Skip to main content
DA / EN

Nyder at gøre en forskel på miljøet

- Jeg ønsker, at vi bliver bedre til at passe på vores miljø. Man kan ikke have fokus på alt, så derfor giver det god mening for mig, at jeg i mit job arbejder med målrettede indsatsområder såsom affald og virksomheder, lyder det fra 29-årige Line Gammelby Juhl, der er civilingeniør i Miljøteknologi. Hun er ansat som miljømedarbejder i Teknik og miljø i Haderslev Kommunes team for miljø og industri.

Besøger virksomheder
Line arbejder med det, hun kalder myndighedsopgaver inden for affald og industri:

- Jeg fører bl.a. tilsyn med virksomheder og sikrer, at de overholder lovgivningen i forhold til belastning af miljøet. Jeg kontrollerer bl.a. deres affaldsoplag, om de overholder de vilkår, der er for luftforurening, og hvordan de opbevarer og håndterer kemikalier. Hvert år besøger jeg 30 forskellige virksomheder. Det er alt fra store produktionsvirksomheder til små autoværksteder, så jeg kommer ud til mange forskellige steder, siger hun.

Line har også ansvaret for udvikling og gennemførsel af kommunens affaldsplan, hvilket hun ser som en væsentlig opgave:

- Jeg synes, at udfordringerne i forbindelse med samfundets håndtering af affald er interessant og meget relevant. Vi skal generelt blive bedre til at udnytte affaldet. Min uddannelse giver mig en faglig viden inden for miljøeffektive teknologier, lovgivning og affaldshåndtering, som jeg bruger aktivt i mit daglige arbejde.

Varieret hverdag
En anden af Lines andre opgaver er at tage sig af borgenes klager, hvis fx en person klager over støj- eller røggener fra naboen.

- Jeg elsker de mange forskellige udfordringer, mit job medfører. Det giver en spændende og varieret hverdag, hvor jeg både er en del af et team i kommunen og kommer ud af kontoret, når jeg fx besøger virksomheder, siger hun og fortsætter:

- Jeg er glad, når jeg kan mærke, at min indsats gør en forskel for miljøet.

Fakta

Uddannelsen tager 2 år og bygger oven på en bachelor i Kemiteknologi eller anden naturvidenskabelig eller teknisk bachelor.

 

 

 

 

 

 

 

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 01.06.2021