Skip to main content
DA / EN

Skab en bæredygtig fremtid for bygninger og byer

Som civilingeniør i bygningsteknik spiller du en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige løsninger inden for byggeri og byplanlægning. Du bliver uddannet til at arbejde på tværs af fagområder og får en forståelse for total design, hvor tekniske, æstetiske, sociale og økonomiske aspekter integreres. Gennem uddannelsen udvikler du stærke kompetencer inden for byplanlægning, bygningsdesign, bro- og konstruktionsdesign, og facadedesign, hvor du lærer at tænke bæredygtighed og funktionalitet ind i de løsninger, du er med til at udvikle. Som ingeniør i bygningsteknik bliver du derfor ekspert i at skabe helhedsorienterede løsninger.

Hvad lærer jeg?

Grundlæggende fag som matematik, statik, fysik og 3D-modellering udgør fundamentet, mens emner som digitalt byggeri, virtuel reality, indeklima, resiliens og bæredygtighed udforskes i dybden. Bæredygtighed, design og digitalisering er gennemgående temaer for hele uddannelsen. Under uddannelsen undervises og vejledes du i projektsamarbejde og designudvikling. På hvert semester deltager du i vores engineering design studio. Her arbejdes der i grupper med det formål at løse komplekse udfordringer i fællesskab, som styrker dine evner inden for kreativ problemløsning og ikke mindst samarbejde.

Du uddannes til at kunne udvikle, designe, beregne og projektere nye løsninger ved hjælp af computer design, og du får mulighed for at afprøve dine ideer i praksis i vores state-of the-art laboratorier. Ved hjælp af avancerede teknologier som 3D-printere, CNC-maskiner og robotter, producerer du modeller og tester bæreevnen af materialer i vores konstruktionslaboratorier.

Hvordan er studiet opbygget?

De første semestre er en kombination af grundlæggende teori og anvendt design og ingeniørvidenskab. På de senere semestre bliver kurserne mere specialiserede og du får mulighed for at dygtiggøre dig inden for det fagområde, som interesserer dig mest.
I første semester introduceres du til dit fremtidige arbejdsområde: det byggede miljø. Vi vil se på, hvad det byggede miljø er nu, og også på, hvordan vi kan gøre det mere bæredygtigt for fremtiden. På andet semester er hovedtemaet bygningsteknologi og bygningsdesign. I tredje semester er der fokus på digitalisering og byudvikling. På dit fjerde semester er hovedtemaet konstruktionsteknik og digitalt design. Femte semester har fokus på innovation og iværksætteri, og du har også mulighed for at læse semestret i udlandet. På sjette semester skriver du dit bachelorprojekt, hvor du vælger et emne og samler al din viden fra de tidligere semestre.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning

Hvad kan jeg blive?

Du bliver uddannet til jobs inden for planlægning, design, projektering og udførelse af bygge- og anlægsprojekter i rådgivende ingeniørfirmaer, arkitekttegnestuer, materiale- og bygningsdeleproducenter, offentlige forvaltninger, ejendomsudviklere eller entreprenørfirmaer. I rollen som fagspecialist, konsulent, designer, projektleder eller byggeleder er din ekspertise efterspurgt globalt, og mulighederne for at arbejde i udlandet er omfangsrige, da digitale og bæredygtige løsninger spiller en central rolle i verdens fremtid.
Læs mere om karrieremuligheder her.

Kan jeg læse videre?

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. Du kan fra bacheloruddannelsen læse videre til civilingeniør i bygningsteknik.

Derfor skal du læse til bygningsingeniør...

  • Du lærer at tænke FN’s verdensmål og bæredygtighed ind i løsninger
  • Du bliver i stand til at udvikle og præge fremtidens byggeri
  • Du får gode karrieremuligheder

Mød Sophie og Kristian der læser bygningsteknik

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense