Skip to main content
DA / EN

Lægemidler er min fremtid

- De naturvidenskabelige fag interesserede mig meget i gymnasiet. På et tidspunkt fandt jeg ud af, at uddannelsen i Farmaci kombinerede kemiske fag med elementer fra både anatomi, farmakologi og fysiologi. Den kombination lød meget interessant, fortæller Philipp Alexander Elvang.

Philipp startede på bacheloruddannelsen i Farmaci på Syddansk Universitet for næsten fire år siden. Nu er han i gang med første år af kandidatuddannelsen.

- Det er især det kemiske aspekt af farmacien, der interesserer mig, så jeg har valgt den teknologiske profil på kandidatuddannelsen, hvor der er størst fokus på udvikling af lægemiddelformuleringer, fortæller Philipp. 

Studiegrupper er vigtige

Philipp lægger ikke skjul på, at man ikke kommer sovende igennem uddannelsen. Det kræver benhårdt arbejde. 

- I gymnasiet bliver man mere eller mindre holdt i hånden hele vejen igennem, men på universitetet er der brug for mere selvstændighed, især på kandidatdelen. Man skal være indstillet på at prioritere studiet og læse hver dag, lyder det fra Philipp.

- Der bliver lagt op til, at vi skal danne læsegrupper – og det vil jeg også anbefale, at man gør. Jeg ville ikke kunne undvære min læsemakker, for man har brug for nogen at diskutere tingene med, indrømmer han.

Fremtid som forsker

Philipp forventer at afslutte sin uddannelse om et år, og han har allerede gjort sig en del overvejelser om, hvordan hans efterfølgende karriere skal forme sig. Han regner nemlig med at gøre forskning og udvikling til sin levevej.

- Det mest spændende er, når vi har lov til at arbejde med forskningsprojekter. Og det gør man mere og mere, efterhånden som uddannelse skrider frem, fortæller Philipp.

- Når jeg er færdig med kandidatuddannelsen, overvejer jeg at fortsætte på en ErhvervsPhD, hvor man laver en ph.d.-afhandling i samarbejde med en virksomhed. Jeg vil gerne arbejde med udvikling af lægemiddelformuleringer i medicinalindustrien. Gerne med henblik på at udnytte potentialet i naturmedicin, afslutter Philipp.

Sidst opdateret: 19.01.2022