for "Best Innovation by a Multilateral Project, Organisation, or Company" ved 20-års jubilæet for SPIE Photonics Europe, som blev afholdt i Strasbourg.

Læs mere her

Artikel i Nature Communications

Artikel i Nature Communications: Multiple channelling single-photon emission with scattering holography designed metasurfaces

Læs artiklen her

Seneste forskningspublikationer

Nedenunder ser du de seneste publikationer fra SDU Nano Optics

Mads Clausen Instituttet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - 5230

Sidst opdateret: 01.05.2024