Skip to main content
DA / EN

Fra idé til implementering af nye forretningsmuligheder

Hvis du er interesseret i at skabe din egen virksomhed eller hjælpe eksisterende virksomheder i deres forretningsudvikling, så er bacheloruddannelsen i engineering, innovation & business noget for dig.

Du får redskaberne til at håndtere hele innovationsprocessen, således at du kan udvikle og vælge ideer, designe prototyper, forstå og optimere produktionsprocessen og implementere din idé. Du får teknisk viden og færdigheder indenfor mekanisk konstruktion, programmering og elektronik, så du kan bidrage til udviklingen og implementering af tekniske løsninger, der rækker ind i fremtiden. Du kommer til at arbejde med simulering, virtual reality samt andre teknologier, der kan indgå i optimeringen af fx fremtidens smarte fabrik eller du skaber selv den næste gadget eller løsning, der kan løse nogle af fremtidens udfordringer. Der er brug for forretningsingeniører, der kan kombinere kommerciel viden med teknisk forståelse, således at der skabes værdi i form af nye produkter eller nye forretningsmodeller.

Hvad lærer jeg?

I løbet af det første år får du indblik i hele innovationsprocessen fra ide til kommercialisering. Det drejer sig om at udvikle nye tekniske produkter, som med tiden kan blive startskuddet til din nye virksomhed.

Du får en række grundlæggende færdigheder inden for områderne:

 • Mekanik, elektronik og programmering
 • Kreativitetsmetoder, forretningsudvikling og forretningsmodeller
 • Ledelse af teknologi og innovationsprocessser
 • Prototypeudvikling
 • Operations management og smart produktudvikling
 • Produktionsoptimering via simuleringssoftware
 • Projektledelse og andre praktiske metoder

Under uddannelsen opbygger du fundamentale ingeniør- og samfundsvidenskabelige færdigheder, som indeholder teknikker og metoder til at udvikle ideer og forretningskoncepter, der er mulige at føre ud i livet.

Undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, øvelsestimer og projektarbejde. Du lærer at arbejde på tværs af forskellige faglige områder ved teamarbejde.
Engineering, innovation and business er en tværfaglig international uddannelse, som foregår på engelsk.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.

Første semester er der fokus på de tre hovedområder: teknologi, innovation og forretningsforståelse. På andet semester får du mere specifik viden om kreativitetsmetoder til at frembringe nye idéer og skabelsen af forskellige prototyper både fysiske og virtuelle. Der er også fokus på forretningsudvikling og forståelse af hvordan en virksomhed fungerer. Tredje semester fokuserer på produkt og procesudvikling. På dit fjerde semester er der fokus på optimering af produktionssystemer samt optimering af hele forsyningskæder. Femte semester handler om tværfaglige projekter, projekt- og innovationsledelse. Du kan også læse semestret i udlandet. På sjette semester skriver du dit bachelorprojekt, hvor du samler al din viden fra de tidligere semestre.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Efter bacheloruddannelsen kan du læse videre på kandidatuddannelsen. Du vil som færdiguddannet civilingeniør have jobmuligheder inden for udvikling, innovation og forretning. Det kan fx være som innovationskonsulent, forretningsudvikler, udviklingsingeniør, produktudvikler eller iværksætter.
Læs mere om karrieremuligheder her.

Første-job-garanti

Som ingeniørstuderende på SDU Sønderborg har du garanti for første job, når du har afsluttet din kandidat.
Læs mere om første-job-garanti her.

Kan jeg læse videre?

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du har mulighed for at fortsætte på den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. På kandidatuddannelsen har du mulighed for at fordybe dig inden for de fagområder, der interessere dig. Læs mere om kandidatuddannelsen i engineering, innovation & business.

Derfor skal du læse...

 • Du er garanteret dit første job, når du har afsluttet kandidatuddannelsen
 • Du får en tværfaglig, international uddannelse
 • Du lærer at omsætte dine gode ideer og føre dem ud i livet
 • Du kombinerer tekniske viden med kreativitet, forretningsforståelse og iværksættertrang

Mød Mark, der læser Engineering, Innovation and Business

Stemningen som ingeniørstuderende i Sønderborg