Skip to main content
DA / EN

Internationalt miljø og hyggelig atmosfære

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

”Jeg ledte efter en international ingeniøruddannelse, og så fandt jeg mekatronik – og det har jeg bestemt ikke fortrudt!” siger Marta Puton, der er fra Polen og har boet seks år i Danmark.

Hun har altid elsket matematiske fag og var derfor ikke tvivl om, at hun ville være ingeniør.

”Da jeg begyndte på mekatronikuddannelsen var jeg lidt forvirret, men efterhånden som jeg fik indsigt i fagene begyndte det at give mere mening, og nu er jeg meget begejstret for matematisk modellering,” fortæller Marta og fortsætter:

”De fleste af mine holdkammerater er drenge, og det trives jeg godt med. Flere af dem har andre erfaringer eller er håndværkeruddannet, så de har lært mig nogle af de praktiske ting, mens jeg til gengæld har kunnet hjælpe dem med teorien i stedet for.”

Et hyggeligt sted
Mekatronikstudiet ligger på Campus Alsion i Sønderborg, hvor Marta nu føler sig hjemme.

”Alsion er et fantastisk sted at læse, fordi her er en god atmosfære: Hyggelig og med masser af søde mennesker. Der er både kammerater og undervisere, som vil hjælpe, hvis du har et problem.”

”Jeg elsker det internationale miljø og mener, at det er rigtig vigtig at være god til at kommunikere sin viden på engelsk – og det bliver jeg dagligt trænet i.”

Fakta

Mekatronik er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel (2 år).

De tre første år kan du vælge mellem tre fagprofiler:

- Nanoteknologi
- Indlejrede kontrolsystemer
- Dynamiske mekatroniske systemer.


Stor valgfrihed
Marta vil gerne specialisere sig i Dynamic Mechatronic System’ (matematisk modellering) og arbejde inden for området, når hun er færdiguddannet:

”Jeg har været rigtig glad for, at vi allerede på 4. semestre kunne vælge profilering, så vi kunne forberede os til specialiseringerne på kandidatuddannelsen. Det har gjort mig helt sikker i mit valg.”

”Jeg mener, at civilingeniøruddannelsen giver mig masser af jobmuligheder i forskellige brancher. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med akustik, lys- og lydisolering eller noget i den retning.”

 

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 01.08.2023