Skip to main content

Talentfulde unge fik lys i pæren ved innovations-workshop

Et halvt hundrede gymnasieelever fra Akademiet for Talentfulde Unge fik lyse idéer til en workshop arrangeret af Innovation & Business-studerende.

Caroline Wozniacki fik ny tennisketsjer, luksusbåde fik ny beskyttelse af skibsskroget, og kunderne i IKEA skal have bestilte møbler leveret på et transportbånd ved kassen. Det var nogle af de idéer til nye produkter eller produktforbedringer, som 51 gymnasieelever udviklede under en workshop om innovation, teknologi og produktudvikling, der blev afholdt den 3. april 2013.

Det var undervisere og studerende fra ingeniøruddannelsen Innovation & Business, der i samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge fra Region Syddanmark afholdte workshoppen Innovation, teknologi og produktudvikling. Gymnasieeleverne kom fra hele Fyn til SDU’s campus i Odense, hvor workshoppen blev holdt.

Få nye idéer – og sælg dem!
Eleverne blev sat ind i faglighederne på Innovation & Business-uddannelsen. Derefter fik de en opgave, der gik ud på, at de skulle brainstorme sig frem til en idé til et nyt produkt eller en produktforbedring med udgangspunkt i konkrete projekter, son ingeniørstuderende i Sønderborg arbejder med i øjeblikket.

Projekterne handlede om ny teknologi til at montere overgrip-tape på ketchers, nye former for transportbånd, forbedring af båd-fendere og udvikling af hjælpemidler til gigtpatienter.

Derefter skulle de lave deres egen to-minutters salgstale for deres produkt, et såkaldt pitch, og endelig fremføre deres pitch for kammeraterne.

Afprøver teori i praksis
Gymnasieelev Lykke Ottosen fra Mulernes Legatskole i Odense var blandt deltagerne. Hun havde meldt sig til arrangementet, fordi hun syntes, det lød relevant.

”Udvikling af teknologi er meget vigtigt i vores samfund, og der er brug for ingeniørstuderende til at sikre en fremtidsorienteret industri. Jeg synes, workshoppen gav et godt indtryk af, hvordan man kan være med til det som ingeniør i Innovation & Business,” sagde Lykke Ottosen.

”Workshoppen gav indblik i teorien, men vi fik også lov til at prøve faglighederne af med forskellige øvelser. Det fungerede godt, og jeg ville faktisk godt have arbejdet endnu mere med det her,” sagde Lykke Ottosen.

Se fotos fra workshoppen på Facebook-siden for Innovation & Business.

Kunne du tænke dig at lære mere om Innovation & Business, så bliv Ingeniørstuderende for en dag på uddannelsen. Du kan også få foredrag om Innovation & Business i din gymnasieklasse.

For mere information kontakt
Lise Kanstrup på lise@mci.sdu.dk eller tlf. 6550 1651

Redaktionen afsluttet: 05.04.2013